Máte můj obdiv

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47759
24.9.13 08:41

@harpyje já už mám jedno dítě v 5. třídě a to je nejvíc na odstřel :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
24.9.13 12:13

Já to nechápu, co obdivuješ, mateřskou??? Péči o děti? Srovnáváš péči o dítě a pěči o seniora??? A ty děti ještě nemáš? Četla jsem to nekolikrát a prostě nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.13 12:38
@avm3 píše:
Já to nechápu, co obdivuješ, mateřskou??? Péči o děti? Srovnáváš péči o dítě a pěči o seniora??? A ty děti ještě nemáš? Četla jsem to nekolikrát a prostě nechápu…

Ahoj, obdivuju matky s dětmi, které se starají o děti, domácnost vaří a ještě u toho pracují.
Nesrovnávám péči o seniora a dítě, i když tedy podobnost tam určitě je. Řekla bych, že dítě bude výrazně náročnější, ale taky bude přinášet člověku radost (on totiž 94 letej senilní děda co furt myslí, že ho někdo okrádá a téměř nepohyblivá babička, fakt moc radosti člověku nedá…tím si nechci stěžovat, beru to jak to je).

Já děti zatím nemám, plánujeme je tak za 2 roky a chceme tři, ale právě si říkám, jak se to dá pak zvládnout. Teď mám na pár týdnů ty naše stařečky a je to už i takhle záhul… :lol: Takže fakt obdiv k těm co to zvládáte všechno dělat a ještě třeba o sebe pečovat:-) já si to fakt nejsem schopna představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
24.9.13 12:52

@Tšekkin Kulpa Tak já si myslím, že starat se seniory je 100× horší. Jinak děti jsou sice záhul, ale hlavně je miluješ a je to něco, co jsi chtěla… :) Na všechno se dá zvyknout. M2to třeba chvilku trvalo, ale se dvěma toho zvlávám snad víc, než s jedním. Pak zase bude změna, až půjdu do práce, to bude mazec - školka, škola, práce, vařit, uklízet… ale je to normální, ne ;) Jestli se staráš o dva seniory, tka pak to zvládneš levou zadní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
24.9.13 15:28
@harpyje píše:
tohle je nehorší věk. když nemáš žádné starší dítě. Žádné další období ani s více dětmi nebylo tak pitomé jak půl roční až roční jedináček :) neboj. Mladší děti se pak zabaví se staršíma… nikdy jsem neměla takový veget jako s třema- ještě neškolníma dětma (to že vytáčej je fakt, ale v práci lidi vytáčej taky, to se nepočítá :mrgreen: )

Vážně je to s více dětma lepší? Si to právě nedokážu představit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
24.9.13 15:36
@Turante píše:
Vážně je to s více dětma lepší? Si to právě nedokážu představit :roll:

taky si říkám :lol: ale vlastně mi to už pár holek říkalo… :think:

• Citovat
  • Upravit
10848
24.9.13 20:06

@Turante @Acinore - jednoznačně. O mém prvním dítěti mi babičky říkaly, jak si krásně sám hraje. no, možná když ho hlídaly náhodou ony. ale pro mne to bylo strašně náročný. Pak jak si začaly hrát děti spolu… to je taková balada!!!
Jasně, přibyde takové té práce okolo, víc praní, víc nakupování, víc uklízení, ale zas toho není o tolik víc. A nejlepší je, jak zabavěj mimino, ono kolem nich leze, oni mu přistrkujou hračky, aby je neotravovalo, případně ho používají jako vagón, pasažéra, diváka, prsotě ty potřebnosti, na který dřív potřebovaly mne.

Taky se mezi sebou hádaj, a to mi pije krev. Ale ječení jednoho mi taky pilo krev- tak se to vyruší.

Pro mne by bylo utrpení vychovávat jedináčka. Myslím, že hodně lidí do třetího(čtvrtého dítěte nejde, protože už kolem sebe žádné takové rodiny nevidí, a neumějí si to představit- je to docela škoda.

Mimochodem, někdo tu psal o depresích- jo, kdybych měla jedno, tak si umím představit, že bych skončila na antidepresivech. To myslím vážně, nechci to zlehčovat. S třema určitě ne. Je to úplně jiné.

@ ivana-domca - to si nepředstavuju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.9.13 20:44

@harpyje já pořád říkám, že s dvěma to byla nuda, ted se třema je to mnohem lepší i když trošku náročnější, ale až mimino povyroste bude líp ;-) Dneska máš hlavně plno pomocníků, zrovna takový šátek na nošení či nositko je parádní věc ;-) Zrovna @avm3 by mohla vyprávět, jak jí šátek zachránil nervy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.9.13 20:49

A k tomu emimino, to také není žádná sranda zvládnout. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
24.9.13 20:53

@harpyje :-) jo kňourání a řvaní mi děsně pije krev, hlavně takový ten pocit, že už jsem udělala vše pro její spokojenost a stejně se jí to nelíbí :zed: A jaký věkový rozsah je asi tak nejlepší? Já uvažuji, že půjdu na rok do práce po tříletém rodičáku a pak teprve další dítě, ale zase mi trochu vadí, že mi bude už kolem 32 :nevim: A navíc bych chtěla tři určitě, i když nějak si to momentálně vůbec nedokážu představit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.9.13 21:04

@eva valoi tak na to už nezbývá moc času, svou absenci doháním při kojení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
24.9.13 21:29
@ivana-domca píše:
@harpyje já pořád říkám, že s dvěma to byla nuda, ted se třema je to mnohem lepší i když trošku náročnější, ale až mimino povyroste bude líp ;-) Dneska máš hlavně plno pomocníků, zrovna takový šátek na nošení či nositko je parádní věc ;-) Zrovna @avm3 by mohla vyprávět, jak jí šátek zachránil nervy :lol:

Sice se trohcu ztrácím v souvislostech, ale je to pravda. I tak jsem si nějakým blues prošla nebo co, asi 3 týdny jsem byla KO. Ale teď jsem nejspokojenější a přemlouvám chlapa na třetí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.9.13 21:32
@avm3 píše:
Sice se trohcu ztrácím v souvislostech, ale je to pravda. I tak jsem si nějakým blues prošla nebo co, asi 3 týdny jsem byla KO. Ale teď jsem nejspokojenější a přemlouvám chlapa na třetí :)

jde o to, že dneska už je plno věcí, které člověk usnadní život když je víc dětí ;-) Jedno hodis do šátku, to je spokojené, že je u mámy a máma má volné ruce na to hrát si s druhým ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
24.9.13 21:36
@ivana-domca píše:
jde o to, že dneska už je plno věcí, které člověk usnadní život když je víc dětí ;-) Jedno hodis do šátku, to je spokojené, že je u mámy a máma má volné ruce na to hrát si s druhým ;-)

Tak to jo, to rozhodně. A jak to pomohlo, malá je teď klidná a zlatá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.9.13 21:38
@avm3 píše:
Tak to jo, to rozhodně. A jak to pomohlo, malá je teď klidná a zlatá :)

u nás je to naopak, do 2 měsíců andílek a po 2. měsíců zlom, nemít šátek už se houpu na větvi :lol:
To je super že je malá tak hodná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital