Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, poslední dobou si přijdu hrozně méněcenná, s manželem se teď docela hádáme, rekonstruujem byt, vše dělá on, takže mu občas ujedou vzteky nervy a vyleje si je na mě. Máme doma mimčo, takže když v 9h večer vrtá do zdi a já mu řeknu, ať to nechá na zítřek, tak mě pošle do háje, že on chodí do práce a mimino se vyspí potom, prostě mu tady nebude stát práce, takže já potom v noci utišuji malou, protože má absolutně rozhozený režim.. Dále mi vyčítá, že s nim spím z donucení, přiznám se, někdy tomu tak bývá, potom si ztěžuje, že když spolu spíme, tak prý vždy na to musí jít on, že já za nim sama od sebe nepřijdu, když už teda druhý den přijdu s nabídkou se pomilovat, tak je zase naštvanej, že to dělám jen proto, protože mi to předtím vyčetl… Dnes jsem se chystala mu udělat želatinový koláč s ovocem, jen jsem zapoměla koupit takovej ten korpus, tak jsem lovila v kuchařce recept, při čemž on už střelhbytě letí za maminkou / bydlí kousek od nás ) pro recept, jak kdybych byla nějaká ňouma, co ho prostě neumí najít…Už vidím jak tchýně radostně synáčkovi sepisuje recept s potěšením, že se obrátil na ní…
Vždycky taková byla… Ale včas jsem ho zarazila a řekla jsem mu, že si ho najdu sama ať nikam nechodí, natož jsem hned nevděčnice, co si nenechá poradit, protože jeho máma narozdíl ode mě, tek koláčovej korpus nekupuje ale peče sama… Tak jsem mu řekla, že je maminčin mazánek a odpovědi se mi dostalo, ať si vylížu pr*el a nic nedělám, že už na ní nemá ani chuť. Nevím čím to je, co dělám špatně.. ale vždycky si něco najde. Dříve jsme měli skvělý vztah, který nám okolí závidělo.
Co se zvrtlo.. jste někdo v podobné situaci? A jak se odreágujete, když máte doma mimčo…
Smím se zeptat jak staré máte mimčo?
Tak to je mazec
toto by si na mě teda chlap dovolil jednou
co to máš doma za de… ehm exota
![]()
@Micink teprve 8měsíční, spánek je pro ní hodně důležitý, nevyspalá je hrozně protivná… ![]()
A jste všichni zdraví? tak si toho važte. Promiň, ale to jsem tady musela napsat. Někdy to chce si sednout a trošku se zamyslet nad prioritama, co je v životě důležité. Manžel by měl mít asi trochu více pochopení. Jinak nevím jak ti mám poradit. Lidi řeší v životě mnohem zásadnější věci - postižené ditě, vážnou nemoc apod…A to, že je manžel mamánek jsi určitě věděla už nějakou dobu ne?
@Verunecka289 píše:
Tak to je mazectoto by si na mě teda chlap dovolil jednou
co to máš doma za de… ehm exota
![]()
Já fakt, nevím, přemýšlím, kde se stala chyba, myslím, že by se takhle muž k ženě nikdy chovat neměl, hrozně mě to bolí, okolí už na nás taky poznalo, že je něco špatně, přitom dřív by mě na rukou nosil. Je to nehorázný zvrat.. ![]()
Měl by sbaleno a dala ho k mamince na převýchovu s tím, ať Ti tchýně pošle recept na gymnastický výkon si vylízat p*del.
@lenkret píše:
A jste všichni zdraví? tak si toho važte. Promiň, ale to jsem tady musela napsat. Někdy to chce si sednout a trošku se zamyslet nad prioritama, co je v životě důležité. Manžel by měl mít asi trochu více pochopení. Jinak nevím jak ti mám poradit. Lidi řeší v životě mnohem zásadnější věci - postižené ditě, vážnou nemoc apod…A to, že je manžel mamánek jsi určitě věděla už nějakou dobu ne?
