Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Sufik píše:
nejoblíbenější skrýše kromě mouky a pod. jsou rozinky, sušené houby, kakao a taky pozor - dekorace ze sušeného ovoce, oříšků např. na svíčkách, adventních věncích… a to i když jste si to koupili v obchodě.
Já takhle likvidovala asi 3× špajz a měla jsem je mrchy na okně v závěsu na vánoce… ale teď zas nejsou vánoce.
Presne tak, i v dekoracich a to bohuzel nemusi byt ani susene ovoce. Nasla jsem je v susenych kytkach jako dekoraci na wc. Ja mam teda ve spizi zavesenou mololapku stabilne, na policce jeste takovy ten lepici kartonovy pasek. Jakmile se jich tam lepi vic, tak nakoupim dalsi. Jednou jsem byla uz zoufala, kde ty sv*ne jsou a nasla jsem je na zavarenine, byla trochu lepkava a oni se dostali az pod vicko!!
Je to mol datlový a my si první přinesli v rýži
. Pak jsme se jich nemohli zbavit, všechno jsme vyházeli, koupili nádoby na uzávěr a když jsme se stěhovali pryč, stejně tam byli. V druhém bytě to trvalo asi 9 měsíců a měli jsme je zas. šílený, housenky lezly po stěně, fuj hnus
. A když jsme se přestěhovali do třetího bytu, tak byl klid, máme i nově udělanou kuchyň, jenže ty hajzlíci normálně nalétávají i otevřeným oknem
. Tuhle jsem vyhazovala mandle, co si tam načal manžel, byli i v čokoládě
. Mám mololapky, ale stejně tu občas nějakého objevím. ![]()
Docela mě udivuje, že ani uzavřené nádoby je nezastaví. Jak je to možné?? A dnes jsem se dozvěděla, že opravdu i otevřeným oknem nalítávají ty potvory dovnitř. A prý na ty potravinový nic neexistuje, krom těch mololapek a lepítek. Páč jsou potravinový a všechno ostatní by znehodnotilo i ty potraviny.
Koupila jsem si i levanduly, vůni. A ta sv.ně si sedla přímo na tu otevřenou lahvičku. Tak ti naši jsou asi nějací zmutovaní už či co
![]()
Tak mě překvapilo, že se usadili i v pálivé paprice - takže jsou i v koření, kde bych je fakt nečekala.
Ahoj holky, tajy teď máme plnej barák molů, je to nechutný
lítají úplně všude, asi jsou to ti potravinový, jsou hnědí, ale nechápu, že nejvíc je jich v ptaře v pokoji, kde nejsou potraviny, nechápu
asi dnes projdu ty potraviny, je mi z nich úplně špatně, fuj ![]()
Tak omyl, teď jsem na ně koukala zblízka a jsou takový spíš podlouhlý, zadní část mají dorezavohněda a přední nastříbřenou, tak to budou asi spíš ti šatní, ale zase když lítají po celým baráku
nevíte, co se dá s těma šatníma dělat?? Je fakt, že v tom pokoji, kde je jich nejvíc, mám uskladněné oblečení…
Ahoj, při úklidu špajzu jsem našla na zdi 1 ks mola. Zmínila jsem se švagrové. Ta se naprosto zděsila
a prý mám vše vyházet. Po bytě mi moli nelítají. V létě jsem tu asi dva potkala, od té doby nic. Otevřené potraviny tam nejsou. Když něco vezmu a otevřu, nic v tom nenacházím. Tak co myslíte
?
Taky se mi to stalo, prošla jsem celý špajz, vše prohlédla a našla je v sekaných mandlích. Někde budou určitě, ale celý špajz bych teda nevyhazovala.
Take se mi doma objevili, ale jen v potravinach, nejvic se jim libilo ve vlasskych orechach… pomohlo jen dukladne vyhazeni vseho na cem byl jen naznak - treba vajicka v takove jakoby pavucine, larvy apod. Prokousou krome plastu snad jakykoliv obal
Do obleceni se nam nastesti nepustili.
Eva
Mohla sis to s něčím přinést - nekupovala jsi něco podezřelýho = mouka, vločky, ořechy. Jinak prohlídnout každou potravinu ve špajzu, to poznáš jestli tam ty svině jsou.
A mmch, tady se fakt řeší každá píč…
Ale v pohodě, nemyslím to zle ![]()
@tonj Tož od toho tu ten babinec je, ne?!
A co teprv, kdyby tu byli jen chlapi
.
Mám tam mouku, ale zavřenou. Pokud není obal porušený, můžou být vně? ![]()
Sory, ale s tímto fakt nemám zkušenosti.,
Měli jse je taky, usídlili se v načaté krabici s cereál. lupínkama a sušeným ovocem. Ale náš problém se pořád opakoval a když zemřel soused zjistili jsme, že měl v bytě haldy starého shnilého jídla a dalších různých věcí. Zdi v místnostech byly tak plesnivé, že byly celé černé. bylo tam plno červů. Pěkně macatých a tlustých. A další havěť. Naštěstí to vím od paní, co měla na starosti byty města…ne z osobní návštěvy bytu. Měl tam molů…celou armádu. A to jak šatních, tak potravinových. Byt museli celý vyházet, zbourat jádro, seškrábat zdi atd…Každý byt v paneláku navštívil deratizér a od té doby máme klid od molů. Nebyl tu už ani jeden.
@jajul Hele, můžou, prolezou neuvěřitelně malým otvorem - já je jednou měla v houbách a to byla sklenice se závitem ![]()
@DDarja píše:
Měli jse je taky, usídlili se v načaté krabici s cereál. lupínkama a sušeným ovocem. Ale náš problém se pořád opakoval a když zemřel soused zjistili jsme, že měl v bytě haldy starého shnilého jídla a dalších různých věcí. Zdi v místnostech byly tak plesnivé, že byly celé černé. bylo tam plno červů. Pěkně macatých a tlustých. A další havěť. Naštěstí to vím od paní, co měla na starosti byty města…ne z osobní návštěvy bytu. Měl tam molů…celou armádu. A to jak šatních, tak potravinových. Byt museli celý vyházet, zbourat jádro, seškrábat zdi atd…Každý byt v paneláku navštívil deratizér a od té doby máme klid od molů. Nebyl tu už ani jeden.
Se pobleju ![]()