Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To je úplně jedno jaký máslo, nedávala bych akorát margarín.
Je jedno, jaké máslo, musí mít právě 82 procent tuku, já osobně bych nedávala žádný margarín, i když jsem se někde ve výživových doporučeních dočetla, že podobně staré děti mohou i Perlu nebo Floru. Ne noname pokrmové tuky.
@Jana206 píše:
Je jedno, jaké máslo, musí mít právě 82 procent tuku, já osobně bych nedávala žádný margarín, i když jsem se někde ve výživových doporučeních dočetla, že podobně staré děti mohou i Perlu nebo Floru. Ne noname pokrmové tuky.
Perla a Flora ![]()
Vždyť je to normální máslo. Toho tuku myslíš, že je tam málo nebo moc? Míň tuku nebude máslo, víc tuku neseženeš.
@GabinkaCh zrovna flóra mi chutná ![]()
@Včelička992 moc bych to nezkoumala. Kluci mají máslo i margariny cca od toho roku
@Tichošlápek píše:
@GabinkaCh zrovna flóra mi chutná
@Včelička992 moc bych to nezkoumala. Kluci mají máslo i margariny cca od toho roku
chutn nechutná, jde o složení. Margaríny jsou samá chemie, ztužovače tuků, emugátory aby to drželo pohromadě. Já dávám dětem jen máslo nebo kvalitní oleje.
Máslo je máslo, protože splňuje tu min. hranici 82% tuku. Takové jsem dětem dávala i do příkrmů jako tuk na vázání vitamínů. Takže naprosto v pohodě.
Mě margarín nesmí přes práh domu… i kdy si nedělám iluze o tom, co je v prodávané zelenině ![]()
@ugluk píše:
Vždyť je to normální máslo. Toho tuku myslíš, že je tam málo nebo moc? Míň tuku nebude máslo, víc tuku neseženeš.
Jo, farmářské mívalo 85%, teď má 84%, ale je samozřejmě dražší.
@zrcadlo jo, asi jo, ale z těch běžných supermarketových je těch 82 normál a to jihočeské mi přijde z těch „lepších“. Ani nevím, kolik bude mít to, co si občas doma v rámci zábavy utřepeme ze šlehačky ![]()
@ugluk píše:
Sice ho nekupuju, ale víc procentní seženeš úplně v klidu, nicméně @Včelička992, tohle je normální máslo, takže klidně ![]()
@pe-terka píše:
chutn nechutná, jde o složení. Margaríny jsou samá chemie, ztužovače tuků, emugátory aby to drželo pohromadě. Já dávám dětem jen máslo nebo kvalitní oleje.
Jojo. Já třeba namažu dětem Ramu nebo Floru, ale jen v nouzi.
.
Příspěvek upraven 30.05.20 v 16:28