nemluvim tu o mamánkovi, ale o muži co se začal k ženě chovat hrubě, posílá mě kamsi, před rodinou se ke mě taky zrovna dvakrát hezky nechová, byť jsme včichni zdraví i přesto mě to tíží, asi máte harmonickou rodinu, tak mě asi nechápete…
Ahoj s tím pohlavním stykem to máme podobně. Bývám unavená večer když my malej usne a poklidím tak padnu do postele a spim jak kote. No a s tím rámusem to je teda neohleduplný! Mimčo jste si pořídili oba ne ty tak se má podřídit i manžel nějakýmu režimu. A s tou tchýní…taky mám doma mamánka co s tím nevím taky bych potřebovala poradit
naštěstí bydlí 100 km vy to k ní máte kousek ![]()
Jinak já se dost odreaguju tak že s malým chodíme každou neděli na plavání je to super ta hodinka ve vode a miluju poklízení takže vezmu do jedné ruky malýho do druhé vysavač a jedu(malej nemá rád hlasitý zvuky proto jej mám u vysávání na rukách) a taky mám s partnerem domluveno že jednou týdně můžu zajet sama na nákup.
A zkoušeli jste si sednout a promluvit si o tom? Osobně bych takové chování nesnesla.
Nejhorší období v našem vztahu bylo, když se stavěl barák. Manžel pořád na stavbě, doma na netu pořád hledal info ke stavbě. Byl nervózní a vyčítal mi, že bych jako mohla občas přijít pomoci. Já jsem chodila do práce, studovala, starala se o prvňáka. Mimo jiné jsem byla úplně sama na výměnu oken v paneláku včetně následné výmalby bytu 4 plus 1.
Po přestěhování se to zlepšilo, ale zase jsem musela nějak přežít zateplování domu s miminkem.
Je to pryč, včetně stresu.
Tedy problémy s matkami jsme nikdy neřešili.
Chlapovi nějak nedošlo, že život s miminem nebude jako život bez mimina. ![]()
@Anonymní píše:
Já fakt, nevím, přemýšlím, kde se stala chyba, myslím, že by se takhle muž k ženě nikdy chovat neměl, hrozně mě to bolí, okolí už na nás taky poznalo, že je něco špatně, přitom dřív by mě na rukou nosil. Je to nehorázný zvrat..
promin, ze se tak blbe ptam, ale nemuze mit milenku?
Tim by se dalo vysvetlit, ze je na tebe hruby az sprosty ![]()
Příspěvek upraven 15.04.14 v 20:44
Ahoj, poslední dobou si přijdu hrozně méněcenná, s manželem se teď docela hádáme, rekonstruujem byt, vše dělá on, takže mu občas ujedou vzteky nervy a vyleje si je na mě. Máme doma mimčo, takže když v 9h večer vrtá do zdi a já mu řeknu, ať to nechá na zítřek, tak mě pošle do háje, že on chodí do práce a mimino se vyspí potom, prostě mu tady nebude stát práce, takže já potom v noci utišuji malou, protože má absolutně rozhozený režim.. Dále mi vyčítá, že s nim spím z donucení, přiznám se, někdy tomu tak bývá, potom si ztěžuje, že když spolu spíme, tak prý vždy na to musí jít on, že já za nim sama od sebe nepřijdu, když už teda druhý den přijdu s nabídkou se pomilovat, tak je zase naštvanej, že to dělám jen proto, protože mi to předtím vyčetl… Dnes jsem se chystala mu udělat želatinový koláč s ovocem, jen jsem zapoměla koupit takovej ten korpus, tak jsem lovila v kuchařce recept, při čemž on už střelhbytě letí za maminkou / bydlí kousek od nás ) pro recept, jak kdybych byla nějaká ňouma, co ho prostě neumí najít…
Už vidím jak tchýně radostně synáčkovi sepisuje recept s potěšením, že se obrátil na ní…
Vždycky taková byla… Ale včas jsem ho zarazila a řekla jsem mu, že si ho najdu sama ať nikam nechodí, natož jsem hned nevděčnice, co si nenechá poradit, protože jeho máma narozdíl ode mě, tek koláčovej korpus nekupuje ale peče sama… Tak jsem mu řekla, že je maminčin mazánek a odpovědi se mi dostalo, ať si vylížu pr*el a nic nedělám, že už na ní nemá ani chuť. Nevím čím to je, co dělám špatně.. ale vždycky si něco najde. Dříve jsme měli skvělý vztah, který nám okolí závidělo.
Co se zvrtlo.. jste někdo v podobné situaci? A jak se odreágujete, když máte doma mimčo…