Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Citi z tebe tvoji nejistotu a strach, zbrklejsi, neklidne tvoje chovani. Odpocivas? Pomaha ti manzel? Co myslis tou nejistotou kojeni? Neni ti prijemne? Trva dlouho? Druha varianta je si poridit kvalitni odsavacku, mleko odsavat a malemu dat z lahvicky. Treba spatne saje, unavi se a vytahne malo. Takto se rychleji nabasti. Aspon za zkousku to stoji. Opravdu plati, spokojena maminka, spokojene miminko.Nema koliky treba? Drzim palce ![]()
Hele, my mame da se rict hodne miminko a i tak je to dost zahul. Hlavne se nestyd rict si o pomoc, i matka je jen clovek.
A neboj, bude lip ![]()
U nas zase absolutne bojkotuje dudliky a i lahve, takze je porad jen semnou, nikam nemuzu, ani na hodinu..
Příspěvek upraven 22.09.13 v 16:40
Na to je jeste moc brzo, abys ho „zvladala“ - neznas jeho denni rytmus a i pro nej je to narocne obdobi..nejste sladeni, ale to si snad u 26 denniho miminka necekala.
Pokud napisu Karp..rekne ti to neco (at se nevypisuju)?
Na 100% to prejde - dle me zkusenosti s prvni zpetnou vazbou od miminka (tedy tou pozitivni) a to ve forme usmevu.
Jinak opravdu a bez rypani nechapu proc se za to „stydis“ a jeste pred manzelem.
EDIT: Kojeni - pokud se na nej necitis, vykasli se na to - pohodove dite opravdu zacina u pohodove matky. Nechapu proc se kojeni tak strasne hroti.
Příspěvek upraven 22.09.13 v 16:40
Noo, tak to tady není ani jedna dobrá máma, když ty jsi špatná
Každý dítě proplakalo pár hodin v kuse a kdo tvrdí že to jeho ne, tak chrněl tak tvrdě, že ho ani neslyšel
, každé dítě mělo růstové spurty. Důležité je, že ho máš ráda a že děláš vše nejlepší, co umíš, aby bylo spokojené. Neboj, za pár týdnů si i ty budeš svou rolí jistější.
A co by ses nesvěřila manželovi? Je to nějaký tyran nebo co? Vždyť on ani neví jak se cítíš a jistě by tě rád nějak podpořil - stačí pochválit, že to zvládáš skvěle, nebo jít s miminkem na krátkou procházku by mohl, ať si odfrkneš…
To o cem pises moc dobre znam, zrejmne budete trpet na prdiky jako my
Ja jsem prvniho PUL ROKU! kazdy vecer berecela, ze se zase blizi noc a co zase bude. Nase noci probihali tak, ze jsme cca od 1-2 hodiny do rana nosili maleho na rukach, protoze jakmile jsem ho polozila, zacal se kroutit a na to rvat. Co bylo pres den ani nemluvim, v podstate to same co pises. Po jidle byla cca hodka klid a pak uz jen rev a rev a rev. Taky jsem z tech nervu prisla o mleko a ve 3.mesici presla na UM. Nemyslim si, ze nezvladas sve miminko. To co prozivas prozivala a proziva spousta dalsich maminek. Chce to jen vydrzet. Nicmene u nas to ani po pul roce neni o moc lepsi, nebot malemu lezou zuby a celkem dost spatne to snasi. Ja vim, ze je to tezke, ale vydrz, bude lip
a neboj, urcite nejsi neschopna matka, ktera se nedokaze postarat o mimco
A dyt manzel to prece musi sam videt ne? treba v noci…mne kdyby ten muj v noci nepomahal, tak uz si to asi hodim ![]()
Příspěvek upraven 22.09.13 v 16:48
Neřeš, co bys „měla“, každá to má jinak. Miminko máš ještě malé na to, aby si nějak víc dokázalo hrát, navíc Ty jsi určitě unavená, nevyspalá.. nehroť to. Spi co nejvíc, zkus ho nosit v šátku, možná bude plakat míň. Svěř se manželovi nebo kamarádce, není za co se stydět, všem nám miminka takhle plakala, A neboj, sedne si to po šestinedělí, nebo nejpozději tak za 3 měsíce.
Hlavně si pořád říkej, že to není navždycky, já s prvním miminkem měla pocit, že už se v životě nepodívám do města.. ![]()
@wildcherry snažim se dávat do kupy domácnost, i když to teda není 100%.. věnovat se psíkovi, aby nežárlila :-/.. s tou odsavačkou mě to taky napadlo..
@ne-silenamatka Karpa mám načteného, ta jeho uspávací metoda u nás zabrala asi dvakrát fakt parádně.. tak jsem si výskala!.. ale ted fakt nezabírá nic - balim do zavinky, pouštim bílý šum, dávám na bok, houpu, dudlík má.. a stejně řve..
@Gina108 stydim se mu svěřit.. nechci aby věděl, jak nám to spolu nejde ![]()
Zakladatelko vítej v realitě. Mateřství holt není to, co nám předhazuje reklama (vysmáté miminko s maminkou). Občas je to i dost náročné. Čas od času nezvládá každý. Já mám hodné miminko a stejně říkám, že občas bych ho na 10 minut darovala za odvoz. ![]()
Tvoje miminko je náročnější, potřebuješ povzbudit a orazit. Takže proč se nesvěřit manželovi, že je toho na tebe hodně. Sdílená starost poloviční starost. Není za co se stydět. ![]()
@Anonymní píše:
@wildcherry snažim se dávat do kupy domácnost, i když to teda není 100%.. věnovat se psíkovi, aby nežárlila :-/.. s tou odsavačkou mě to taky napadlo..@ne-silenamatka Karpa mám načteného, ta jeho uspávací metoda u nás zabrala asi dvakrát fakt parádně.. tak jsem si výskala!.. ale ted fakt nezabírá nic - balim do zavinky, pouštim bílý šum, dávám na bok, houpu, dudlík má.. a stejně řve..
