Masáž bradavek?

5784
24.8.06 14:38

Masáž bradavek?

Ahoj holčiny, potřebovala bych poradit nebo spíše vědět vaše zkušenosti :wink:

Jak je to s masáží bradavek v těhotenství? Na cvičení nám zdravotní sestra říkala, že by jsme si už mohli začít masírovat bradavky, aby byli trochu zpevněné, aby pro nás pak nebylo velkým utrpením kojení. (prý jsou schopný bradavky i prasknout 8O ) Ale slyšela jsem zase názor, že by se prsa masírovat vůbec neměla, že by to mohlo vyvolat porod?

Tak prosím vaše zkušenosti, děkuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1723
24.8.06 14:54

ditisko- nedělej to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! masírování bradavek spouští hormon oxytocin a vyvolává porod, nám to na kurzu taky říkala měsíc před porodem začít masírovat, ale je to blbost! Laktační poradkyně a i druhá paní PA mi řekly, že to skutečně je na zpuštění porodu. Můžeš použít,když bys přenášela tak na opravdu jen vyvolání miminka ven:-)
Pa Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
24.8.06 14:55

ditisko- nejezdila jsi do HK???????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
24.8.06 15:02

Do HK jsem nejezdila, říkala nám to jen zdravotní sestra u gyndr.
Popravdě musím říct, že mi to je i nepříjemné - vadí mi i silnější proud sprchy :roll: . Takže masáž asi vynechám, ale děsím se toho jak pak zvládnu kojení :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21951
24.8.06 15:24

no, masáž bradavek opravdu může vyvolat porod. je to i jeden ze způsobů, o kterých píšou v knížkách, když chceš urychlit porod. masáží se uvolňuje v těle hormon oxytocin, který způsobuje stahy dělohy. takže bych se toho bála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
24.8.06 15:31

ditiska - kojení bolí jen ze začátku, ale to přejde neboj:-) kup si pureLan je úžasný hlavně na rozkousané a popraskané bradavkya hlavně nemusí se smívat před kojo:-)
Pa HL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
24.8.06 16:00

Co je to prosím :Purelan? a co že se nemusí „smívat“ - to jako usmívat? :lol: . No budu to řešit tedy ažto nastane, tak se teď už tím nebudu nervovat… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
24.8.06 16:10

Smývat, jakože nemusíš před každým kojením hojivou mastičku drhnout z bradavek :D
Jsou různé mastičky na rozbolavělé bradavky, pokud si dobře pamatuju, Bepanthen se nemusí mýt, welleda ano. Mě třeba bepanthen moc nezabíral, natřela jsem welledou, bylo to lepší ale to smývání, aby to pak prcek necucal byl děs.
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
24.8.06 16:21

aho Verusko, děkuji za vysvětlení - jsem to ale blbec :lol: :lol: :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27093
24.8.06 18:58

V chytré knížce jsem četla, že je dobré masáží bradavek připravovat prsa na kojení, ale ta masáž nesmí být delší jak 1 minutu. Neříkám, že jsem masírovala poctivě a pravidelně (na to jsem líná), ale podívej se na můj metřík … 41. týden a NIC 8O Takže bych se toho zas tolik nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
24.8.06 20:10

ditusko - psala jsem to jednou rukou s dítětem tak jsem to nějako nedopsala správně jasně, že „smývat“ před kojením např. Bepanthen který se v porodnici doporučuje se smývat před kojením musí. Víš on se jen tak jednoduše sehnat nedá a chce to ho vzít už i do porodnice neb já byla prokousaná po jednom dni koja:-( PureLan, mají v lékárně a vydrží opravdu na dlouho, já ho teprve teĎ na 11měs. domazávám malému na pusinku, když ji ma suchou popraskanou.
pročti si na www.rodina.cz/LLL tam získáš nejvíce infa ohledně koja:-)
ale jinak se nenervuj já kojila jen do 4měsíce neb mlíčka bylo málo a malej se prostě sám odstavil když neteklo tak řval a nechtěl se chytnout, takže byl na Nutrilonu Omneo a teď je na Beba.jo jo chutě se mění:-)
Tak hezky se připravuj na vylodění miminka a přeji rychlý porod papa Hana a Lukajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
24.8.06 20:56

Zdravím!

Já teda nemám pocit, že by jste se musely toho tolik bát. Vždyť sex se taky doporučuje na vyvolání porodu a přesto se může během celého těhotenství (nepočítám rizikové těh.).
Pokud to nebudete přehánět a bude to třeba ta minutka, tak si myslím, že to uškodit nemůže. Ve většině případů stejně nepomáhá to „přírodní“ vyvolávání porodu (sex, dráždění bradavek apod.) pokud na to není ten správný čas.
Kojení je docela záhul na bradavky hlavně v jeho počátku, zvlášť pokud je mrňous pořádný savec, protože na to bradavky nejsou připravené. Ale za chvilku si zvyknou a jde to bez bolesti.
Já to masírování teda neprovozovala, ale možná to má něco do sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
24.8.06 21:05

Masáž bradavek jsem neprovozovala a po porodu mi nerozpraskaly.
Je pravdou, že tak 14 dní kojení bolelo, teda ne kojení, ale spíš přisátí a chvíli potom, ale je to i tím, že v porodnici se prsa hodně nalijí a to pak bolí to přisátí. Pak jak se to upraví a bradavky si zvyknou, tak je to pohodička.
Prvních pár kojení mě nebolelo, ale pak se asi ty bradavky rozdráždily a taky nalily. Tak jsem prsa větrala a pokud byly hodně nalité, tak před kojením nahřála a odstříkala, aby se mimčo lépe přisálo. A to byla hodně i úleva, jak byla prsa nalitá, jak to vysál. Vždycky jsem se těšila až se vzbudí a „pomůže“ mi od těch naltých prsou.

Kolegyni z pokoje ale popraskaly trošku, ale bylo to nakonec tím, že jí holčička špatně otevírala pusinku než se přísála a taky jak ji chtěla oddělat, tak jí občas ještě chytla. Tak se tam naučila při oddělávání dávat malíček, jak se to běžně ělá a chvíli vždycky dráždila bradavkou pusinku před přisátím a až ji otevřela dokořán, tak jí tam to prso vrazila. Mě naštěstí Peťka přisával super s pusou otevřenou dokořán a pouštěl se sám jak usnul u jkojení. A to se nekojí jinak extra dlouho. Většinou tak 10 min. V porodnici kousek dýl, než se vytvořilo pořádně mlíčka.

No už jsem toho napsala dost. Přeji bezproblémový porod, krásné zdravé mimi a úspěšné kojení. Chce to chvíli vydržet a ono se to fakt vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
25.8.06 20:01

Holky, mně se to s tím vyvoláváním proodu přes bradavky moc nezdá, protože jak bychom to potom měly my kojící těhule? :?:

(Tedy, já už žádné MM nemám, ale dcera mne stejně nejmíň třikrát denně ožužlává místo dudlíku - nechávám ji, protože se těším, že se takhle možná po porodu vyhnu použití odsávačky :lol: … a porod nikde. )

Nebo se to týká jen těch, co „netrénovaly“? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
29.8.06 10:18

Tak musím souhlasit s Cecetkou. Možná by se mohlo chvilku pomasírovat, ale opravdu ne dýl jak 1 minutu. Občas to sama praktikuji, ne každý den. Po sprše chvilinku ručníkem. Taky mám trochu strach, tak to snadnepřesáhne 15-20 sekund. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí