Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ještě jsem zapomněla dopsat, že když babička něco dobrého uvaří, nebo upeče, tak mi dá vždycky domů sebou, je to taková milá pozornost a jsem za to rádajednou budu s láskou vzpomínat
![]()
a bohužel když babička řekne tu větu,,dej Honzíčkovi ochutnat,,je mi trapně, protože cokoliv přivezu domů, manžel skrytizuje, ošklebuje se, čuchá k tomu a má řeči,,no to si nech chutnat, já se toho ani nedotknu, špindírové zase něco ukuchtili a já to mám žrát?!Dědek si neumeje ruce když jde z ha..jzlu
a babka cuchta umí žrát akorát brambůrky, smrdí, kdyby si raději umyla pr..del
![]()
je toho víc, ani už tu sprostotu psát nebudu,,
![]()
![]()
když přijedu za rodinou, tak babička hned, tak co, chutnalo vám to a co Honzíček, šmakovalo mu? A já lžu až se mi od huby prášíne za sebe a dceru, pochutnáme si pokaždé ale lžu za Honzíčka jak si pochutnal
Když přijedu s dcerou od rodiny, musíme se obě co nejdříve vykoupat, protože prý smrdíme
![]()
a dokud se nevykoupeme, drží si od nás odstup!
![]()
![]()
Nevím kdo mu tak moc ublížil, napadá mě jak už tu někdo psal, jestli to není projev nemoci, spousta věcí by se vysvětlila ale stejně ho to neomlouvá
Jdu už spát, tak dobrou noc
Ja si tedy naopak myslim, ze to je projev obsedantne kompulzivni poruchy, kdy clovek muze mot ruzne faze, tu kdy je docela OK a tuto opacnou. protoze to, ze se musite vykoupat, to Uz neni averse ci agrese vuci tve rodine, to je obsese jak kra. a
Příspěvek upraven 09.11.16 v 21:50
Zakladatelko, jak si psala, ze babicka se pokazde pta, jak Honzikovi chutnalo, tak mi to skoro hnalo slzy do oci a ja normalne nejsem zadna citlivka. Tvuj manzel je fakt nevdecny krupan.
Vyüravela jsem to manzelovi pri snidani a on jenom nevericne kroutil hlavou. Nevime, co poradit. Manzel vzkazuje, ze ho mas poradne servat do zeme.
Mám konečně chvilku, tak se ahoj ![]()
Měla jsem s manželem včera a dnes výměnu názorů
Nahodila jsem řeč ohledně jeho chování k mé rodině jako už tolikrát. Dopadlo to stejně jako jindy, manžel mě řekl, že si za názorem na mojí rodinu stojí ale přeci jenom slíbil, že už o nich nebude tak mluvit ale nemění to nic na věci, že tam jezdit nechce. Znovu jsem mu řekla, že nemusí, nikdo ho nenutí ale já nebudu jezdit k jeho rodičům, dceru si k nim může brát kdy chce ale mě tam nutit jezdit nebude. Nakonec jsme se začali hádat a dopadlo to tak, že moje rodina je rodina bláznů, kteří jsou zralí do blázince a jsou magoři! Já jsem prosím pěkně ZLATOKOPKA! Velice úsměvné od člověka který je ode mě o 15let starší, který nic nemá, bydlíme v podnájmu, plat má 15OOOkč čistého a já jsem na RD a pobírám 6OOOkč plus 5OOkč přídavek na dítě, sice netrpíme nouzí ale na vyskakování to také není. Jednou za rok jedeme na týdenní dovolenou max 1OOkm od domova a tím veškerá aktivita pro něho končí. Nebere mě na žádné večeře, nebere mě do divadla, nechodíme nikde posedět, nesedneme si večer spolu ani doma. Hodně často s ním o tom mluvím a víte co mě pan manžel na to řekne? Ale to není pravda!!
připadám si pak jako blázen! Jednou za dva měsíce máme na 2dny hlídání dcerky a to se mi nikam nechce a když dcerku v pátek odpoledne odvezu mamce a přijedu domů, jsem ráda, že si můžu doma hodit haksny na stůl, vychutnávat ten,,klid,,
můžu si odpočinout a nevím v tu chvíli co dřív
jestli si mám číst, nebo koukat na filmy, nebo si objednat večeři, udělat koupel a relaxovat, maximálně si to užívám
ale pak druhý den, zjistím, že se mi ta sobota tááák moc táhne a začne se mi stýskat, už se těším na neděli až si pro princezničku dojedu
jsem cvok, já vím ![]()
Ale to jsem odbočila od tématu, vrátím se k té,,zlatokopce,,
![]()
Pravdou je, že manžel mě to dřív nikdy neřekl a poslední rok jsem to slyšela už po třetí a co je nejhorší, myslí si to neustále!
Na můj argument, že kdyby jsem byla zlatokopka, určitě mě nestačí bydlení v podnájmu a jeho plat, přispívám na domácnost a RD mě zbývá 6OOkč na měsíc jako kapesné, že mu nic nevyčítám a jsem spokojená ale opravdu nemá důvod mě tak osočovat
Mé argumenty smete mávnutím ruky ze stolu a je vidět, že nepochopil a ani nevnímá co se mu snažím vysvětlit! ![]()
Mám už třetí den chřipku jako prase, sice bez teplot ale teče mi z očí, z nosu, blbě se mi dýchá a dusím se kašlem. Manžel měl trochu rýmu a kašel a hádejte kdo ležel v posteli?!Manžel! Já i přes to, že jsem ho prosila, jestli by se nevěnoval dceři, že si potřebuji na chvilku lehnout, je mi opravdu zle tak manžel se na mě vyprdnul a ležel si sám!
vzal si volno v práci, aby to vypotil, byl s námi doma ale jako by doma nebyl
chápu, také mu nebylo dobře ale jestli jsem ho viděla smrkat třikrát denně a zakašlal jen ráno a večer tak to bylo hodně, mě bylo opravdu zle ale musela jsem si s dcerou hrát a starat se a dělat jako když nemocná nejsem, už jsem včera myslela, že poprosím mamku nebo tátu, jestli by si nevzali na dva dny dceru k sobě, aby jsem to vyležela ale manžel mě řekl, že vyvádím jako by jsem měla umřít, že to přeháním a že si mám jít teda lehnout
Dobře, využila jsem okamžitě jeho rozmařilosti
a skutečně si lehnout šla a i přes manželův nevěřícný pohled jsem to skutečně provedla! Ta úleva v tu chvíli, lehnout si uprostřed dne do chladné, vyvětrané peřiny, no hned jsme zabrala
Bohužel moje,,pohoda,,trvala cca 2Ominut!
Dcera vtrhla do ložnice a skočila ke mě do postele, praštila mě kostkou do hlavy a to bylo probuzení
chvilku jsem se s ní pomazlila a slyším manžela jak dceru volá aby za ním přišla. Ani jí to nenapadlo, tak jsem musela vylézt z postele a dceru mu do obýváku přivést!
Manžel ležel pod peřinou, hubou ke zdi a v obýváku neskutečný bordel a fixou popsaný nábytek!!
To už jsem na něj vylítla, jestli mu dělá problém, dohlédnout na své dítě!!
Se slovy že už bude dávat pozor, se obrátil obličejem od zdi a řekl, že si mám jít lehnout.Jen co jsem si lehla a přikryla se peřinou, okamžitě se rozlétli dveře a dcera zase běžela ke mě. Maminko poj, poj sem, chonem!
