Máte své koníčky na rodičovské dovolené?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.2.25 21:04

Tak naši si berou jednu, druhou nebo obě nebo jedeme společně na výlet a chodila jsem lyžovat se starší…ani s první, ani s druhou teda nemám jeden stejný den za druhým, máme kamarádky, co jsme se našly na kroužkách s prvním dítětem nebo ve školce…s menší chodím plavat, cvičit, na návštěvy, s oběma na hřiště…máme dům se zahradou, o vše se staráme s manželem společně, není to jen na mně…o víkendu buď uděláme velký úklid nebo společně jedem na výlet, sportujeme…když má tvůj muž takové řeči, tak mu malou nech, ať se stará a skoč si do sauny…já mám wellness ráda a je mi to dopřáno.

• Citovat
  • Upravit
1542
23.2.25 21:05

Muz nam rekonstruuje dum, takze toho moc po nem nechci, co se tyce mimina. Na druhe strane ale jsem tak panem sveho (+ miminova) casu, takze mam kocar na behani a chodim behat, denne na prochazky, kdyz mimino spi, k tomu nejake audioknihy, podcasty a tak, 2× tydne mimi cviceni, kde se potkam s dalsimi maminkami, mezi kterymi sipostupne budujeme i nejaka pratelstvi a obcas nekam zajdeme, vencim se sousedkou psy. Zaroven jsem k nasim poridila dalsi kocarek, takze tam kdykoli muzu, ikdyz se to muzi nehodi (mame jedno auto, ktere potrebuje on). Takze svoji „svobodu“ s miminem jsem si zaridila takto.
Ale aby to nebylo jen vse slunickove, tak treba nemam moc kdy sit a cas bez mimina taky nemam, nebo aspon ne na odpocinek.
Muz take zajde obcas a nekym na pivo, nebo na pokec, ale vzdy se pta, pokud bych rekla, ze potrebuju pomoc s miminem, zustane doma. A kdyby mi rekl, ze to neni narocne, byt s miminem doma, tak mimino okamzite odevzdavam a jdu si po svem, at si s nim zarelaxuje :D
O tom, ze muzi tak trochu zavidim, jsme se bavili, protoze obcas je k dispozici fakt malo a to uz zacinam byt nervozni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13915
23.2.25 21:08
@Anonymní píše: Více

Tak… no hele, holt mas chlapa jakého mas. Toho nepředěláš na obětavého otce malé holčičky, který se ji bude krásně věnovat.
Ale jestli chceš čas pro sebe, tak se s nim proste domluv, ze dvakrat v týdnu na dve hodiny vypadneš. Jednou zajdi na masáž, podruhé si zasportuj, proste zmiz. Smiř se s tim, ze dcera za ty dvě hodiny nebude mit nejspis takove vyžití jako s tebou, ale přežije to.
Neočekávej perfektní výkon, ale vyžaduj alespoň tohleto minimum.
Jo a taky musí něco doma začít dělat. :roll: mam pochopení pro to, ze mu to nechceš říkat. Ale sama mam muže, kterému většina věci sama nedoteče. A tak rikam. A díky tomu to nemusím dělat (i když to musím držet v hlavě). Jako chceš totalne vyhořet? Nebo najít kompromis….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
23.2.25 21:11

Jinak k tomu chlapovi valejcimunse na gauči..no taky jsem to tak měla…zezacatku jsem to tolerovala protože pravda hodně pracoval..třeba i 14-1zh denně…a s jedním dítkem to fakt bylo vpohode jak jsem psala…když ale změnil práci a zacalmdelat na směny (takže byly dny kdy byl doma) a právě já litala od jedné věci k druhé -varit, převalovat, převlékat děti, podávat hračky starší, kojit mladšího do toho ještě třeba dávat prádlo do pračky, do sušičky a on se při tom válel v ložnici a cucelndo telefonu tak jsem řekla a to teda ne chlapce…musíš si dupnout a naučit se si o tu pokocnrict..já jsem se to taky musela naučit…ale prostě musel uspávat, donutila jsem ho brát napřed starší na poobedovy spánek do kočárku nebo pak i oba..nebo pak když už starší nespala tak zas jen mladšího..on to většinou využil že s nimi prostě šel k babičce..oni cestou usni a on si tam dřepnul a dal si kafe..(a já měla prázdný byt a mohla si dělat co potřebuju) třeba si lehnout a schrupnout, nebo si dát v klidu sprchu…začal je sejou koupat, uspávat starší zatímco já jsem uspavala mladšího (nebo naopak když pak mladší nebyl zavisly na prsu) jet senou na velký nákup…postarat se o děti zatímco já skocim pro rohlíky…vynést koš…dát mýt nádobí…spárovat ponožky…prostě i takovéhle maličkosti kolikrát pomůžou strašně moc…každopádně ho zacni fakt zapojovat
Můj chlap už je teď tak „vycvičený“ že když jede vecer z prace vola se jestli se má třeba pro něco stavit v obchodě a když jede z noční tak úplně automaticky udělá zastávku v pekárně a koupi čerstvé rohlíky na snídani) a dneska jsem ho musela vyloženě zahnat do postele že děti vykoupu a uspim sama ať on si vezme prášek a si jde lehnout ( leze na něj chřipka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
23.2.25 21:35

