Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, v paneláku je tu 100 bytu už se nacházeli štěnice několikrát, ještě teď tu údajně v 1 bytě jsou v 7.patre. bydlíme v 11 a dceři se objevují tyto pupínky na obličeji byly dnešní. Na celé zatím nebyly vidět, ale odpoledne ji z toho vylezly také takové bolaky a má to dokonce i 2× ve vlaskach. Deratizatoty už jsme si objednali na čtvrtek i když jsem žádný trus, hnízdo nebo cokoliv nasla. Dnes se 3× objevily i přítelovi na ruce.
Je mi jí strašně líto, moc ji to svědí, boji se spát i v postýlce, přitom jsem nic nenašla. Nikde.
Našla jsem tento odkaz https://www.dera-pro.cz/…i-od-stenice.
Jednou se mi zdálo, že jsem malé něco si dávala že zad, jako by to bylo prisate, když se skrabala, ale bylo to ve tmě, nevěnovala jsem tomu pozornost, až ted.
@Annysek234 z takových fotek to vůbec nejde poznat, a proč nejdeš s malou k lékaři? dětští ordinují úplně normálně
Lékařka říkala, že je to od nějakého hmyzu, je prý možné od štěnice.
Hele štěnice musíš prostě najít… pokud je takto poštípaná a mělo by to být od štěnic, někde tam být musí.
Nejčastěji jsou v posteli v rozích pod matrací, schovávají se i v nábytku, ve zdířkách (zásuvky, vypínače) u poliček… hodně se schovávají v matracích. Pokud najdeš na matraci tmavé skvrnky (nejspíš zespodu matrace) zavání to štěnicemi. Pozor taky na podlahy, pod linem, pod koberci a tak…
Ty mrchy jsou brutálně odolný, přenesou se na oblečení kamkoli nebo se do bytu dostanou stoupačkami - jakmile to jednou v baráku je… vyhlásila bych poplach, fakt…
Několikrát jsem štěnice pracovně řešila a je to teda hroznej „voser“. Nechci tě strašit, deratizační firma ti řekne konkrétní informace, ale vždy když jsem to řešila pracovně tak byl celý pokoj vždy na kompletku… vše vyházet (samozřejmě zabalené v pytlích), oblečení zlikvidovat nebo vyprat na 90st, všechen nábytek vyhodit, nové podlahy včetně stěrky… no, mazec…
![]()
Pokud budeš mít štěstí a deratizační firma nic nenajde… vzhledem k tomu, že to v baráku je - nech si preventivně udělat postřik v rizikových místech… stoupačky, prahy, postele - všude kde to firma uváží jako vhodné. Fakt se to vyplatí. Já, ze zkušeností z práce, se toho bojim jak čert kříže, fakt…
![]()
Jéjej, to je mi vás líto. Osobní zkušenost nemám, ale jedna známá taky bydlela v paneláku, kde byly štěnice, byla z toho nešťastná protože ač deratizátoři chodili pravidelně, z baráku je nedostaly. Naštěstí byt nebyl jejich ale od města a přidělili jim jiný, také měla malé dítě a druhé na cestě. Určitě všechno důkladně prohlédni, hlavně v ohybech nábytku…pokud to samé má i tvůj muž a doktorka ti řekla že je to od hmyzu a víš že máte štěnice v baráku, je tam fakt dost velká pravděpodobnost, že je máte doma.
Ještě se chci zeptat, máme postel s úložným prostorem a mám ji plnou oblečení po malé, dále také letní oblečení schované apod. Mám to v taškách a pytlích, musí se to také vystříkát, nebo to mám tedy vyprat, je toho vážně hodně.
Může to být i v obýváku? Nebo na chodbě v šatní skříní? Nebo se zdržují vážně jen v ložnici.?