Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jak který, ségru bych uvítala i o půlnoci a tchýně mi stačí jednou do měsíce. Prostě když si máme co říct je to fajn. Ségra se vždycky hlásí i když by nemusela a tchýně se hlásí,,už jedu"! A je mi jedno, jestli nemáš čas ![]()
Taky patřím k těm, co návštěvy nemusí. Za mě lepší si dát sraz s kamarádkou v kavárně.
Poslední dobou mi to vadí nějak víc. Navíc pořád se k nám někdo cpe na noc. Přijede švagr, často neohlášeně a řekne: Zůstanu do zítra. Ségra s rodinou mi přijely popřát k narozkám a taky mi říká: Sousedka nám nemohla pohlídat psa, jinak bysme přijeli na noc.
Mám je ráda, ale je to jak někde na hotelu. Musím jim povléct, po jedné noci zase vysvléct a oprat troje peřiny, ručníky, po tolika lidech v baráku hromady nádobí…Jinak nejsem ten slepičí typ co musí pořád drbat s kámoškama u kafe, takže to u nás moc nehrozí. Jinak Neohlášené návštevy celkově nesnáším. Máme jednoho experta co ani nezvoní a rovnou otvírá a volá: Novákovi jste doma? ![]()
Obecne mi navstevy nevadi. Zalezi, kdo je ta navsteva. U nas v obci je zvykem, ze pred domy mame sve lavicky. Koho proste nechci vylozene zvat k nam, tak si s nim sednu pred domem.
A mam takove lidi, ktere bych si domu nepozvala. Jeste mozna v lete na zahradu, ze si sednem na terasu.
@páájaa2 tak je víc způsobů.. Třeba tchýně… ccnnn, jedem náhodou kolem, nebo sms od známé, co děláš, dáme kávu, stojím před domem.. A nebo návštěvy manžela, nedávno manžel pryč a přijeli na motorce jeho kamarád a přítelkyně- nikdy jsem ji neviděla.. Přijeli za ním, a první co bylo, jeslti máš něco sladkého dáme si kávu- sranda, ale za tím bylo, že se jim jen tak nechce odjet, i když manžel neni doma..
@páájaa2 no mě uz se to stalo 2× jednou jsem měla naštěstí uklizeno a po druhé jsme zrovna začali malovat tak jsem návštěvu slušně odpalkovala. Tak když máme doma jak po výbuchu tak neoteviram ani zvonkem dole před vchodem
ale to je málo kdy já si potrpim na pořádek ale jsou dny kdy se mi faaakt nechce.
Nemam rada navstevy, jeste hur takove, co se na lidi sami pozvou, ze se „stavi“. Neni to ani o uklidu nebo o pohosteni, nevim presne, co mi vadi. Obcas nekoho pozvu na veceri, to me bavi. Jinak se radsi schazim nekde mimo domov.
@páájaa2 píše:
Já nevím, ale já snad nezažila neohlášenou návštěvu, kam na to chodíte?
Návštěva je, pokud někoho pozvu ( a já zvu ráda, mám ráda návštěvy ), max. se někdo ozve, že jsme se dlouho neviděli a že bude toho toho poblíž našeho domu. Ale že by někdo zvonil bez ohlášení a cpal se dovnitř jsem tedy nezažila.![]()
Včera mi tu zvonila kamarádka, šli na hřbitov a došli jen k nám, dál se děti odmítly hnout. Tak se u nás na dvě hodiny upíchli. A tak to tady máme pořád. Tady to funguje běžně. Zavolá se třeba pět minut předem, nikdo si z návštěv hlavu nedělá, stejně jako z odmítnutí - promiň, dneska nemáme čas. Bydlíme na vesnici, tady se žije tak nějak komunitně. Někoho by z toho šlehlo, mě zase ubíjela městská anonymita a rezervovanost. Naopak nesnáším ty předem domluvený formální návštěvy, kdy musíš mít naklizeno a napečeno. Já jsem spontánní člověk.
@Silverine247 u mě je to většinou to, že třeba sama nemám nějakou náladu, někdy třeba vařím, pokapané tričko- překpaví zvonek, než se převléknu, takže je mi to nepříjemné a nebo když si naplánuju klid a odpočinek a a cccccrrrr
Já mávštěvy miluju a stejně tak moje část rodiny. Můj manžel a jeho rodina to mají naopak ![]()
Když návštěva sedne a je.. ještě se dá, ale já měla známou, co přišla, ukaž co tu máte nového, sice pochválila, ale já neházela bordel do ložnice, tak znáte občas se nestíhá, tak koše s prádlem a tak, a ona mi říká, a jakou máte, koupelku atd. a ložnici jak máte vylomavanou, já se podvídám jo, nevadí, ale to řekne, když už tam leze ![]()
Neohlasenou domu nepoustim a na predem domluvenych jsem rada.
@GabinkaCh píše:
Jsem asi exot, ale já moc teda neeNeohlášené vůbec. Když nemám uklizeno a plnou lednici a někdo přijde, tak bych ho nejradši otočila ve dveřích a zavřela za ním. Celkově mám ráda svůj klid, asi už stárnu nebo co
![]()
co vy a návštěvy?
Nejsi exot, chápu tě. Mám to stejně. Neohlášené návštěvy jsme už odbourali naštěstí ![]()
Upřímně nemám.. ![]()
1× návštěva za měsíc mi bohatě stačí. Není to o tom, že bych dotyčné neviděla ráda, ani že by byl doma bordel jak v tanku, jen prostě máme rádi svůj klid, své soukromí.
Ráda nachystám chlebíčky, napeču, ale musím chtít já, ne že někdo dorazí a musí být něco nutně na stole. ![]()
Raději upřednostním posezení s kamarádkou v kavárně ![]()