Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@tonj nikdo o tom nevěděl, že tam má skládku, jen sousedka pod ním si stěžovala, že má doma nějaký brouky a lezou ze stupaček. Řešila to na městě. Ale k nám se nic nedostalo. Vždycky, když otevřel dveře, tak z nich táhnul smrad. Jako lečo, ale nic hroznýho. A to tam měl asi půl roku ženskou!!! To mi hlava nebere.
@DDarja Hustý, takovýhle sousedi jsou fakt radost. Tak hlavně, že už máte klid.
Tak hlásím, že to byly asi vlašáky. Hodila jsem je na terasu a v zimě je nasypu sýkorkám. Tak snad už bude pokoj. Špaj mám jako klícku.
Mám v obýváku housenky molů. Probrala jsem potraviny, skříně, všechno, nikde jsem je nenasla Stejně tu furt lezou. Nevítem, jak se jich zbavit?
Pozabíjet a ideálně vše zkontrolovat. V něčem budou, zapomenutý pytlík v šuplíku, u nás třeba v chilli. Někde jsou mrchy.
@atominnka nedavno jsem tady resila stejny problem, ty svinaci jsou neznicitelny
Pomuze jedine generalni uklid a bez milosti vsechny nacate potraviny vyhodit. Je to skoda, ale jinak to nejde. Nakladou vajicka do vseho a neni to v tom videt. U nas jich bylo nejvic v pytliku s mandlemi a v nacatem mouckovem cukru.
Jak radi holky, prohlednout potravinovou skrinku,mela jsem je i v nenacaty ryzi. Vse slo do kose. No a spousta jich byla ve spajzu kde zadne jidlo nemame, takze tam vsechno vyhazet, zkontrolovat. A jeste ty lepivy prouzky z drogerie po byte, chytaji se na to jen samecci, ale pak se teda uz dal nemuzou samicky rozmnozovat. Zbytek jen likvidovat rucne strucne ![]()
Já už vše vyhodila. ty svině jsou v obýváku na stropě! a tady jsem uklidila co šlo
@atominnka píše:
Já už vše vyhodila. ty svině jsou v obýváku na stropě! a tady jsem uklidila co šlo
A je to mol satni nebo potravinovy? Ja jsem musela vyhodit vsechny potraviny ze skrine, jedine tak prestali vyletovat. a vyhodila jsem i nenacate ryze, pytliky s fazolemi, fakt netusim, kde mrchy byly. Skrin jsem vydesinfikovala. Zkouseli jsme mesic chytat na samolepku z DM a nic, az jednou se jeden omylem prilepil a behem hodiny jich tam bylo asi sedm, tak zkus jednoho chytit, ziveho prilepit, letave si privola a odchyti sam.
@tulipán píše:
Zkouseli jsme mesic chytat na samolepku z DM a nic, az jednou se jeden omylem prilepil a behem hodiny jich tam bylo asi sedm, tak zkus jednoho chytit, ziveho prilepit, letave si privola a odchyti sam.
@atominnka píše:
U nás taky s oblibou lezli po stropě a měli jsme je například za lištou v kuchyni, nemusí být nutně v jídle.
@Brontik píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Promiň , neskutečně jsi mne pobavila. Hlavně při představě, jak bych tam toho mola lepila.![]()
![]()
Také s nimi bojujeme. O víkendu jsme je poprvé našli i v nevyloupaných vlašácích…
Si myslis, ze jsem se zblaznila.
No zatim ne. Ver mi, ze po nekolika tydnech honeni molu po kuchyni je to vysvobozeni. A hlavne mol jde chytit snadno (oproti mouse
). Fakt to zkus, kdyz byl prilepeny jeden, tak behem hodiny jich tam bylo sedm a vsichni na jednom miste, funguje to, ale musi byt zivy. Myslim, ze za cistou kuchyn to stoji. ![]()
Mě se tyhle lepící bločky taky vyplatily. Jinak já je měla v koření a bylinkach, takže i čaj.