Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@prokr píše:
Je ale vůči zakladatelce fér, aby se to řešilo tím způsobem, že chlap si odpočine ona ne a ještě toho bude mít víc, protože se o dceru bude starat 24/7 sama?
Nemyslím si, že chci moc, když si myslím, že by to měl mít v hlavě natolik v pořádku aby se nechoval k vlastní ani ne 2leté dceři jako h.vado. A uvědomil si, že těžké to má i jeho žena a je na nich obouch jestli se budou snažit si to navzájem usnadňovat, nebo si to ještě zhoršovat.
Jenže psychicky v haji je on, zakladatelka je vlastně spokojená se svou rolí, takže je fér, aby se řešili problémy muže. Kdyby se zakladatelka hroutila, že mateřskou nezvládá, tak jí taky doporučíš, aby si uvědomila, jak těžký to má on? Máš hrozně jednostranný pohled, který je často zkratkou z rozvodu.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, ani nevim zda hledam nejakou radu, spis se potrebuju trochu vypovidat a dostat ze sebe vsechno co me trapi. Mame doma krasnou, zdravou dcerku (20 mesicu). Manzel je uz rok doma na home office a tak jsme vsichni neustale spolu. Vsechno docela dobre fungovalo, ale zhruba od Vanoc mam pocit, ze slo vsechno nejak do kytek. Manzel je neustale podrazdeny, nic ho nebavi, porad jen nadava, nic ho netesi. Uz si obcas rikam jestli netrpi nejakou depresi. Neznam ho takhle. Ja mam samozrejme taky dny, kdy me vsechno stve (to mame ted asi vsichni), ale vetsinu casu jsem stastna. Unavena, ale spokojena. Mala se hodne budi, takze se nevyspime. Moc casu na sebe nemame, klasika. Muz si porad stezuje, ze nema na sebe cas a nespi. Uz je pry uplne frustrovany a kolikrat na malou i dost osklive nadava.Uz ani nechce druhe dite. Do toho na ni zacal zarlit. Mala ted chce byt hlavne se mnou a je videt, jak ho to stve. Kdyz breci, tak nadava, ze rve. Kdyz fnuka, tak tvrdi, ze je rozmazlena. Kdyz nechce spat, tak ji mam nechat vyrvat. Kolikrat mi prijde, ze na ni ma uplne vztek. Nekolikrat uz rekl, ze by ji radsi nemel. Nebo ji v rozcileni rekl, ze je hrozny decko a at si polibi. Hrozne me to mrzi a vubec si s tim nevim rady..
Kolikrat si rikam jestli by nam nebylo s dcerkou lip bez nej
Debil, idiot… Čtu níže… Včera odejít bylo pozdě.
@prokr píše:
Je ale vůči zakladatelce fér, aby se to řešilo tím způsobem, že chlap si odpočine ona ne a ještě toho bude mít víc, protože se o dceru bude starat 24/7 sama?
Nemyslím si, že chci moc, když si myslím, že by to měl mít v hlavě natolik v pořádku aby se nechoval k vlastní ani ne 2leté dceři jako h.vado. A uvědomil si, že těžké to má i jeho žena a je na nich obouch jestli se budou snažit si to navzájem usnadňovat, nebo si to ještě zhoršovat.
Ano je to fer. Jemu je zle, ma ponorku, potrebuje psychicky oddech.
Tobe kdyz je zle psychicky, fyzicky tak si treba taky odpocines a muz za tebe neco udela ne?
Az bude potrebovat oddych ona( rozumej opravdu uz bude vydeptana ), tak by ji mel odpocinek taky doprat. Evidentne to ten jeji hulvat potrebuje jako sul.
@Šarlota4 píše:
Ano je to fer. Jemu je zle, ma ponorku, potrebuje psychicky oddech.
Tobe kdyz je zle psychicky, fyzicky tak si treba taky odpocines a muz za tebe neco udela ne?
Az bude potrebovat oddych ona( rozumej opravdu uz bude vydeptana ), tak by ji mel odpocinek taky doprat. Evidentne to ten jeji hulvat potrebuje jako sul.