@Gina108 stydim se mu svěřit.. nechci aby věděl, jak nám to spolu nejde
To není žádná ostuda svěřit se nejbližšímu člověku a ne si hrát na hrdinu. Hrdinů jsou plné hřbitovy
Kromtoho chlapi jsou úžasní - nedokážou sice poslouchat jen takové to ženské vypovídání se, ale zas umí najít nějaké řešení problému, což by ti teď asi hodilo
Píšeš, že toho máš dost na starost okolo, tak co aby pomohl s tou domácností nebo se psem?
Na. domacnost se vykasli. Muj muz mi rekl, ze radsi bude mit vyspanou manzelku nez udelanou veceri. Ty prvni tydny.jsou hrozne, my meli spurt hned po porodnici a to jsme ani nevylezla z postele, dite na koze, jeste to bolelo, ja byla uplne hotova a brecela vycerpanim.. Obcas kdyz zacinam vecer u uspavani penit, tak mu dite vrazim a jdu si lehnout at si tu svoji pulku taky uzije.
Manžel je úžasnej, pomáhá!.. bohužel je 15 dní v měsíci v práci a ani na noc doma ![]()
Byt maminkou je fakt zahul, ja mam 8tydenni holcicku, a ver tomu, ze to bude lepsi!!
mame za sebou 2 spurty a zvladli jsme je, kazdopadne prechod na UM mi behal hlavou kazdy den cele sestinedeli!! Ted uz je to parada. Kazdopadne nez byt ve stresu tak klidne dej UM neni to zadna hruza to jen dnes jsou vsichni jako trefeni s tim kojenim.. Hlavne musis byt v klidku a pohode a miminko bude taky.. Par tipu co u nas zabiraji - zatop si doma, maleho vyslec, nechej ho prokopkat do toho ho s olejickem jemne masiruj a natirej od hlavicky az k patickam a pekne ho hlad, smej se na nej, mluv na nej. U nas hrozne funguje kdyz male zpivam - a zadna superstar fakt nejsem, spis pechota, ale skakal pes, hali beli a slunicko slunicko zvladne kazdy
pak male poustim od sveraka a uhlire mravenci ukolebavku to taky miluje! Nebo bily sum u nas taky zabira, najdes na youtube nebo na uspavac tecka cz. Hlavne na nej mluv co nejvic!! Chod s nim po byte popisuj mu vse co tam mate i lednici atd
zni to silene ale ty miminka to fakt bere
pak taky chodime hodne ven a do kocarku ji klidne poustim mp3 z mobilu a je klidna ( myslim detske mp3) Jinak pry funguje i pevne zavinuti a stazeni rucicek k telicku, toto treba u nas nezabralo, ale syn od kamaradky to vylozene vyzadoval
ukazuj mu hracky, nejlepe i ty co hraji a uvidis, ze to bu? e lepsi!! Hlavne si neboj rict o pomoc.. Dej syna do kocarku manzelovi a ty delej chvili neco sama pro sebe, nebo zalehni a nedelej nic;-) preju at je to co nejdriv v pohode ![]()
@Anonymní píše:
Manžel je úžasnej, pomáhá!.. bohužel je 15 dní v měsíci v práci a ani na noc doma
A zkoušela jsi šátek nebo nosítko? Některá miminka to prostě potřebují být přitulená. Je to záběr na záda, ale zas to ticho má taky něco do sebe.. ![]()
Zkus pevně zavinovat, třeba pak bude plakat méně. Když se necítíš na kojení, tak prostě jednoduše nekoj. Malá taky není kojená, nepřisála se, nepomohla ani laktační poradkyně co za náma chodila v porodnici a přiznám se, že představa být téměř celý den napojená na odsávačku (bylo mi razeno co 2h i v noci, aby se laktace rozjela) se mi opravdu nezamlouvala, takhle jsem spokojená já i malá a to je hlavní. Pak mě ještě napadlo, zda náhodou netrpíš nějakou poporodní depresí nebo něčím takovým, ale to by se chtělo obrátit na odborníky, rozhodně bys nebyla první ani poslední maminka, kterou by to postihlo.
Ahoj..
omlouvám se, že anonymně, ale opravdu se stydím. Mám doma 26-ti denniho chlapečka, moc ho miluju a moc jsem se na něj těšila.. Poslední týden mám ale pocit, že mateřství nezvládám. Minulý týden měl malý nejspíš růstový spurt, takže to bylo velmi náročné, pak se to ale uklidnilo a nyní je zase pořád nespokojený. Když nespí, tak jen pláče, neumím ho zabavit, neumím ho utišit. Třeba dnes vstal v půl šesté a brečel až do 11 hodin. Nemůžu se svěřit manželovi, prootže se stydím za to, že to nezvládám. Dneska celý den jenom brečím. Taky si moc nevěřím v kojení, nejraději bych přešla na UM, ale na druhou stranu mu chci dát jen to nejlepší.
..
Tedka spinká a já se jen děsim toho, co bude až se vzbudí..
Měla bych se přece těšit, až ho budu kojit a pak si s ním hrát.. a místo toho mám strach.. Stejně mam strach každý večer před spaním, co mě v noci čeká a každé ráno, co mě čeká přes den. Jak už jsem psala, moc ho miluju, ale jsem špatná máma, která se nedokáže o své miminko postarat tak, aby bylo šťastné..