Máte rádi balet?

Kas
23.10.12 14:03

Máte rádi balet?

Ahoj, všimla jsem si, že má teď v listopadu v Praze bát vystoupení nějakých rusáků :andel: - balet http://portal-kultury.cz/…tival-ballet

Viděl jste to někdo? Jak zvládáte balet? Já nikdy neviděla nic kromě činohry, takže mám strach abych to chápala - ale zní to pěkně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
23.10.12 14:07

Ahojky, já na baletu byla víckrát (hlavně v Janáčkově divadle v brně) ale fakt nidky mě to nezaujalo… :nevim:
Nicméně rozhodně to stojí za zkoušku, vidět to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
23.10.12 14:15

Balet je nádherný. Já sama tancovala a úplně balet zbožňuju. Ale je pravda, že manžel vždycky čeká, že začnou zpívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
23.10.12 14:15

@Kas Já balet miluju. Ale ono nejvíc záleží na té hudbě. Pokud to bude něco složitého, na co nejsi zvyklá, tka to je pak těžké a nepochopíš. Pokud to ale bude něco profláknutého, jako např. Čajkovský, tak se ti to bude líbit. Já osobně před jakýmkoli baletem, operou či nějakým koncertem doma naposlouchám celý repertoár. Tím, že víš, co může čekat, nebudeš zakočená a mlžeš porovnávat i jednotlivá provedení. Ale to chce už trošku citlivé a vycvičené ucho. Každopádně záleží na programu. Není balet jako balet. A víc než o to hopsání jde vlastně o tu hudbu a děj. Tančení se ti bude lííbit určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
23.10.12 14:18

Jo, tak až teď jsem mrkla na odkaz. Šípková Růženka aLabutí jezero. Tak to se nemáš čeho bát. To je osvědčená a profláknutá klasika. Melodie znáš, tak jen budeš koukat, jak tam hopsají. Bude to pěkné. Já bych šla. takové nenáročné a příjemné odpočinkové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
23.10.12 14:25

Pochybuju, že seženeš lístky.....Ale jestli jo, tak se máš na co těšit. Ale já mám na balet úlet - Labutí jezero jsem viděla asi 15×, Gisel, Popelku, Louskáčka, Šípkovku, Spící krasavici, atd. asi míňkrát…děti to taky už viděly a chodily tam taky od 2 let, ale v tomhle směru jsou asi postižený po mě :D

Jen si sebou neber někoho, kdo to fakt nemá rád a bude se nudit, to mě totiž dost vytáčí - šťouchat do manžela aby nespal :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kas
23.10.12 14:40

@Lonette

tos mě pobavila s tím manželem…

• Citovat
  • Upravit
Kas
23.10.12 14:42

@Bubina

No, nám to nabídl zaměstnavatel, takže lístky už jsou :)

• Citovat
  • Upravit
3736
23.10.12 14:43

Me se strasne libi balet jak klasicky tak moderni http://www.youtube.com/watch?… :dance: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
23.10.12 14:43

@lulje tak teda to hopsání se mě dost dotklo :D když vím, co je za tím dřiny a odříkání. Hopsaj holky na rytmice!!! O hudbu a o děj jde spíš v opeře, ale v baletu je právě krása v tom skloubení všeho dohromady a jde tam ale hlavně o to hopsání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
23.10.12 14:59
@Bubina píše:
@lulje tak teda to hopsání se mě dost dotklo :D když vím, co je za tím dřiny a odříkání. Hopsaj holky na rytmice!!! O hudbu a o děj jde spíš v opeře, ale v baletu je právě krása v tom skloubení všeho dohromady a jde tam ale hlavně o to hopsání :lol:

Bubi, já jsem to ale nemyslela nijak pejorativně, čímž se omlouvám všem, kterých se to dotklo. Já balet uznávám jako druh umění a jako šíííílenou dřinu a odříkání atd atd… A miluju ho :hug: Jen nesouhlasím moc s tím že v baletu moc o hudbu nejde. Možná jak u koho, ale pro mě je hudba zásadní. Pokud to budou hrát něco, co mi nesedne, můžou „hopsat“ :mrgreen: sebekrásněji a sebeúžasněji a mě to nenadchne. Máš pravdu, že krása je v tom skloubení. Dle mého názoru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
23.10.12 15:00

@Kas Určitě jdi - to že už nikdy nic podobnýho nechceš vidět, si můžeš říct pak…

Udělej si test, když se na to zvládneš dívat, tak jdi, pokud ne, tak snad ani nechoď http://www.youtube.com/watch?…

Je to fakt krása…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
23.10.12 15:00

Ja mam moc rada balet..vice nez operu nebo cinohru. Ted jsem vzala dcerku na balet spici krasavice a byla nadsena. Jako dite jsem snad videla vsechny balety a uz se nemuzu dockat, jak pujdeme s dcerkou na Louskacka, labuti jezero atd.
hmmm ta hudba a do toho ten pohyb, ktery se s tou hudbou skloubi a vystihuje tu naladu, ten dej…nadhera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
23.10.12 15:01

Na baletu jsou emoce vyjadřovány pohybem, držení těla. Souhlasím s tím, že to není žádný hopsání, té dřiny, zničených nohou ze špiček. Na scéně to vypadá nádherně, ladně, jakoby to nic nebylo, ale je to obrovská dřina.
@Kas jojo manžel je vtipný, a le už se mnou několik baletů absolvoval.:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
23.10.12 15:04

@Taminka Pokud budes mit moznost, vem malou na Snehurku a 7 trpasliku to bylo perfektni :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí