Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, chci se zeptat, zda některá z Vás natýká i když nejsou vedra ? mne hrozně moc otýkaj nohy a ruce … už jsem si musela sundat prstýnky … jsem ve 33tt …
Ahojky.
Přesně před rokem jsem se také potýkala s otoky. Při kontrole mi naměřili i vysoký tlak a bílkovinu a už jsem jela do porodnice.
Tak radši zavolej dr. ať ti změří tlak a vyšetří moč, otoky jsou do určité míry v pohodě, ale musí se vyloučit riziko preeklampsie. To ohrožuje jak tebe, atk i mimčo. A v 34. týdnu by byla škoda, kdyby se něco semlelo.
Doufám a moc ti přeju, aby ty otoky opravdu byly jen z horka. já skončila měsíc před porodem na rizikovým, malá se stejně narodila dřív a teď je z ní už pěkný šídlo.
Tak ať vše dobře dopadne a dej vědět. Iwa
no já jsem dneska byla na gyndě … a vše je ok … na další kontrolu jdu zase příští týden … přijde mi to divný protože jsem fakt nateklá jako kdyby bylo venku třicet stupnu … navíc jsem začala hodně přibírat … od minulého týdne mám dvě kg navíc
Ahoj stejný problém jsem měla při prvním těhu, nedostala jsem se do žádných bot, přibírala jsem šíleným tempem. Před porodem se může v těle začít zadržovat voda, důležité je sledovat tlak a bílkovinu v moči ( při každé poradně mi sestřička kontrolovala moč). Pokud tohle bylo v pořádku, doktorka to neřešila. Je teda fakt, že jsem ještě během porodu přibrala ( po porodu jsem shodila 3kg), pak jsem ještě asi 14dní občas natekla ( nikde jsem to neříkala, aby mě třeba kvůli tomu nedrželi v nemocnici), ale postupně voda začala odcházet a já bez jakékoliv snahy shodila 10kg ( byla to prostě ta voda). Takže neměj obavy, důležité je, aby byl tlak a moč OK. Hezký zbytek těhu.S
TP,
já začala otýkat týden před porodem ![]()
Ale nic hrozného to teda nebylo, na prstýnek nedošlo.
Jestli máš bílkoviny a tlak v pořádku, tak bych si lehla, dala nohy nahoru a četla knížku
Dokud můžeš.
Nanka
tak u mne uz na prstynky bohužel došlo … nohy mám ve zvýšené poloze ale stejně bych řekla že to moc nepomáhá … navíc nám zrovna mění okna za plastová a tak za dvě hodinky mne čeká úklid …
ta slaboučká vrstva prachu je snad všude ![]()
ja take otekam, pred par dny to bylo 0,5kg denne, ale u me je to nejspis zpusobene vysokym tlakem… doslo i na prstynky, do bot se nedostanu a otekla jsem i na obliceji atd…
pokud mas tlak v poradku a bilkovinu v moci taky nemas tak je vse ok, kdyby se ti zacal zvysovat tlak, tak by te meli poslat na krevni vysetreni ![]()
No ja mam hnaty jako dva bochniky chleba. V pondeli jsem mela trosku vyssi tlak, ale zejtra jdu zase na kontrolu. Bilkovina v moci nebyla. Jen mi rekli,jakmile mi bude trochu spatne, nebo me bude bolet bricho. Nebo budu mit migrenu ci rozostrene videni, mam okamzite dorazit do porodnice (riziko preeklampsie, mela to mamka, takze jsem se narodila driv).