Tak jájsem nepochopila, jestli manžel není ochotný pohlídat, pokud bys chtěla někam jít, nebo jestli jsi to ani nezkusila, protože nemáš kam a s kým jít.
Kamarádka manželovi také vyčítá, že on si pořád někam chodí a ona je furt doma. Ale pak se bavím s ním a on mi řekne, že jí mockrát nabízel, ať si někam zajde- cvičit, na kolo, zaplavat… ale že ona nechce, že nemá žádné koníčky ani přátele.
Vy nemáte hlídání, tak se prostě musíte střídat, že buď půjde on sám nebo ty sama. Ale samozřejmě že by měly být někdy i spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
23.2.25 21:42

Ja naopak na RD zacala mit konicky😂.pri praci jsem take mela, ale jine.
Co jsem na RD tak jsem zacala chodit cvicit 2× tydne do sokola a 1×tydne chodim na anglictinu. Pri praci na to nebyl cas a chut-mela jsem smenny provoz.
Konicky, ktere mam dlouho-cetba knizek, snowboard, prochazky, pratele, brusle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.25 22:03

@bigl Hlídání jsme měli několikrát nabízeny od babičky s dědou, i moje rodiče se nabídli párkrát, tak jsem myslela že manžel něco vymyslí pro nás oba, ale bohužel…jednou mi řekl že si malou vezmou moje rodiče tak že si skočí před saunou i na jídlo s kamarádem, a že já bych mohla v klidu uklidit bez malé, a pak odpočívat, tak jsem mu řekla jestli je to vtip že můžeme podniknout něco spolu, a odpověděl že už je domluvený že teda můžeme další den když domluvím hlídání..vykašlala jsem se na to. Přece nebudu nutit chlapa aby si našel čas na mě místo kámoše :roll:

• Citovat
  • Upravit
Mrg
546
23.2.25 22:06

U mne platí, na všem špatném, je něco dobrého. Malý se narodil v létě a na podzim začal covid. Najednou nesměl nikdo nikam, jen práce a domů. Takže jsme na tom byli všichni stejně, ať už s dětmi nebo bez :D
Samozřejmě máš nárok na své koníčky, čas sama na sebe a nárok chtít, aby i manžel přijal, že už není pouze on. Já jsem to teda pak vyřešila zahradou (pronájmem), pro mne je to koníček a zároveň jsem z toho udělala příjemné místo, kde se nám neustále scházejí přátelé a já se tak dostala mezi lidi. U mne bylo důležité mít možnost nebýt sama zavřená mezi čtyřmi stěnami, to na mne pak také padaly šílené depky. Hlídání od babiček u nás téměř není, navíc po celý rodičák jsem kmitala kolem dítěte a své 90ti leté babičky. zahrada pro mne byl můj útěk, relax a zároveň místo setkávání s přáteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
23.2.25 22:08

Takže není to o tom, že by chlap nepohlídal, ale o tom, že ty chceš být s ním. Sama se neumíš zabavit, že jo?
Příště až budete mít hlídání zkus nespoléhat na partnera, že něco vymyslí on, ale vymysli to ty. A postav ho před hotovou věc- Franto, ve čtvrtek jsem domluvila hlídání, jdeme do kina a pak na večeři, zveš mě. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.25 22:09

@Vladusxx tak to jsem zkoušela, několikrát jsem mu řekla že mi musí pomáhat protože já jsem fakt pak jak stroj, furt jedu a nezastavim se, nevyspalá, kolikrát se nenaobědvám protože malá už usíná, takže letim ven (doma spí max 30min, a venku i 2,5hod) takže chodím denně ven, má jeden spánek takže venku ho má pořádný
ale on co udělá, udělá na nic.. když hlídá malou tak ji podává max hračky a přitom leží na gauči a čučí na televizi, nebo ještě hůř na Facebook a to se mi úplně ježí chlupy…
a nebo když mu řeknu ať mi pomůže s něčím doma tak to udělá prostě tak na půl, je otrávený, a pak má blbý řeči že dělá ženské práce.. co bych dělala kdybych měla dvě děti..že by ho zajímalo jestli takhle,,lítaj'' i jiný chlapy…on že pověsí prádlo, tak lítá :lol: v tom případě nevím co dělám já když dělám úplně všechno + malá…

