Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ivana-domca To je zajímavý… a nechá se nosit? Já teda nevím, malá má už 7,2 kg… to by se mi nosit nechtělo ![]()
No už vyžaduje pozornost, ale to je to nejmenší.
@avm3 taky nechápu co se stalo :nevím: Přišel růstový spurt a už se to nevratilo zpátky
Místo po 3. hodinách se koji po 2, večer po hodině. Většinou vydrží na dece a hraju si s ním, bez mé asistence by řval jak pominuty, pokud je vylozene uplakany, tak ho dám do šátku a je klid, na procházky ho jenom nosím, kočár nesnese od narození. My máme drobecka měl necelé 3 kila při porodu ted bude mít max. 6 kg hexa se dokonce musela kuli váze odsunout a pujdeme až ve 4. měsících ![]()
@Turante - já mám dvouletý rozestupy, vyhovuje nám to. velké rozestupy mi přijdou nepraktické v tom, že už mají děti zcela jiné zájmy a spoustu věcí bud nebaví jednoho nebo druhého.
zas je pohodlně, když je při narození mladšího ten starší už trochu soběstačný - umí se najíst, částečně oblíct, dojít sám na záchod, atd. vycházejí mi ideálně 2-3 roky.
@ivana-domca píše:
@avm3 taky nechápu co se stalo :nevím: Přišel růstový spurt a už se to nevratilo zpátkyMísto po 3. hodinách se koji po 2, večer po hodině. Většinou vydrží na dece a hraju si s ním, bez mé asistence by řval jak pominuty, pokud je vylozene uplakany, tak ho dám do šátku a je klid, na procházky ho jenom nosím, kočár nesnese od narození. My máme drobecka měl necelé 3 kila při porodu ted bude mít max. 6 kg hexa se dokonce musela kuli váze odsunout a pujdeme až ve 4. měsících
Zajímavý… já teda hexu chci posunou aspoň na půl roku. Tak pevné nervy, až bude sedět, bude líp, že?
Jinak mimochodem, v metříku máš jen jedno dítě, jak to teda máš?
@avm3 píše:
Zajímavý… já teda hexu chci posunou aspoň na půl roku. Tak pevné nervy, až bude sedět, bude líp, že?
Jinak mimochodem, v metříku máš jen jedno dítě, jak to teda máš?
určitě bude líp, on hlavně strašně málo spí, vzdycky se po půl hodině vzbudí a nemůže pak zabrat
Jo v metriku mám jenom jednoho, přes telefon to nejde nastavit a já jsem ted pripojena jen z mobilu, sednout si k pocitaci to přes den nejde a večer je u počítače chlap.. Jinak mám 3 kluky: 11, let, 2 roky a 3 měsíční miminko ![]()
No tak ja si treba myslim, ze pece o seniora jeste ke vsemu DVA, je tisickrat horsi, nez pece o deti.
Navic nevim CO obdivujes
Deti si kazda z nas delala dobrovolne, vedela, ze to nebude prochazka ruzovym sadem a navic ta ktera deti opravdu miluje, tak to jako nec o k obdivovani nebere. Aspon ja tedy ne. ![]()
Ja obdivuju tebe
Vim, co je to senior a klobouk dolu, ze chodis do prace a jeste se o ne staras ![]()
No obdiv..co jsme chteli to mame..a proto miluju 7 hodinu vecerni a patek po pate
jinak si myslim, ze pece o stare lidi je mnohem narocnejsi, za male ditko totiz rozhodujes ty a ty jsi Mama a tak nejak mu vstepujes jak to ma byt spravne. Jak na to ze starym clovekem, co si ho vazis za to co dokazal a jaky byl a ted je jako dvoulete dite. to je mnohem narocnejsi..dle Meho…
@Tšekkin Kulpa píše:
Ahoj, obdivuju matky s dětmi, které se starají o děti, domácnost vaří a ještě u toho pracují.
Nesrovnávám péči o seniora a dítě, i když tedy podobnost tam určitě je. Řekla bych, že dítě bude výrazně náročnější, ale taky bude přinášet člověku radost (on totiž 94 letej senilní děda co furt myslí, že ho někdo okrádá a téměř nepohyblivá babička, fakt moc radosti člověku nedá…tím si nechci stěžovat, beru to jak to je).Já děti zatím nemám, plánujeme je tak za 2 roky a chceme tři, ale právě si říkám, jak se to dá pak zvládnout. Teď mám na pár týdnů ty naše stařečky a je to už i takhle záhul…Takže fakt obdiv k těm co to zvládáte všechno dělat a ještě třeba o sebe pečovat:-) já si to fakt nejsem schopna představit.
Tak já zase obdivuju tebe. Kdo se nikdy nestaral o prarodiče tak to asi nepochopí. Nevím ale já jsem nikdy na MD žádný depky neměla
Možná i proto mám spokojenější mimča než holky v mém okolí.