Houkla jsem na manžela, jestli by si mohl jít pro dceru, že utekla za mnou do ložnice. Naštvanej si pro ní přišel, popadl jí a nesl jí z ložnice pryč, dcerka hrozně brečela, že chce maminku a manžel utrousil,,nech maminku ležet, víš jak je strááášně nemocná, je uplně na umření,,
haj..zl jeden
-moc se omlouvám ale už toho je moc
Za 3minuty jsem měla dceru v ložnici a v posteli znova, takže jsem to vzdala, vstala z postele, šla s dcerou do obýváku kde ležel manžel na otomanu, přikryt peřinou, že nebyl ani vidět, otočený ke stěně a sladce spinkal! Nezabaví dítě, nedokáže si s ním hrát, nevěnuje se jí a pak se vzteká, že ho dcera neposlouchá!
Měla jsem zimnici tak jsem na něj houkla, že se jdu napařit a dceři sprostě zdrhla do koupelny
je to jediná místnost, kde máme klíč
zamkla jsme se a napustila si vanu.Jen co jsem do té vany vlezla, už se dcera dostávala do koupelny a vřískala mamínko, mamínko, manžel pro ní šel a seřval jí. Byla jsem ve vaně 1Ominut, za tu dobu manžel servával dceru z kliky desetkrát
a po posledním servání našeho zvířete z kliky jsem slyšela jak manžel říká,,se tam bude koupat hodinu nebo co?!Se na to můžu vys..rat, se bude koupat a,,dál jsem už neslyšela, opláchla jsem se, vylítla z vody jako dračice, manžela jsem chtěla seřvat ale jelikož spíš sípu, než mluvím, ozývalo se ze mě jen syčení a on se mě ještě smál do obličeje!!
Nakonec se omluvil ale já jeho omluvu nepřijala, tak se naštval a zavolal do práce, že dnes dorazí, že se cítí lépe, takže raději půjde do práce!
Konečně! Stejně mě tak pomluví ale uleví se mu to určitě ano
![]()
Já se moc omlouvám, že to bylo tak moc dlouhé ale potřebovala jsem se z toho vypsat. Díky za pochopení
![]()
To je strašný
Tohle jsem tady snad nikdy nenapsala, ale na tvém místě bych zvážila, jestli mi takový vztah stojí za trápení ![]()
Zlatokopka? Tak to bych se mu normálně vysmala do očí. Hele tvuj chlap je hulvát a blb. Řekni co je na něm dobře, proč sis ho brala, proč jsi s ním měla dítě…normálně bych si napsala pro a proti - ale normalni věci, ne protože ho miluju…a porovnej, jestli ti to zato stoji
@Anonymní píše:
Ještě jsem zapomněla dopsat, že když babička něco dobrého uvaří, nebo upeče, tak mi dá vždycky domů sebou, je to taková milá pozornost a jsem za to rádajednou budu s láskou vzpomínat
![]()
a bohužel když babička řekne tu větu,,dej Honzíčkovi ochutnat,,je mi trapně, protože cokoliv přivezu domů, manžel skrytizuje, ošklebuje se, čuchá k tomu a má řeči,,no to si nech chutnat, já se toho ani nedotknu, špindírové zase něco ukuchtili a já to mám žrát?!Dědek si neumeje ruce když jde z ha..jzlu
a babka cuchta umí žrát akorát brambůrky, smrdí, kdyby si raději umyla pr..del
![]()
je toho víc, ani už tu sprostotu psát nebudu,,
![]()
![]()
když přijedu za rodinou, tak babička hned, tak co, chutnalo vám to a co Honzíček, šmakovalo mu? A já lžu až se mi od huby prášíne za sebe a dceru, pochutnáme si pokaždé ale lžu za Honzíčka jak si pochutnal
Když přijedu s dcerou od rodiny, musíme se obě co nejdříve vykoupat, protože prý smrdíme
![]()
a dokud se nevykoupeme, drží si od nás odstup!
![]()
![]()
Nevím kdo mu tak moc ublížil, napadá mě jak už tu někdo psal, jestli to není projev nemoci, spousta věcí by se vysvětlila ale stejně ho to neomlouvá
Jdu už spát, tak dobrou noc
Jako do tohoto prispevku jsem sice valila oci, ale po precteni tohohle absolutne nechapu, jak s nim muzes jeste byt. Vic slov je zbytecnych. ![]()
A po docteni diskuse mam otevrenou pusu. Jeste dnes bych byla pryc. Kazdy den navic je jen zbytecne prodluzovani agonie.
@catherine100 píše:
Zlatokopka? Tak to bych se mu normálně vysmala do očí. Hele tvuj chlap je hulvát a blb. Řekni co je na něm dobře, proč sis ho brala, proč jsi s ním měla dítě…normálně bych si napsala pro a proti - ale normalni věci, ne protože ho miluju…a porovnej, jestli ti to zato stoji
Četla si celou diskuzi?
zakladatelka myslím někde psala, ze byl „normální“ ale až od doby kdy se usmiril s vlastní rodinou, tak se změnil..
Edit. Spatne jsem to pochopila
Pardooon ![]()
Tak v tomhle bych nežila. jednoduše bych si probrala své možnosti, zvážila finance a fungování bez něj. A pak bych do všech těchto problémů zasvětila rodiče. neboj se, my jsme schopni pro své děti ustát kdeco. A i ten rozvod jim nakonec odpustíme. takže bych jim celou tu situaci vysvětlila, co „Honzíček“ doma dělá, a probrala možnosti, co dál. Třeba by ti na čas nabídli pomoc, bydlení, hlídání, cokoliv.
A ve chvíli, kdy bych toto měla pořešené, bych si hezky sedla a milému „Honzíčkovi“ to pěkně vysvětlila. Že tě hrubě uráží jeho chování k tobě, dítěti a celé rodině, že jeho vyjadřování o nich i o tobě je příšerné a že jsi ho několikrát žádala, aby je zmírnil a změnil. Nu a protože se mu nechce a spíš se situace horší, rozhodla ses odejít. Jsi ochotna mu dát ještě jednu šanci, ale stačí jedno křivé slovo, a odcházíš. Ale pozor, musíš si za tím stát, nesmíš z toho couvnout, i kdyby na kolenou klečel. Jo? Žádné sliby, žádné kytičky a omluvy tě nesmí přesvědčit, jinak jde všechno do háje, to si piš.
Zlatokopka?
Jedině v tom kontextu, že „Honzíček“ je hotový POKLAD, jen ho VYKOPAT. ![]()
Nechápu, jak s ním můžeš být
nemáte spolu žádný vztah, jen žijete vedle sebe, nic spolu nepodnikáte, dceru má na háku, vše nechává na tobě, neváží si tě, má z tebe srandu a uráží tebe i tvou rodinu… Hrůza. Nevidím jediný důvod, proč žít s takovým chlapem, akorát samé nervy a žádná radost
sbalila bych se a šla a doufala, že natrefím na nějakého skutečného chlapa, který se nechová jako bezpáteřní sebestředné ho*vado s prominutím ![]()
@Tris123 píše:
Nechápu, jak s ním můžeš býtnemáte spolu žádný vztah, jen žijete vedle sebe, nic spolu nepodnikáte, dceru má na háku, vše nechává na tobě, neváží si tě, má z tebe srandu a uráží tebe i tvou rodinu… Hrůza. Nevidím jediný důvod, proč žít s takovým chlapem, akorát samé nervy a žádná radost
sbalila bych se a šla a doufala, že natrefím na nějakého skutečného chlapa, který se nechová jako bezpáteřní sebestředné ho*vado s prominutím
Bohuzel musim souhlasit.
Jinak to s tim zlatokopectvim… to je legrace, taky uz jsem byla oznacena za zlatokopku mym prvnim ex. Ten clovek byl lenivy jako ves, vydelaval tak akorat aby mel z ruky do huby… ale mozna nebyl na tom financne az tak spatne, jako spis ze stale skudlil. Za 3 roky, co jsme spolu byli, mi nedal jediny darek (ignoroval vanoce, narozeniny, etc), nepozval me ani jen na kavu do kavarny nebo nedejboze snad se nekam najist. Za tri roky jsem videla akorat steny jeho bytu, protoze jemu se ani nechtelo vyjet nekam na vylet. Ke konci jsme uz meli dost i jine problemy a prislo to, jak muselo, rozesli jsme se. Kdyz jsem si pk nasla noveho pritele, ktery se ke mne choval tak, jak se muz k zene chovat ma, t. j. ze ji obcas nekam vezme a ze nezapomene na jeji narozeniny a i na vylet se jede… tak se k tomu muj ex vyjadril, ze ho to neprekvapuje, ze jsem si takoveho nasla, vzhledem k tomu, ze jsem na penize? A jen tak mimochodem naznacil, ze to byl vlastne duvod naseho rozchodu.
No holky, mne spadla brada. Samozrejme, ja jsem na penize… proto jsem chodila 3 roky s nekym, kdo na me neutratil ani korunu a jeste k tomu mi celou dobu lhal, podvadel me a psychicky tyral. Jo jo, ja jsem takova zlatokopka, ze mi neni hanba.
@warita píše:
Bohuzel musim souhlasit.Jinak to s tim zlatokopectvim… to je legrace, taky uz jsem byla oznacena za zlatokopku mym prvnim ex. Ten clovek byl lenivy jako ves, vydelaval tak akorat aby mel z ruky do huby… ale mozna nebyl na tom financne az tak spatne, jako spis ze stale skudlil. Za 3 roky, co jsme spolu byli, mi nedal jediny darek (ignoroval vanoce, narozeniny, etc), nepozval me ani jen na kavu do kavarny nebo nedejboze snad se nekam najist. Za tri roky jsem videla akorat steny jeho bytu, protoze jemu se ani nechtelo vyjet nekam na vylet. Ke konci jsme uz meli dost i jine problemy a prislo to, jak muselo, rozesli jsme se. Kdyz jsem si pk nasla noveho pritele, ktery se ke mne choval tak, jak se muz k zene chovat ma, t. j. ze ji obcas nekam vezme a ze nezapomene na jeji narozeniny a i na vylet se jede… tak se k tomu muj ex vyjadril, ze ho to neprekvapuje, ze jsem si takoveho nasla, vzhledem k tomu, ze jsem na penize? A jen tak mimochodem naznacil, ze to byl vlastne duvod naseho rozchodu.
No holky, mne spadla brada. Samozrejme, ja jsem na penize… proto jsem chodila 3 roky s nekym, kdo na me neutratil ani korunu a jeste k tomu mi celou dobu lhal, podvadel me a psychicky tyral. Jo jo, ja jsem takova zlatokopka, ze mi neni hanba.
slaboduchý idiot… ach jo, to jsou dneska chlapi, fakt. Díky takovým případům si o to víc vážím svého milého, který je fakt poklad v porovnání s těma, na které si tady ženské stěžují…
Všem by jsem chtěla moc poděkovat za to, že jste tu pro mě byli a oznámit vám, k čemu jsem se rozhodla. Došla jsem k rozhodnutí, že si dáme v manželství pauzu a půjdu na nějaký čas bydlet s dcerou k rodině, tedy odstěhuji se od manžela. ![]()
Není to unáhlené rozhodnutí, často jsem přemýšlela nad naším manželstvím a pokud chci dát našemu manželství šanci, napadá mě zkusit tuto variantu. Píšete to správně, žijeme vedle sebe, ne spolu
manžel nechce řešit vůbec nic ale vůbec nic a mě to mrzí
nechci řešit žádné kraviny ale podstatné věci např. že nám končí za 1Oměsíců nájemní smlouva a jelikož chce majitelka prodávat svoji nemovitost, nejspíš nám to už neprodlouží(prodlužovala to vždy po roce) TAK
manžela vůbec nezajímá kam půjdeme bydlet, odpoví mě na to,,zatím nás nikdo nevyhazuje tak co!!,,
Nezajímá ho, že musím,,někde,, přihlásit dceru do školky a absolutně nevím kam, když nám to tady končí, neuvědomuje si, jak jsou nájmy drahé a výběr není hop na krávu!,neuvědomuje si, že na nás všude nebudou čekat, školky jsou plné a maminky sami víte jaký je problém se ve školce umístit!!!