S tímto bych souhlasila, kdyby byl zakladatelky chlap oproti ní v nějaké horší obtížnější situaci. Ale to není. Oba dva se nevyspí, jsou zavřeni doma s náročným batoletem, nemají čas pro sebe.Zakl. to zvládá on vypruzuje a je sprostý a zlý na vlastní dítě.
Vážně věříš tomu, že když si zakl. teď na sebe naloží ještě víc, aby mu to usnadnila a mohl si odpočinout, tak on jí to v případě potřeby oplatí? Ani omylem…ten bude vždycky chtít svůj klid a pohodlíčko a pokud by zakladatelka teď vyklidila pole jenom mu ukáže, že to jde a on si to pravděpodobně začne nárokovat, kdykoliv si bude chtít hodit nohy na stůl.
Za mě-jasně bych mu vyložila, že na tohle chování nejsem zvědavá a trpět to nebudu a už vůbec ne to, jak se chová k dceři. Jestli to není schopen sám ukočírovat, tak poradna, klidně pro oba dva. Pokud by to nepomohlo, tak konec. Chlapa, který se ve společné krizi začne projevovat jako slaboch a hulvát místo toho, abychom společně zabojovali a dostali se přes to fakt nepotřebuju.
@prokr neušlo ti, že on doma ještě pracuje? Zkusila sis někdy podávat konstatní výkon s batoletem za zády? Já bych v jeho kůži nechtěla být ani omylem, mám pro něj pochopení a to mám na krku dvě děti skoro 24/7.
@Janli píše:
@prokr neušlo ti, že on doma ještě pracuje? Zkusila sis někdy podávat konstatní výkon s batoletem za zády? Já bych v jeho kůži nechtěla být ani omylem, mám pro něj pochopení a to mám na krku dvě děti skoro 24/7.
To mi neušlo a netvrdím, že je to snadný. Může se snad zamknout v jedné místnosti, nebo se domluvit, že bude chodit pracovat k nějakým kamarádům, co nemají malé děti, nebo do kanceláře…jsou možnosti. Zakladatelka taky pracuje v domácnosti s dítětem za zády. To jak on se chová k dceři je naprosto neomluvitelné…ničím.
@prokr ano v manzelstvi bych predpokladala, ze pokud pomuzu, bude druha strana nasledne vstricnejsi.
Nikdo netvrdi, ze to ma o a jednodussi, troufam si rict, ze asi nema. Jenze kazdy jsme jinak odolny. Kazdy zvladame stres/nevyspani/tlak.. dosad co chces uplne jinak.
Napriklad muj muz je psychicky odolnejsi nez ja, zvladne daleko vetsi miru stresu. Ja zase naopak zvladnu vetsi fyzicke vypeti. Je proste prirozeny, ze kazdy mame tu miru jinde.
Vydeptanymu cloveku fakt nepomuze hlaska “ ja to zvladam”.
@prokr píše:
S tímto bych souhlasila, kdyby byl zakladatelky chlap oproti ní v nějaké horší obtížnější situaci. Ale to není. Oba dva se nevyspí, jsou zavřeni doma s náročným batoletem, nemají čas pro sebe.Zakl. to zvládá on vypruzuje a je sprostý a zlý na vlastní dítě.
Vážně věříš tomu, že když si zakl. teď na sebe naloží ještě víc, aby mu to usnadnila a mohl si odpočinout, tak on jí to v případě potřeby oplatí? Ani omylem…ten bude vždycky chtít svůj klid a pohodlíčko a pokud by zakladatelka teď vyklidila pole jenom mu ukáže, že to jde a on si to pravděpodobně začne nárokovat, kdykoliv si bude chtít hodit nohy na stůl.
Za mě-jasně bych mu vyložila, že na tohle chování nejsem zvědavá a trpět to nebudu a už vůbec ne to, jak se chová k dceři. Jestli to není schopen sám ukočírovat, tak poradna, klidně pro oba dva. Pokud by to nepomohlo, tak konec. Chlapa, který se ve společné krizi začne projevovat jako slaboch a hulvát místo toho, abychom společně zabojovali a dostali se přes to fakt nepotřebuju.
