Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hmmmmmm, nevypadá to špatně… Je fakt, že by to opravdu muselo začínat minimálně na 1,8 metrech… Jenže u nás by zbývalo 70 cm nahoře - vlastně když odečtu šířku toho dřeva a matrace, tak daleko méně
Vůbec netuším jaký by měl být minimální prostor (každopádně bych snad raději ten strop obložila něčím měkčím
)
Jizvíková, já bych do té trojpalandy nešla. Děti budou růst a za chvilku si v ní ani nesednou. Na mě by v ní padala klaustrofobie jako prase
.
My máme tu palandu s vysunovací postelí a je super, holky si ji dakdy vytáhnou a spí vedle sebe. Je ale pravda, že ta třetí postel není plnohodnotná, nemá kvalitní matraci, jen molitan.
Terrad píše:
Architektovi se nediv, v dnešní době se na děti v bytech nějak nemyslí. Proč by se jinak stavěli tak malinkatý pokoje nebo samý byty 2+1. My budem mít pokojíček velkej, za to ložnici jsme museli obětovat a zmenšit si tak jednou obývák. Ségra má pokojíček asi 2m a kousíček na 3 m a kousíček.
hele nenadavj architektum, nadavej investorum. architekt klidne naplanuje kazdy rodine palac, kdyz si to investopr bude prat, ale investor chce vydelat a nejvic se vydela na bytech pro singly.
myslis, ze se to architektum libi?
myslis, ze se architektum libi osmipatrove bytovky nasadlene k sobe tak tesne, ze si vidi do oken?
jizvíková píše:
Je to 4,20 na delku a 2,25 na sirku
prste nudle, okno a dvere jsou primo naproti sobe a tech kratkych stranach
me napadlo nacpat jednu postel kolmo k tem ostatniím dvema nadedvere, ze by se nejak krizily a jedna z nich by mela mene prostoru v tom kousku, co se prekrejvaj, mene mista na nohy…
jestli chces, manzel ti to za 200 Kc/hod vymysli
Já jsem taky psala? Architektovi se nediv, v dnešní době se na ........... .
Tak proč to rozčilení.
ale jestli mas dvere 200 cm, jak byva obvykle, tak si vlastne tak moc nepomuzes.
Terrad píše:
Já jsem taky psala? Architektovi se nediv, v dnešní době se na ........... .Tak proč to rozčilení.
sorry, blbe jsem to pochopila (jako ironii)
V zabezpečení balkónových dveří nevidím problém. I na plastové dveře se prodávají pojistky (stejné jako na okna) a taky jde oddělat klika a pak se na tu díru prodává plastová záslepka. Za pár vteřin to vyhledáš i na netu. ![]()
Alena
Mně přijde též nejjednodušší zabezpečit ty balkonové dveře - nepřijde mi to jako takový problém. Navíc budou mít ve větším pokoji i víc místa na zemi na hraní - v pozdějším věku už jim to bude jedno, místo potřebujou teď…
V případě, že by to problém byl, osobně bych asi přebourala dveře o 20 cm na jednu stranu
do toho menšího pokoje, aby se tam vešla aspoň inteligentně postel, aniž by se člověk o ni zabil, když vejde
Pak bych dala 2 postele za sebou a jednu do L pod okno (tak jak je teď ta velká postel a jak to vlastně máte, akorát s jinýma postelema
). Uvažuju dětské postele, tedy kratší, pak do většího pokoje bych pořešila už normální velikost… Případně by mohly být trošku zvýšené, aby pod nima vznikl ještě prostor na hraní (asi jenom ty 2 u stěny, u toho okna by to bylo asi trochu divné
)
Na tu dlouhou stěnu bych pak nechala udělat velikou vestavnou skříň na věci, hračky atd. - třeba jenom 50 cm hlubokou, což bohatě stačí. Vznikla by pak sice ještě o něco větší nudle, ale kdyby byly ty 2 postele zvýšené, tak by to nemuselo být tak strašné…
Ta trojpalanda mi nahání hrůzu, brrr, já bych tam spát nechtěla - je to jak sendvič
Připadala bych si jak v rakvi ![]()
Jizvíková, zatím máte dvojky a čekáte třetí, viď? Tak já bych asi zatím nechala malý pokoj beze změny, přidala třetí postýlku a jak budou růst, spíš pak připravovala přesun do většího pokoje (se zabezpečením balkónu) - jednak fakt jako batolata budou potřebovat víc místa na hraní na zemi, jednak až začnou chodit do školy, budou potřebovat víc úložných prostor a pracovní stůl, což do malého pokoje asi při nejlepší vůli nenarvete, ne? Nebo se chystáte časem stěhovat do většího? To asi ne, když jsi psala, co bydlení stálo.
Na trojpalandu (resp. teda až nahoru) dát ještě neškolní děti by mi přišlo dost velké riziko.
AHojte, tak mna by zaujimalo, ako ste to nakoniec vyriesili.. ![]()
Koukám na diskusi - asi by pro Vás bylo nejlepší řešení dole dvojlůžko 140 cm a nahoře palanda. Dělala to i IKEA, ale teď to u nich nemohu najít. Kouknu jinam.
Třeba tady, to je ta IKEA:
http://i.oodleimg.com/…u_1x424x360f?…
Nebo tady JYSK, tam je ale dole jen 120 cm - což stačí
http://resources.jysk.com/…031/WEB/1006
Moje děti jsou starší a umím si představit, že by tam spaly i dnes. Takže byste pár let vydrželi v pohodě (do prohození pokojů nebo do stěhování)
Aha, teď koukám, že že diskuse je dva roky stará - jak jste to vyřešili?