Další věc je, že si musím hledat práci protože se nemám po RD.kam vrátit a také musím hledět na to, aby mé zaměstnání nebylo moc z ruky od domova a jelikož ani nevím, kde budeme bydlet tak
!Starostí mám kupu, nemůžu pořádně spát, pořád hledám vhodný podnájem, práci, ptám se, informuji, zajímám se ale řeším to jen a pouze já, manžela to nezajímá, pokaždé se zhádáme jako psi a jediné co mi na vše řekne,,neotravuj, zatím máme kde bydlet!,,
Takže doufám, že se majitelka smiluje a ještě rok nás tu nechá bydlet
stejně to nic neřeší, stejně se budeme muset stěhovat akorát to o rok oddálíme a stejně budeme řešit kam půjdeme, nehledě na to, že dceru vytrhneme ze školkového prostředí kde bude zvyklá a bude si muset zvykat jinde.Asi už ze mě máte hlavu jako škopek, co?
Mrzí mě manželův nezájem a s jakou nechutí přistupuje ke všemu co se nás týka!
Bohužel si myslím, že to nakonec dopadne tak, že se náš vztah s manželem rozpadne, moc moc by jsem si přála, aby se naše vztahy urovnaly, manžel se,,vzpamatoval,,a vše by se vyřešilo. Po dnešním rozhovoru s manželem tomu ale moc nevěřím. Vše jsem mu řekla, řekla jsem mu své rozhodnutí a snažila jsem se mu vše rozumně vysvětlit. Manžel to bere z mé strany jako podraz a bere to tak, že se chci rozvádět, nenechá si vysvětlit, že to tak není
ale já potřebuji odejít a utřídit si myšlenky, dát manželovi šanci aby se nad vším zamyslel a rozhodl se co vlastně chce a jak chce dál žít. Dceru si může brát kdy chce, vbránit mu ve styku nebudu a ani by jsem si to nedovolila. Místo rozumné rozpravy na mě začal plivat jed, začal vyhrožovat, že sekne s prací a alimenty budu dostávat 5OOkč a že si zažádá dceru do své péče!!
Přesně tak, i přesto že jsem mu řekla, že by jsem mu v žádném případě styku s dcerou nebránila! Kdykoliv může přijet, dceru si vzít sebou, může s ní trávit víkendy nebo dny kdy se mu to bude hodit! Nerozvádíme se, jen odcházím nějaký čas za rodinou a pokud vše bude v pořádku a budeme se snažit na našem manželství pracovat, nevidím důvod aby jsem u rodiny zůstala.
Manžel nevidí, neslyší, není s ním rozumná domluva, osočuje mě, hází po mě špínu a vytahuje staré kostlivce ze skříní!
![]()
Tak mám zabalené věci a zítra s dcerou odjíždím za rodinou, tak se tu mějte krásně a prosím, myslete na mě, já na vás budu také
![]()
Myslím, že jsi se rozhodla tou správnou cestou a že až budeš žít v klidu bez něj tak pocítíš ulevu. Hlavně necouvni a nenech se přemlouvat. Na jeho výhrůžky kašli to dělá každý zoufalec. Udělala jsi správný krok. Hlavně budete mít klidné a pohodové vánoce s dcerkou. Určitě sem napis jak se daří ![]()