Máte někdo zkušenosti s koupením trvalého pobytu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.10.23 20:53

Ano, mám s tím zkušenost, dělala jsem to dítěti, aby mohlo přestoupit na jinou školu. Těch firem je víc, různý rozptyl cen, vyhledej si to na internetu. Není na tom nic těžkého, zajdeš tam, dají ti nájemní smlouvu a zajdeš si na úřad TP změnit.

• Citovat
  • Upravit
696
1.10.23 21:05

Tak já mám zkušenost s trvalým pobytem v nájmu, úplně v pohodě nás tam nechal majitel zřídit TP, ale je fakt, že to bylo hlavně kvůli školce. Pak jsme se přestěhovali do jiného nájmu a to samé neměla problém majitelka nám tam udělat trvalý pobyt, hlavní bylo, že nájem včas platíme plus smlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24787
2.10.23 16:27
@Jahru píše:
Jak jsem zjistila, tak sehnat slušný pronájem, kam tě nechá majitel zapsat TP se skoro rovná zázraku :nevim:

Majitel o zřízení TP vůbec nerozhoduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9836
2.10.23 16:51
@lucad77 píše:
Majitel o zřízení TP vůbec nerozhoduje.

To je sice pravda, ale když si ho tam nájemce napíše bez jeho svolení, tak se prodloužení smlouvy nedočká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24787
2.10.23 17:33
@Jahru píše:
To je sice pravda, ale když si ho tam nájemce napíše bez jeho svolení, tak se prodloužení smlouvy nedočká.

Jo, to je možné. Ovšem pokud bude podvádět, tak si to nevylepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9836
2.10.23 17:40
@lucad77 píše:
Jo, to je možné. Ovšem pokud bude podvádět, tak si to nevylepší.

Teď to asi nechápu - kdo by měl podvádět? Vždyť píšu, že zapsat si bydliště bez svolení pronajímatele/majitele není dobrý nápad. Bez ohledu na to, jestli o tom ten pronajímatel může nebo nemůže rozhodovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
2.10.23 17:58

Me by treba ani nenapadlo se majitele ptat. Najem platim vcas, zadne problemy se mnou nikdy nebyly, ani nejsou, byt si kdykoliv muze dojit zkontrolovat, ze je v poradku… V minulem byte jsem byla 6 let a majitel o me slysel jednou, a to kdyz se pokazil kotel a bylo nutno rozhodnout, jestli oprava, nebo novy kotel. Jinak mi akorat koncem roku hodil do schranky novou smlouvu, ja ji podepsala a hodila mu ji do jeho schranky zpatky. Ptat se ho na to, jestli si do jeho bytu muzu prihlasit trvale bydliste, mi prijde na urovni toho se ho ptat, jestli si do jeho bytu muzu poridit dite :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.23 18:06

Ano, mám to tak, protože vzhledem k mojí práci je moje adresa kde vsude veřejné dohledatelna a to není moc příjemné, aby to byla adresa kde skutečně bydlím. Má to tak i spousta cizinců kteří bydlí částečně v ČR a částečně jinde a nechtějí aby jim české úřady dorucovaly slozite do zahraničí. Není na tom nic nelegálního, v Praze běžné, najdi si na internetu. Seriózní společnosti ti vždycky dají vědět emailem když přijde pošta, někde na jejich recepci si ji vyzvedavas pokud nechceš na poště mít dosilku.

• Citovat
  • Upravit
24787
2.10.23 18:50
@Jahru píše:
Teď to asi nechápu - kdo by měl podvádět? Vždyť píšu, že zapsat si bydliště bez svolení pronajímatele/majitele není dobrý nápad. Bez ohledu na to, jestli o tom ten pronajímatel může nebo nemůže rozhodovat.

Tak já vycházím z názvu diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.25 18:48

Dobry den, chci si brat hypoteku na koupi bytu v CR ale ziji (a mam trvaly pobyt) v zahranici. Obcanstvi ceske.
Zda se ze mit 2 trvale pobyty nelze, a prechodnou pobyt je Jen pro cizince.

Vedely byste co s Tim? Lze take udelat pres firmu? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elielieliii
9.3.25 00:11

Úplně v pohodě. Těch firem je, najdi si pěknou adresu a komunikativní firmu ideálně s recepcí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max