Máte strach o budoucnost dětí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1149
23.6.19 20:06
@7.straka píše:
Někdy si říkám, když nemůžu v noci spát, co asi naše děti čeká za dvacet, padesát let… mám strach, co bude s Evropou, s planetou, s klimatem. Všechny ty průsery - nedostatek vody, hrozba globálního válečného konfliktu, přelidnění… jako já vím, že vždycky něco bylo a že se teď máme nejlíp v historii. Ale stejně to ve mě hlodá. Že jsme přivedly děti do doby, která jim přinese jen trable a trápení, že jsme je přivedly do bídy a bolesti. Nemáte taky někdy strach, pochybnosti?

O tom premyslim casto.. Jak ten zivot da, az bude dospela, bez nas… Ale u nas to je jiny problem. Mne by stacilo vedet, ze bude sobestacna. Z globalniho pohledu na nasi dobu, tak z toho zas tak strach nemam. Mame se dobre, kdyz se clovek koukne do historie, tak to bylo teprve maso…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
23.6.19 20:14
@Kriss Tina píše:
Ne o to se tolik nebojím. Byly horší doby a děti se rodily taky a lidstvo prezivalo…

No to je právě to. Nechtěla bych, aby ní potomci někde jen přežívali. Já se toho, co bude, také bojím. Osobně mám strach, že dřív nebo později přijde válka

• Citovat
  • Upravit
951
23.6.19 20:14

Ano, mám, ale určitě ne kvůli momentální hysterické eko vlně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
23.6.19 20:21
@Froseth píše:
Ano, mám, ale určitě ne kvůli momentální hysterické eko vlně.

Vážně ti to přijde hysterické? Vždyť je nedostatek vody už i na našem území. Půda v háji, neprší, oteplování :nevim:
A situace se bude zhoršovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
23.6.19 20:37

Mám. Mám tedy i obavy o nás, co bude, až zestárneme, ne jen o děti. Takže žiju ekologicky co nejvíc to jde, plasty se snažím kupovat minimálně, lahve, pytlíky nic z toho nepoužíváme. přesto zírám, kolik plastového odpadu za týden vyprodukujeme. Buduju zázemí, máme kousínek své země, kde se bude dát pěstovat a chovat, když bude zle. Víc udělat asi nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
23.6.19 20:40

Ne, nemám. Potomci si budou muset poradit stejně, jako jsme si museli poradit my. Dáme jim vzdělání, aby věděli, čeho se mají bát a čeho ani ne.

Když jsem byla v pubertě, strašili nás ozónovou dírou, kyselými dešti a zlými imperialisty. :nevim: Jo a taky jaderným ozbrojováním. Jsem ráda, že se naši rodiče i přes tato jasná a zjevná nebezpečí přece jen rozmnožili.

Mám v příbuzenstvu dva budoucí novináře a musím konstatovat, že minimálně jeden z nich je blbej jak troky, leč je současně velmi sebevědomý a jak se zdá, tak bude v budoucnu velmi úspěšný. Ten druhý je fajn a má docela rozhled - ale je tichý, tak nejspíš moc slyšet nebude. :nevim: Tak na to, až nám ten první dáreček bude podávat svou polovzdělanou pravdu, se jako fakt strašně těším. :nevim:

Polovina z těch strašících článků jsou totální bláboly, ve kterých novináři papouškují věci, kterým zbla nerozumí. :nevim:

Příspěvek upraven 23.06.19 v 20:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
23.6.19 20:40
@g.sandova píše:
Vážně ti to přijde hysterické? Vždyť je nedostatek vody už i na našem území. Půda v háji, neprší, oteplování :nevim:
A situace se bude zhoršovat

Mě letos v dubnu chytala úplná vodní panika, jak to bude vypadat po loňském létě, když se za zimu nedoplnila voda, pak přišel ten duben, myslela jsem, že mě omejou. Začala se vybíjet stáda, protože na louky pustit nešla a seno došlo. Naštěstí to ten květen trochu zmátořil a červen je taky alespoň u nás dešťově slušný. Lidi si tyhle souvislosti neuvědomují. Jak by bylo zle i se základníma potravinama. Bůh ví, co další roky přinesou, pokud bude nedostatek vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
23.6.19 20:41
@Lalelale píše:
No to je právě to. Nechtěla bych, aby ní potomci někde jen přežívali. Já se toho, co bude, také bojím. Osobně mám strach, že dřív nebo později přijde válka

jo, to si taky myslim, ale zaroven si myslim, ze to obycejni smrtelnici ani nepociti, rozhodne necekam oblezena mesta plna vojaku jak byly driv…to se tak proste zhodi nejaka jaderna bomba z letadla a ani si nevsimnes, ze jsi mrtva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
23.6.19 20:48

@Šáruší ale vidíš i tady v diskuzi, že platí, že lidi si nechtějí vůbec připustit problémy. Chtějí být slepí a po nás potopa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
23.6.19 20:54
@g.sandova píše:
@Šáruší ale vidíš i tady v diskuzi, že platí, že lidi si nechtějí vůbec připustit problémy. Chtějí být slepí a po nás potopa :nevim:

to jo, napsat ani netřídím, natož abych nekupovala plasty, co bude po mně, to je jedno…to je hrozné. Mě teď děsí ta voda, fakt jo. Já to viděla u nás, jaký boj byl o seno pro zvířata, jak z 300korun za balík bylo 2000, teď na jaře i 3000. Na louky se zvířata pustit nemohla, zlikvidovala by tu trávu než začala růst. A to já mám dva koně, tady v okolí, co mají fakt stáda zvířat, ti byli fakt zoufalí, na jatka byl pařadník. Začali to vybíjet, neměli to čím krmit. Pak se to naštěstí vzpamatovalo tím květnem. Myslím, že lidé žijící ve městech si tyhle „drobnosti“ vůbec neuvědomují. Větší věci jako války a platy a já nevím co…jo, to nás v budoucnu asi čeká. Teď řešíme drobnosti, které náš život ve finále ale ohrozí stejně. Včely umírají, ve velkém. Co bude bez včel a se suchem? Hladomor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
23.6.19 20:59

@Šáruší chce se mi brečet, vzdyt i vloni se vybijelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15845
23.6.19 21:00

Jen pro zajímavost - ti starší - všimli jste si, že např. téměř zmizeli vrabci? Anebo takové hluchavky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
23.6.19 21:01
@Zumpa píše:
Jen pro zajímavost - ti starší - všimli jste si, že např. téměř zmizeli vrabci? Anebo takové hluchavky?

Všimli. Ale u náš jsou už vrabci zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
23.6.19 21:01

@Šáruší ty máš kone? Jezdíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
23.6.19 21:02