Ty i v dalších příspěvcích úplně jasne ignorujes jeho zaměstnání. Jak kdyby neexistovalo a on jen seděl doma a prudil. Když už se teda kousnes, tak to srovnas s náročnosti vysávání a vaření. Zakladatelka nepíše co její muž dělá. Ale tvořit nějaké odborné dokumenty ala projekty, zakázky, posudky a další. s nevyspanim a dítětem za zadkem jde asi o hodně hůř než to prani a žehlení…
@Cenarius píše:
Ty i v dalších příspěvcích úplně jasne ignorujes jeho zaměstnání. Jak kdyby neexistovalo a on jen seděl doma a prudil. Když už se teda kousnes, tak to srovnas s náročnosti vysávání a vaření. Zakladatelka nepíše co její muž dělá. Ale tvořit nějaké odborné dokumenty ala projekty, zakázky, posudky a další. s nevyspanim a dítětem za zadkem jde asi o hodně hůř než to prani a žehlení…
A to ho opravňuje nenávistně štěkat po vlastním ani ne 2 letém dítěti a zakladatelce otravovat život nepřeržitým vymrčováním. Ony snad za tuhle situaci mohou a on má proto nějaké morální právo je takhle „trestat“?
@prokr Nejsou ve stejné situaci, ona je na mateřské, tak si může odpočinout, když dítě na chvíli usne, on musí být v práci a podávat tam nějaký pracovní výkon. To si ten home office představuješ jak Hurvínek válku.
On je už nejspíš někde na pokraji zhroucení, nemá kde brát energii a z toho nejspíš vyplývá to jeho chování. Samozřejmě by se tak k dítěti chovat neměl, ale to mu musí říct zakladatelka, že na dítě řvát nebude. Když si nedokážou pomoct sami, mají jít do poradny, a to ihned.
@Amassakoul píše:
@prokr Nejsou ve stejné situaci, ona je na mateřské, tak si může odpočinout, když dítě na chvíli usne, on musí být v práci a podávat tam nějaký pracovní výkon. To si ten home office představuješ jak Hurvínek válku.
On je už nejspíš někde na pokraji zhroucení, nemá kde brát energii a z toho nejspíš vyplývá to jeho chování. Samozřejmě by se tak k dítěti chovat neměl, ale to mu musí říct zakladatelka, že na dítě řvát nebude. Když si nedokážou pomoct sami, mají jít do poradny, a to ihned.
Psala jsem, že bych mu řekla, že se k dítěti takhle chovat nebude plus i o té poradně. A zhroucení myslím vypadá jinak než, že si kompenzuju svoji nespokojenost a nas. anost hulvátským chováním k batoleti a "dušením " partnerky.
@prokr píše:
A to ho opravňuje nenávistně štěkat po vlastním ani ne 2 letém dítěti a zakladatelce otravovat život nepřeržitým vymrčováním. Ony snad za tuhle situaci mohou a on má proto nějaké morální právo je takhle „trestat“?
A píšu to snad? Nepodsouvej mi něco, co jsem nenapsal laskavě.
@Cenarius píše:Tvrdím snad, že
@Cenarius píše:
Nic Ti nepodsouvám, pouze reaguji na Tvůj příspěvek.
A nezlob se, to co píšeš si těžko lze vyložit nějak výrazně jinak než, že práce na HO s dítětem za zády může být natolik náročná, že se chování muže zakladatelky vůči ní a dceři nelze divit.
@prokr píše:
Nic Ti nepodsouvám, pouze reaguji na Tvůj příspěvek.
A nezlob se, to co píšeš si těžko lze vyložit nějak výrazně jinak než, že práce na HO s dítětem za zády může být natolik náročná, že se chování muže zakladatelky vůči ní a dceři nelze divit.
Já bych tě poprosil, aby jsi reagovala na to co píšu a nikoliv na svoje vlastní domyslene teorie k mému prispevku. Je opravdu hezké, když si umíš vydedukovat věci, které v textu vůbec nejsou.
Já teď taky po dětech občas dost řvu, jsem s nima sama 24/7 od ledna a prostě jsem už hotová, ten lockdown je hrozný…teď si teda děti vzala na chvíli máma a já jen sedím a vnímám ticho…