Masáž hráze i u druhorodičky??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
493
4.10.06 20:12

Masáž hráze i u druhorodičky??

Ahoj,

chtěla bych začít masírovat hráz, ale manžel si myslí, že u druhorodiček se to už nedělá.. Víte někdo, jak to je?

Díky moc za rady

Pajina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
322
4.10.06 20:21

Ahoj,
já myslím, že se to dělá. Při prvním porodu jsem měla nástřih (masáž jsem nedělala) a při druhém také a to jsem už masáže dělala. Podruhé byl ale nástřih menší. Možná, kdybych masírovala intenzivněji, mohla jsem se mu vyhnout úplně. Každopádně myslím, že to cenu má.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
4.10.06 20:26

Ahojky, ja jsem poprve nemasirovala a nastrihli me, ale u nas to bylo kvuli ohrozeni plodu. Podruhe jsem masirovala poctive a zvladli jsme tobez nastrihu :-)

Takze ja jsem pro masirovat!

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
4.10.06 21:58

Masírovala jsem poprvé i podruhé poctivě olejíčkem od Weledy. V ani jednom případě jsem neměla ani steh :) - kluci 3,20 druhý 3,64 kg. A i když je nástřih nutný, hráz je prý tou masáží zvláčněná, takže se lépe hojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
4.10.06 22:23

Holky a kdy jste s tim zacaly? Ja jsem taky druhorodicka… Mely jste ten olejicek od Weledy nebo neco jineho? Da se to zvladnout? Mam z toho divny pocit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
4.10.06 23:08

Masáž se má začínat tuším od 34. nebo 35.týdne (je to přesně uvedeno v návodu i s popisem provádění masáže). Alinko, mě to nijak složité nepřišlo :)…a divné taky ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
4.10.06 23:16

Ahoj Pajino,
jsem podruhe tehu a masiruju od min. tydne. Tedy pokud neusnu driv nez stihnu masirovat 8O .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
5.10.06 08:50

ahoj, taky jsem pro to, masírovat i při druhém. Začíná se cca od 35 tt, měla jsem také olej od weledy, masáž stačí denně 5-10 minut, dělal mi to manža vždy večer u telky:)) já teda měla menší dítě, normální porod, a přesto jsem měla 7 stehů. Dr. říkal, že to hodně závisí na vrozené elasticitě tkání, mám prý hráz dost vysokou, bylo mu prý jasné, že se bude stříhat, jen se na mě koukl:) ale to mi nevadilo. Pravdou je, že se to báječně zahojilo, normálně jsem hned po porodu v pohodě seděla. takže já (teda spíš manža) budem určo masírovat i při druhém těhu:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.10.06 15:55

ahoj, u obou dětí jsem masírovala v posledních tak 5ti týdnech a nemela jsem nastrih ani jednou, jen malinke poraneni, ktere se poprve ani nesilo a podruhe jeden steh ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
5.10.06 22:07

Tak holky dik :wink: Asi to taky zkusime :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.21 18:44

Oživuji. Jsem v 32tt, čekáme druhé dítko. U prvního jsem masáž hráze vůbec nedělala a nástřih celkem velký a hojení dlouhé a bolestivé.
Teď bych to chtěla vyzkoušet, kdyby to mělo alespoň trochu pomoct. První porod před sedmi lety, takže teď to bude jako poprvé - si myslím.

Můžu masírovat čímkoliv? Nemůže z toho být nějaká infekce, když použiju olivový/slunečnicový olej nebo tělový krém? Nechce se mi kupovat drahý od Weledy. A začít tedy až v tom 35tt?

• Citovat
  • Upravit
21091
25.2.21 18:45
@Anonymní píše:
Oživuji. Jsem v 32tt, čekáme druhé dítko. U prvního jsem masáž hráze vůbec nedělala a nástřih celkem velký a hojení dlouhé a bolestivé.
Teď bych to chtěla vyzkoušet, kdyby to mělo alespoň trochu pomoct. První porod před sedmi lety, takže teď to bude jako poprvé - si myslím.Můžu masírovat čímkoliv? Nemůže z toho být nějaká infekce, když použiju olivový/slunečnicový olej nebo tělový krém? Nechce se mi kupovat drahý od Weledy. A začít tedy až v tom 35tt?

rada od duly..kokosový olej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25045
25.2.21 18:55

To víš že čímkoliv, hlavní je, aby se ta kůže promastila a pak bude pružnější. Klidně i Indulona, sádlo. Nebo ten kokosák, ten hezky voní. Ale pořádně to chce, neodbývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
25.2.21 20:40

Kokosovy olej je super, ale za me tedy masaz hraze byla k prdu, kdyz jsem drobna a rodila jsem vetsi dite. Poctive jsem pila malinik na litry, lnene seminko, masaz hraze a stejne vnitrni poraneni a nastrih az buhvi kam :? ale zkus to, treba zrovna tobe to pomuze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí