Máte rádi návštěvy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31278
4.11.20 16:07

Nemusim moc úplně neohlášené návštěvy, co zavolají, že jsou u dveří. Potřebuju aspoň 15 minut 😂 abych se oblikla a zametla kuchyň, kde se sedí (a mám ji věčně plnou drobků), jinak nějaké rozbordelené věci nebo neumyté nádobí neřeším…😁 Kafe mám vždycky, dost často i nějaké víno, takže jako základ to stačí. Mám ráda společnost. Teď co se mnou žije přítel, tak ty sedánky s kámoškama trochu omezuji, přeci jen žijem v 1+1, takže je přesouvám když má chlap odpolední.
Momentální kovidova doba mě hrozně štve hlavně právě proto, ze se nemůžu neomezeně stýkat s lidma. Blaznim z toho :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
4.11.20 16:07
@páájaa2 píše:
Já nevím, ale já snad nezažila neohlášenou návštěvu, kam na to chodíte? :-)
Návštěva je, pokud někoho pozvu ( a já zvu ráda, mám ráda návštěvy ), max. se někdo ozve, že jsme se dlouho neviděli a že bude toho toho poblíž našeho domu. Ale že by někdo zvonil bez ohlášení a cpal se dovnitř jsem tedy nezažila. :nevim: 8o

Já bohužel jo, že začátku manželovo rodiče. Měla jsem noťas v ruce a sluchátka na uších. Měli jsme zrovna konferenci v angličtině v plném proudu. Málem mě z nich kleplo. A asi to bylo i znát z mého výrazu. Otočila jsem je ve dveřích, tohle se prostě nedělá, zvlášť když ví, že pracuji z domu. Víckrát se to naštěstí nestalo.
Je to sice trapné, ale trapnější mi přijde nutit se někomu bez ohlášení do baráku aniž by ho někdo pozval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
4.11.20 16:16
@Janli píše:
Včera mi tu zvonila kamarádka, šli na hřbitov a došli jen k nám, dál se děti odmítly hnout. Tak se u nás na dvě hodiny upíchli. A tak to tady máme pořád. Tady to funguje běžně. Zavolá se třeba pět minut předem, nikdo si z návštěv hlavu nedělá, stejně jako z odmítnutí - promiň, dneska nemáme čas. Bydlíme na vesnici, tady se žije tak nějak komunitně. Někoho by z toho šlehlo, mě zase ubíjela městská anonymita a rezervovanost. Naopak nesnáším ty předem domluvený formální návštěvy, kdy musíš mít naklizeno a napečeno. Já jsem spontánní člověk.

To by jsi si rozuměla s mým mužem. Tomu to taky přijde normální, takové to vesnické navštěvování viz Jdeme kolem, tak jsme se stavili.
Já to prostě ráda nemám. Nemam rada z domu průchoďák.
Docela mi i vadí, že kamarádi manžela nebo moje kamarádky si sem berou i své partnery, se kterými jsou krátce a kolikrát ten jejich vztah jak to rychle začalo, tak to i rychle skončilo. Jsou to cizí lidé a ty doma nechci.
Něco jiného je terasa venku a třeba grilování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21275
4.11.20 16:40

Nesnáším neohlášené návštěvy k obědu. To je specialita mé tchyně.
Vařím akorát pro nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
4.11.20 17:32

Jsem introvert, návštěvy nemám ráda vůbec :mrgreen: je pro mě důležitý mít doma klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
4.11.20 17:56
@GabinkaCh píše:
Jsem asi exot, ale já moc teda nee :mrgreen: Neohlášené vůbec. Když nemám uklizeno a plnou lednici a někdo přijde, tak bych ho nejradši otočila ve dveřích a zavřela za ním. Celkově mám ráda svůj klid, asi už stárnu nebo co :nevim: :lol: co vy a návštěvy?

Haha hezké téma :D Neohlášené návštěvy asi nemá rád nikdo, jelikož často jdou opravdu nevhod. Ale návštěvy jako takové mám moc ráda. A stejně tak sama moc ráda jdu na návštěvu ke kamarádkám.

• Citovat
  • Upravit
7205
4.11.20 18:01

Nejhorší je když nemáte náladu a někdo přileze. Dřív to bývalo naprosto běžné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
4.11.20 18:02
@PaníBovaryová píše:
Nesnáším neohlášené návštěvy k obědu. To je specialita mé tchyně.
Vařím akorát pro nás.

Takže ona vždycky dostane rohlík s máslem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
4.11.20 18:05

Dokud jsem byla bezdětná, vůbec mi to nevadilo. Měla jsem dost času uklidit, nachystat, bavilo mě to. Po porodu se k nám furt někdo cpe a už mi to upřímně leze na nervy 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21275
4.11.20 18:08
@GabinkaCh píše:
Takže ona vždycky dostane rohlík s máslem :mrgreen:

ha, ona je schopná jít rovnou si sednout za stůl k mému talíři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
4.11.20 18:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
4.11.20 18:10

@PaníBovaryová tak ty máš hustou tchyni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21275
4.11.20 18:10
@Milis666 píše:
@PaníBovaryová :lol: :lol: :lol:

ano :D hlavně po porodu to bylo velice veselé takové neohlášené návštěvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
4.11.20 18:11

@PaníBovaryová neotevřela bych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21275
4.11.20 18:12
@Monchichik píše:
@PaníBovaryová tak ty máš hustou tchyni :mrgreen:

ne, jenom extrémně sebestřednou. Ale pššt, některé uživatelky tady jsou na ošklivé řeči o tchyních velice vysazené :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný