Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, veliký, jak poslouchám apokalypsy s plasty a podobně, je mi zle…
@veselamuchomurka píše:
Ano, veliký, jak poslouchám apokalypsy s plasty a podobně, je mi zle…
Pokud tady končí Vaše obzory, tak to bych se o děti nebál ![]()
Ne o to se tolik nebojím. Byly horší doby a děti se rodily taky a lidstvo prezivalo…
Ne, nemám. Nevidím důvod, proč se stresovat tím, že se budu pitvat v tom co by, kdyby. Bída a bolest jsou na světě celá tisíciletí a žádný bezchybný ráj to tu nikdy nebude - na to není lidstvo dostatečně duševně vyspělé.
Mám a to se mi ještě nenarodily
budu holt muset máknout a vychovat je tak, aby se o sebe uměly postarat i za horších podmínek ![]()
@Zumpa No celkem by mě zajímaly ty Vaše obzory, když na základě jedné věty usoudíte, jak jsem omezená. Myslím, že plasty jsou opravdu obrovský problém a samozřejmě si uvědomuji, že je to jeden problém z milionu. Ale nepředpokládám, že zakladatelka čekala výčet toho, čeho všeho se můžeme bát.
@veselamuchomurka Tak zrovna „apokalypsa s plasty“ je asi to nejmenší, co lidem hrozí. Navíc tohle člověk nemusí poslouchat, to normálnímu člověku dojde samo. Lidé se k planetě chovají jako neuvěřitelný dobytek a pokud tady budou vládnout sluníčkáři, bezdětní pošukové či jiní psychopati, tak náš konec bude rychlejší, než by si kdo přál.
@Zumpa tak hlavně že ty s těmi sluníčkari máš obzory
Ty si na eMiminu pouze honis triko, ego nebo kdoví co.
Jsi jeden z těch chlapů, co zrovna nejsou přínosem. Hlavně že jsi eMiminu.
Takhle daleko nekoukam. Proc se zbytecne stresovat necim, co ani nemusi byt tak horke… proste nejak bude, lip nebo hur. Stejne to neovlivnim.
Ne, nemam, co bude za 50 let opravdu neresim, ale ja neresim ani co bude za rok…
@g.sandova píše:
@Zumpa tak hlavně že ty s těmi sluníčkari máš obzory
Ty si na eMiminu pouze honis triko, ego nebo kdoví co.
Jsi jeden z těch chlapů, co zrovna nejsou přínosem. Hlavně že jsi eMiminu.
A ty jsi prosím jaký přínos, když už jsme u toho?
Jako že bych si rád vzal příklad.
Zatím jsem spokojen tím, že zde nepoužívám adblock a emiminu dávám vydělat ![]()
Ne nemám proč?? máme se teď skvěle, co se týče ekologie atd, tak to neřeším, ani netřídím natož abych nekupovala plasty… je mi to fakt jedno, já už tady nebudu
Někdy z té budoucnosti mám také strach.
Všude slyším jak je lidstvo přelidněné, jak dochází pitná voda,…a další a další katastrofy. Ne, že bych kvůli tomu nemohla v noci spát, ale po takové zprávě si taky většinou říkám, co je asi čeká. A myslím, že je to logické. Každý chce pro své děti spokojený a bezstarostný život. A když potom vidíme, jak se všude válčí, jak se ve velkém kácí lesy, znečištěné ovzduší, nejrůznější nemoce, tak máme oprávněně obavy, ikdyž to není zrovna aktuální. ![]()