Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych asi zůstala s přítelem, neznám chlapa, který by se změnil, zvlášť o tolik, abys byla šťastná…Zvlášť když s přítelem čekáš mimčo, hlavní věc je ale, kterého miluješ?
Manzel se zaktivoval, az kdyz jsi ho nakopla. Muze se stat, ze po navratu k nemu bude chvili sekat dobrotu a pak se to pravdepodobne vrati k jeho standardu. Budes ho muset nakopavat cely zivot. Pokud jsi stastna s pritelem a navic s nim cekas dite, rozved se a definitivne uzavri tu zivotni kapitolu s manzelem.
Tak můj názor je za 1.přijde mi dost ujeté pořizovat si dítě, když ještě nemáš dořešený předešlý vztah, ale to už je ted stejně fuk
2.podle mě by ses už konečně měla rozhoupat a rozvést se, s manželem bych se pokusila domluvit se už jen kvůli dceři..nevím, celá tato situace je dost zvláštní
Taky si to porad rikam ze se mi muze stat ze by se to s manzelem vratilo do starych koleji a co potom. Pritel si pral silene rodinu a ted bych mu utekla..holky ja jsem uplne v pr… fakt uz nevim co..mam ztrach cokoliv udelat
A co se na chvilku odstěhovat od obou (např. k rodině) a s mírným odstupem popřemýšlet, co vlastně chci?
Já jsem jen z popisu nepochopila, v čem byl manžel tak hrozný, že se musel on měnit. Podle příspěvku byl problém ve vaší komunikaci, tak jsem to pochopila
.Pokud jsi s ním ale nebyla šťastná, nelepila bych to. Pokud tvůj nynější partner bere tvoji dceru hezky, na miminko se těší a ty jsi opravdu šťastná, tak není co řešit. Dle mého názoru jsi ale pořád někde mezi..kdyby jsi byla šťastná a zamilovaná, tak nezakládáš tuto diskuzi. V tom případě jsi asi trochu uspěchala mimčo s přítelem, to mělo přijít, až bys měla čistou hlavu a jasno.Ale jsi ženská a my zvládnem hodně..drž se a věř srdci..tady ti stejně žádná neporadí, neznáme manžela, partnera, ani tebe…
držím palce, ať je tvé rozhodnutí správné a ať jsi šťastná..
Nedělej tu blbost, že se vrátíš k manželovi. Jasne Ted se snaží a chvili po návratu se bude taky snažit, ale do půl roku je stejný jako předtím. Užívej si lásky a těhotenství s tvým přítelem
a rodině do toho nic není oni nežili ani s manželem a nežijí ani s přítelem.
To samý dělala moje matka nechápu takový ženský nejdřív si máš udělat pořádek v hlavě a pak řešit další dítě ubližuješ všem kolem
@LennaZS píše:
Já jsem jen z popisu nepochopila, v čem byl manžel tak hrozný, že se musel on měnit. Podle příspěvku byl problém ve vaší komunikaci, tak jsem to pochopila.Pokud jsi s ním ale nebyla šťastná, nelepila bych to. Pokud tvůj nynější partner bere tvoji dceru hezky, na miminko se těší a ty jsi opravdu šťastná, tak není co řešit. Dle mého názoru jsi ale pořád někde mezi..kdyby jsi byla šťastná a zamilovaná, tak nezakládáš tuto diskuzi. V tom případě jsi asi trochu uspěchala mimčo s přítelem, to mělo přijít, až bys měla čistou hlavu a jasno.Ale jsi ženská a my zvládnem hodně..drž se a věř srdci..tady ti stejně žádná neporadí, neznáme manžela, partnera, ani tebe…
držím palce, ať je tvé rozhodnutí správné a ať jsi šťastná..
mas pravdu..momentalne jsem nekde mezi ![]()
byla jsem s pritelem tak stastna od zacatku, fakt moc..kdyby nas vsichni okolo nechali na pokoji asi bych ted tuto otazku vubec neresila..
@Anonymní píše:
mas pravdu..momentalne jsem nekde mezi
byla jsem s pritelem tak stastna od zacatku, fakt moc..kdyby nas vsichni okolo nechali na pokoji asi bych ted tuto otazku vubec neresila..
Nezlob se, ale okolí z toho neobviňuj. Chápu, že rodina tě může hodně ovlivnit, ale nalomí tě jen v případě, že sama pochybuješ. Vím, o čem mluvím, fakt. Kdybys věděla, že je přítel pro tebe ten pravý a jediný, drželi byste spolu a čelili tomu. Místo toho váháš, takže asi vše nebude úplně ok..jak už jsem psala, tak či tak ti držím palce.
@Anonymní píše:
mas pravdu..momentalne jsem nekde mezi
stezovat si na neprizen okoli muzes, kdybys zacinala na ciste louce, ale pokud jsi z jejich pohledu odesla od manzela za milencem a „rozbila rodinu, vzala diteti tatu atd“, tak tezko privitaji noveho chlapa s otevrenou naruci.
mam v okoli podobny pripad a muzu ti rict, ze rodina nevzala toho „noveho“ ani po 5 letech a dvou detech. vztahy se uklidnily, emoce vychladly, ale vcelku chladny pristup zustava.
Jen mám připomínku… když nejsi rozvedená a čekáš dítě, bude toto druhé dítě bráno jako počaté v manželství??? nemělo by dojít co nejdřív k rozvodu a znova se vdát??, myslím, že jsem někde v okolí podobný případ slyšela ![]()
@klepetka píše:
Jen mám připomínku… když nejsi rozvedená a čekáš dítě, bude toto druhé dítě bráno jako počaté v manželství??? nemělo by dojít co nejdřív k rozvodu a znova se vdát??, myslím, že jsem někde v okolí podobný případ slyšela
ano jsou tam pak problemy ze by nynejsi manzel nemusel souhlasit se jmenem atd. a mohl delat problemy
Ahoj vsem, jsem momentalne v dost tezke situaci a uz vazne nevim jak dal, budu vdecna za jakekoliv reakce, treba me to nakopne nejakym smerem..
S manzelem jsme spolu byli 6let, z toho 2roky manzelstvi, po dlouhych problemech se nam narodila dcera ktere ted jsou 2roky, manzelovi letos 30 a me 27.Nas vztah jestli se to da tak nazvat pomalu spel ke zdarnemu konci, zili jsme vedle sebe jako kamaradi, ja se postarala o domactnost a dceru a on prinesl domu penize, nezajimala jsem ho, ani moc dcera, proste si nevazil toho co mel, sex pouze kdyz se chtelo jemu v lepsim pripade 1×tydne v horsim 1× za 14dni apod. prisel z prace zalezl k tv a spal, s nicim mi nepomohl, nepopovidal si, proste nezajem ale nehadali jsme se da se rict vubec. Dlouho me to stvalo a chodila jsem za nim ze jsem nestastna, vysledek byl ze se nastval a rekl mi ze je to vse jen jeho vina ironicky a odkracel zas k tv k fotbalu, pak jen aby mel doma klid a nebylo dusno mi za dva dny rekl ze se pokusi zmenit, ale byla to spis jen fraze abych mu dala pokoj, nikdy se nic nezmenilo.Pak jsem vloni v lete poznala nekoho jineho, prislo mi jako bych ho znala cely zivot, moc jsme si rozumneli a bylo mi s nim tak dobre..da se rict ze je stejny jako manzel ale presto trochu jiny a to co mi doma chybelo on mel..a tak jsem odesla od manzela a s pritelem si nasla byt a zijeme spolu. Manzel to ale nechtel vzdat a zacal chodit k psycholozce aby se zmenil v tom kde byla chyba a porad me s dcerou chce zpatky a ja se za ten skoro rok co ziju s pritelem nedokazala rozvest, nechci mu tolik ublizit a nechci o neho prijit uz jako o kamarada, a hlavne mam zabrany to udelat kvuli dceri, problem je uz v tom ze se musime videt kvuli dceri kdyz si pro ni jezdi a on do me porad huci horem spodem at se vratim, porad mi pise..dalsi problem je rodina, nikdo se nesmiril s tim ze jsem od nej odesla a nikdo s tim nesouhlasi a pokazde kdyz se vidime do me huci at se k nemu vratim. Celou dobu co spolu s pritelem zijeme se videl akorat s moji mamou asi 2×a ta jedina u nas taky byla, jinak rodina sem vubec nejezdi, a nikdo s nim nechce nic mit. Dalsi vec je ze jsme spolu zacali spat jen tak a ja si rikala ze kdyz se to povede tak se to aspon vyresi a ted jsem zjistila ze jsem tehotna a pritel je moc stastny, i ja, zacali jsme premyslet o koupi domku.Tak jsem to rekla i pred manzelem a doufala ze kdyz to nedokazu ja sama tak ted uz me necha odejit ale je to naopak, rekl mi ze nas chce zpet i s tim malym i kdyz neni jeho a ze koupime dum a dame to dohromady, vim ze se vazne zmenil a uz nevim co mam delat. Pritel jezdi s kamionem a neni moc doma, ale je to ten nejhodnejsi chlap na svete..cela moje rodina nesouhlasi ze jsem od manzela odesla, manzel me nechce nechat jit a jak do me vsichni huci tak uz vazne nevim zda se vratit nebo zustat s pritelem a pozadat o rozvod.Budu vdecna za nazory