Máte můj obdiv

23.9.13 23:36

Máte můj obdiv

Ahoj holky,
jak tady tak sleduju ty vaše diskuze, tak musím říct, že máte můj obdiv kolik toho zvládáte.
Já vůbec nechápu, jak mohou současné matky žít- teď jsem převzala na pár týdnů péči o prarodiče (jsou už hodně staří, nemocní a odkázaní na nás), kterým vařím, pomáhám jim se umýt, obléct, udržuju barák v čistotě a do toho chodím denně do práce- 8 hodin. Opravdu si nedovedu představit, že bych to takhle měla každý den po několik (spoustu) let…a to ještě tohle má oproti výchově dětí tu výhodu, že babičku mohu nechat víceméně bez dozoru a taky to není tak finančně náročný, protože mají důchod a příspěvek na péči.
Já fakt nechápu jak se to dá všechno zvládnout a nezbláznit se.
Takže ještě jednou, máte můj obdiv :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20155
23.9.13 23:46

@Tšekkin Kulpa Nedá, o depresi se nemluví, ale troufnu si tvrdit, že jí dost matek po čase trpí - něco jako vyhoření v práci, když to přeženeš a nežiješ ničím jiným, tak tě to prostě dostane a horší je to o ty pocity nepatřičnosti.. Přeci nemůžu nemít ráda svoje děti..
Výhodu mají ti, kteří si mohou dovolit chůvu pro děti a astistenta (nebo jak se jim říká) pro rodiče či prarodiče - pak je to naopak asi fajn, že mohu být se svojí rodinou - ona si nenárokuje veškerý můj čas a pozornost, a přesto jim jsem užitečná a jsme spolu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.9.13 23:46

V nejhorším se trošku zblázníš, no… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
23.9.13 23:50

@Damael :pankac: taky mi občas kape na karbit :mrgreen: Nejstastnejsi jsem večer kdy je všechno zahnany do posteli a já můžu hodit kopytka na stůl když nemusím vařit nebo zehlit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
23.9.13 23:55
@ivana-domca píše:
@Damael :pankac: taky mi občas kape na karbit :mrgreen: Nejstastnejsi jsem večer kdy je všechno zahnany do posteli a já můžu hodit kopytka na stůl když nemusím vařit nebo zehlit :roll:

Tak přesně tohle mám z celého dne nejraději, těším se na to vždy už od rána :pankac: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
24.9.13 00:07
@zikado píše:
Tak přesně tohle mám z celého dne nejraději, těším se na to vždy už od rána :pankac: :dance:

:pankac: Občas se mi o tom i zdá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
24.9.13 00:08

Taky obdivuji všechny matky, především ty, které mají dvě a více dětí. :kytka: I když někdy i s tím jedním je to na provaz :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
24.9.13 00:30

To je hezka diskuze-diky za ni :kytka:

Tak ono je to tak jak pisou holky-s trochou nadsazky a mnohdy i bez ni-nelepsi cast dne je, kdyz jsou ratolesti v pelechu :lol: i kdyz nekdy je to otazka jen par hodin-nam rostou zuby a vubec v noci nespi (ani ve dne) a to je pro me osobne nejhorsi-nevyspat se X noci a jeste cele dny litat kolem deti, bytu a manzela :lol: na druhou stranu chteli jsme to, tak to mame ;) a jsme za to rady :srdce: Ja zase obdivuju ty, co se staraji o sve blizke/rodice i ve vysokem veku-mnohdy to jiste take neni uplne prijemne a v „pohode“…Jen se asi v noci tolik nebudi :mrgreen:

Diky za diskusi :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.9.13 07:06

@Tšekkin Kulpa někdy není jiná možnost. Horší je, když se staráš o člověka, který je myšlením na úrovni 2 letého dítěte, fyzicky relativně zdatný a má chvilky, kdy je agresivní a sprostý. To jsou pak zážitky.. Ale co, prostě stejně pečuješ, bo víš, že ten člověk za to nemůže. Upřímně, hrozně se mi ulevilo, když jsem se rozvedla, přestěhovala a přenechala péči o tchyni jiným, někdy to bylo fakt na palici, zvládnout mimino a péči o ni :zed: a jak psali holky nademnou, ty večery, kdy dítě spalo, tchýně spala, já nohy na stole.. bože, to bylo labůžo :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
24.9.13 07:58

Připadá mi, že až na mateřské jsem se naučila si dostatečně vážit KAŽDÉ volné minuty a využít ji na maximum :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
24.9.13 08:21

Tak já si užívám každou chvilku kdy si můžu sednout a syn se zabaví kreslením na 10 minut :lol:, já byla vždycky ta co odkládala věci na dýl, ale s dítětem to nějak nejde prostě MUSÍM, a občas se stane že večer vytuhnu dřív než on :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.9.13 08:24
@open mind píše:
Připadá mi, že až na mateřské jsem se naučila si dostatečně vážit KAŽDÉ volné minuty a využít ji na maximum :)

nepodobně :palec: Ale při třech dětech a chlap od rána do večera v práci si můžu nechat zdát o volné chvilce přes den :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
24.9.13 08:31

Můj obdiv máte všechny s 2 a více dětma ;) mně bohatě stačí ten můj cipísek…a představa, že mám takový doma tři a třeba dva roky po sobě…tak mě polejvá studenej pot :D ale je to moje přání, mít aspoň dva kousky, každopádně tak po deseti letech :D
Takže klobouk dolů ;) (znám jednu, co zvládá tři děti, domácnost, manžela a ještě milence :D )

• Citovat
  • Upravit
10848
24.9.13 08:38
@Turante píše:
Taky obdivuji všechny matky, především ty, které mají dvě a více dětí. :kytka: I když někdy i s tím jedním je to na provaz :zed:

tohle je nehorší věk. když nemáš žádné starší dítě. Žádné další období ani s více dětmi nebylo tak pitomé jak půl roční až roční jedináček :) neboj. Mladší děti se pak zabaví se staršíma… nikdy jsem neměla takový veget jako s třema- ještě neškolníma dětma (to že vytáčej je fakt, ale v práci lidi vytáčej taky, to se nepočítá :mrgreen: )

@Tšekkin Kulpa - jsi dobrá, máš toho ted opravdu hodně, ale dost věcí se dá zautomatizovat, a pak už tě tak nezatěžují. Musíš k rodině vstávat i v noci? polohovat/ záchod atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.9.13 08:38

@Acinore ještě milence 8-o No tak to už bych fakt nezvladla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí