Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Odpovedela sis sama - bylo by Vam lip bez nej. Na Tvem miste bych mu dala sanci a navrhla nejakou poradnu, psychologa apod. Pokud by nemel zajem, tak bych zacala delat kroky k odchodu od nej. Toto nemas zapotrebi a spis si myslim, ze se to bude zhorsovat, a to teda chudak dite.
No ty brďo! Tak to by řekl jednou. Chová se jak rozmazlenej fracek. Takovýho chlapa bych nesnesla. Vždyť je to i jeho dítě. Může mít depku jakou chce, ale takhle se chovat k dítěti je nepřijatelný. Ať si chodí zaběhat nebo něco a ty frustrace si vybije jinde.
Nemá čas na sebe? A ty ho máš? Vždyť je doma, tak ať se sebere a jde se projít, proběhnout, cokoliv.
A doporučuju ať si poslechne podcast 13 hříchů rodičovství. To by měli slyšet všichni.
Myslím, že manžel nezvládá koronavirová opatření a možná je to začátek deprese. Otázkou je, zda ho přesvědčíš, že má depresi a aby to začal řešit.
@cernaselma on se o nas jinak stara, vezme i malou ven, na hriste, doma neco malo pomuze, zaridi co je potreba. Ale toto mi prijde vuci dcerce hrozne sobecke. Nevim co si z toho chudinka ma vzit, kdyz casto slysi tatinka co nadava a stezuje si…
A je nutné, abyste se nevyspali oba? Abyste seděli pořád všichni doma? Mě by z toho hrabalo taky. V kombinaci s tím, že chlapi malé děti moc nedávají to je třaskavá kombinace. Vezmi malou a na týden s ní vypadni třeba k vašim, ať si od sebe všichni vzájemně odpočinete.
@Rive zacal ted sprotovat.. Ale jinak samozrejme ten cas nemam ani ja. Jen kdyz ji vezme obcas ven.. On by pry se potreboval vyspat a byt nekde par dni zavreny pryc od nas. Chtel by mit cas na sve veci a ten nema.. dekuji za tip, poslechnu si..
@terien jenze ja nemam kam. Bydlime mimo cr, kvuli opatrenim to ted nejde..
@terien a kdyz mu navrhnu at si jde lehnout vedle, tak mu to pry nepomaha.
@Anonymní píše:
@Rive zacal ted sprotovat.. Ale jinak samozrejme ten cas nemam ani ja. Jen kdyz ji vezme obcas ven.. On by pry se potreboval vyspat a byt nekde par dni zavreny pryc od nas. Chtel by mit cas na sve veci a ten nema.. dekuji za tip, poslechnu si..
A vy bydlíte v 1+1 že nemůže jít spát třeba do obýváku? Zbytek asi nekomentuji ![]()
Já bych manžela tak ne odsuzovala, on ten lockdown je vražednej, zvlášť, když je na home office a nevyspi se… Nemá možnost jít do práce fyzicky? Prostě pokud bude situace taková jaká je, lidé budou podrážděný… Mimochodem já své děti miluji, dýchala bych za ně ale už jsem přes týden na ocr, muž celej den pryč a ať si polibi, jsem měla na jazyku už několikrát, i horší výrazy mě napadají 🙂
@terien píše:
A je nutné, abyste se nevyspali oba? Abyste seděli pořád všichni doma? Mě by z toho hrabalo taky. V kombinaci s tím, že chlapi malé děti moc nedávají to je třaskavá kombinace. Vezmi malou a na týden s ní vypadni třeba k vašim, ať si od sebe všichni vzájemně odpočinete.
bezva rada-zdekuj se s dítětem pryč ať má panáček pohodičku, svůj klídek a může se vyspinkat
![]()
Myslíš že chlapec si odpočine a nadšeně si to potom se zakladatelkou vymění, aby ona taky mohla týden relaxovat?
Ne - nebylo by vám lépe bez něj, jen teda pan otec potřebuješ trošičku dospět + se naučit lépe zvládat zátěž, primární zádrhel je i v tom, že jste nonstop společně zavření, no.
Kdo z rodičů by nechtěl čas o samotě a mít prostor sám pro sebe.
Jinak pokud tvůj muž chce ujištění, že v tom není sám a že to je řešitelné, ať se ozve LOMákům - v běžných časech na to mají setkávání s pány co jsou ve stejné situaci (a dost člověku uleví, že v tom není sám a že to jde dořešit), teď holt jen poradenství on-line
https://ilom.cz/…a-roztrhani/
https://ilom.cz/poradna/
Zároveň i ty toho pochopitelně máš hodně a to že tě štve že tvůj muž místo zrání jde do regrese do malýho kluka je oprávněné, ale když ho teď ještě chvíli podržíš a pomůžeš mu vrátit se zpět do reality a rodiny, on tě pak podrží příště, až to budeš potřebovat ty.
To že tobě vyhovuje zůstat jen v roli máma a rezignovat na role partnerka a milenka a on musí zvládat roli táta a zaměstnanec a nejspíš by i roli partner a milenec není zas až taková hrůza. To že ty jsi snad spokojená a jemu zazlíváš, že je frustrovaný, když zdrojůů té frustrace má fakt hodně taky není úplně fér… Máte to těžký všichni.
Potřebujete se potkat někdena půl cesty a namísto toho abyste vinu házeli jeden na druhého, tak se chcte společně domluvit že jste v tom spolu a spolu poptřebujete najít cestu k takovému fungování, abyste byli spokojení všichni tři.
Příspěvek upraven 03.04.21 v 10:54
@prokr píše:
bezva rada-zdekuj se s dítětem pryč ať má panáček pohodičku, svůj klídek a může se vyspinkat![]()
![]()
Myslíš že chlapec si odpočine a nadšeně si to potom se zakladatelkou vymění, aby ona taky mohla týden relaxovat?
Tak ale on pracuje, je na home office, to není žádná pohodička… A když chodíš do práce a podávas výkony, je záhodno se vyspat…
Ahoj maminky, ani nevim zda hledam nejakou radu, spis se potrebuju trochu vypovidat a dostat ze sebe vsechno co me trapi. Mame doma krasnou, zdravou dcerku (20 mesicu). Manzel je uz rok doma na home office a tak jsme vsichni neustale spolu. Vsechno docela dobre fungovalo, ale zhruba od Vanoc mam pocit, ze slo vsechno nejak do kytek. Manzel je neustale podrazdeny, nic ho nebavi, porad jen nadava, nic ho netesi. Uz si obcas rikam jestli netrpi nejakou depresi. Neznam ho takhle. Ja mam samozrejme taky dny, kdy me vsechno stve (to mame ted asi vsichni), ale vetsinu casu jsem stastna. Unavena, ale spokojena. Mala se hodne budi, takze se nevyspime. Moc casu na sebe nemame, klasika. Muz si porad stezuje, ze nema na sebe cas a nespi. Uz je pry uplne frustrovany a kolikrat na malou i dost osklive nadava.
Uz ani nechce druhe dite. Do toho na ni zacal zarlit. Mala ted chce byt hlavne se mnou a je videt, jak ho to stve. Kdyz breci, tak nadava, ze rve. Kdyz fnuka, tak tvrdi, ze je rozmazlena. Kdyz nechce spat, tak ji mam nechat vyrvat. Kolikrat mi prijde, ze na ni ma uplne vztek. Nekolikrat uz rekl, ze by ji radsi nemel. Nebo ji v rozcileni rekl, ze je hrozny decko a at si polibi. Hrozne me to mrzi a vubec si s tim nevim rady..
Kolikrat si rikam jestli by nam nebylo s dcerkou lip bez nej