• Citovat
  • Upravit
4610
23.2.25 22:11

My si volny cas poctive delime - oba mame jako prioritu sport, potrebujem to k psychicky pohode, takze se snazime, aby kazdy z nas mel denne alespon pul hodiny az hodinu pro sebe a svuj pohyb. To mame denne a pak si kazdy dle potreby berem delsi cas na oddech, cele odpoledne treba ci vic dni a proste se spravedlive stridame. A tak to ma byt, samozrejme ze i zena na matersky ma mit cas pro sebe a sve zaliby. Ja chodim velice rada sama na kafe, ctu si a uzivam si cas se sebou :lol: v lednu jsem byla sama na par dni na Slovinsku a muz byl doma s obema detma, potrebovala jsem poradny oddech

Příspěvek upraven 23.02.25 v 22:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.25 22:13

@bigl No jakože asi jo, ale já bych chtěla aby vymyslel on.. a když mu to řeknu že jsem chtěla být s ním on dá přednost prostě kamarádovi, mě to mrzí ale nechci se vnucovat.. kdybysme spolu byli denně a měl mě plný zuby, pochopím..ale on je furt v práci, o volno furt někde pryč..přijde mi že mu to nevadí, jakoby utíkal.. ani to že mu řeknu že od něj nemám lásku jako dřív s ním nic nedělá.. :(

• Citovat
  • Upravit
18148
23.2.25 22:19

Já ti rozumím. Ono to asi není o těch koníčkách, ale o tom, že jste spolu málo a ty se cítíš osamělá. :hug:
Je možná dobré najít fakt to jádro, co ti vadí nejvíc. To, že nemáš čas na své koníčky, není tvůj hlavní problém.
Myslím si, že asi není problém, aby partner pohlídal a ty sis šla třeba zasportovat nebo s kamarádkou na kafe, co?
Potíž je v tom, že ty chceš být s ním a on od tebe utíká. Co s tím nevím. :nevim:
Možná se opravdu zkus věnovat víc sobě a svým zájmům. Budeš pak spokojenější, odpočatější a pro něho asi i zajímavější. Víc ho zapoj do povinností s tím, že ty máš právo také na svůj život. Dej mu malou a běž ven- projít se, zaběhat si, na kolo. Nebo klidně i sama na kafe, do kina, vydechnout… pokud nemáš s kým, zkus i sama. A trvej na tom, že tak chceš třeba 2× za týden 2 hodiny pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16292
23.2.25 22:22
@bigl píše: Více

Asi tak, prostě to vzít do svých rukou, a Hele Pepo, zítra máme hlídání, budeš chtít jít spíš do kina, nebo někam na jídlo? Hlídání bude na tolik a tolik hodin, tak můžeme stihnout klidně oboje :nevim: Spíš to vypadá, že se naučil být s kamarádama, kde má klid, než aby byl doma s rodinou :nevim:

Když měl manžel nějaké svoje věci už moc často, tak jsem řekla, že by taky mohl věnovat čas i mně, že mu to možná nepřijde, ale dlouho jsme nikde nebyli, nebo prostě jsme dlouho nebyli spolu aspoň doma :nevim: Tak se třeba omluvil, že mu to nepřišlo, nebo tak. Zase chodil třeba na brigádu, nebo někam pomoct, nechodil do hospody třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.2.25 08:10

Přestaň se stavět do role oběti, co všechno zvládá, aby to pak manželovi vyčetla. Stručně a věcně s ním vykomunikuj, že domácnost a dítě je vás obou a že je potřeba, aby se zapojil taky. Máš úplně stejné právo na oddech jako on. Domluvte si 2 večery v týdnu, kdy prostě hlídá dítě po práci a ty si jdi po svých koníčkách. Já takhle chodila běhat a každý druhý pátek na volejbal a pivko :nevim: A pokud nemáte hlídací babičky, koukněte se po chůvě a začněte zase trávit čas spolu, nebo se velmi rychle objeví ve fitku nějaká, co na něj zavrtí zadečkem a on se chytne. Pokud už se tak nestalo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí