Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
A co nějaké prádlo hezké? Každá máme po dětech nedostatky, tak se to dá efektivně schovat
@Dahlia0409 píše: Více
Tak tady je hlavně problém, že pro chlapa, co si z ní dělá blbou srandu, musí ho úkolovat jako malé dítě a doma nehne prstem, asi nebude mít zrovna chuť dělat striptýz ![]()
@unuděná no asi tak…nemám problém si něco koupit ale když ani nevím jestli to ocení.. když jediný co z něho vypadne je jeho priblbla sranda.. a mě se to teda dotklo protože mě samotné to dost vadí, a ještě mi to takhle říct ![]()
@unuděná píše: Více
Nemyslím striptýz. Ale někdy chlap potřebuje restart, aby právě měl nový impuls. Věř mi, znám to z okolí. Vypadali na rozchod, oba nervy, odcizovali se. Nakonec to prádlo zabralo, prostě chtěl něco nového, co ho nakopne a zase bylo vše v pohodě. Proto mě to napadlo třeba zkusit toto
Prostě tam byl u nich děsný stereotyp ![]()
@Anonymní píše: Více
Ty kokso, to je expert. Normálně bych mu ztropila takovou scénu, ze by čuměl, a to me na tyhle věci neužije. Ale aby se navážel do tvého těla poté, co odnosilo a odkojilo i jeho dítě? To by v mých očích hodně klesl.
Zároveň ale v tom čtu, že jsi se pustila do mateřské role s velkým zapálením. Ale zkus si taky uvědomit, že to dítě nemusí mít nonstop stimulaci, že vůbec nevadí, když ji bude zabavovat s písničkami a nechá ji si samotnou hrát. A ty taky nemusíš být nonstop aktivní máma, pořád v poklusu. Mas jedno dítě a nejlepší by bylo najít kamarádku s podobně starým dítětem a začít chodit spolu na hřiště, do herny a podobne. Tak si taky trochu odpočineš.
Ale toho tvého mistra to chce trochu seznámit s realitou.
@Dahlia0409 píše: Více
Ale ONA potřebuje taky restart! Ona potřebuje partnera, co jí bude oporou, doma se zapojí, postará se o vlastní dítě. I kdyby najednou měli sex 3× denně, co se tím pro ní vyřeší?
Jako obvykle se vtomto typu diskuzí ukazuje, že čas na koníčky není nejzásadnější problém. Zakladatelko, tvůj chlap je sebestředné hovad* a buran.
Pokud by ses neměla chovat jako jeho matka, on by měl vystoupit z role díťete, které po škole hodí aktovku do kouta s utíká za kámošema.
Jako co dělat s někým, kdo k tobě absolutně nemá žádnou úctu, nevím (myslím konstruktivního, ne vzít něčím těžkým po kebuli). Aktivně bych ho zapojila do chodu domácnosti (ať si u toho kecá, jak chce). A zcela upřímně bych pomýšlela na zadní vrátka (jak se uživím, až spolu nebudeme).
Správná otázka, chtěl to dítě vůbec? Na to jsi zatím neodpověděla. Mně spíš přijde, že jsi chtěla dítě zejména ty, chlapa jsi k tomu dotlačila a teď se krásně projevuje jeho povaha ala nejsem rodinný typ. Proto zdrha každou volnou chvilku pryč, před vámi, nebaví ho to a k dítěti nikdy zjevně netihnul a neměl ani vztah nikdy k dětem ![]()
Každopádně je mi ouzko už jen z toho co píšeš, u nás muž vařil, pral atd vždycky, nikdy nebyl problém se domluvit, naopak on spíš vyžadoval a vyžaduje trávit čas spolu, hlavně pokud jde o výlety, společné cestování, zbytek střídáme. Váš vztah byl divný a asi ne úplně zdravý už před dítětem podle toho, co píšeš. ![]()
@1Vicky91 Miminko chtěl, vlastně i on mi hodně říkal jak si přeje holčičku jak to bude jeho láska, že si nás bude hýčkat, že se na to prostě cítí a těší, na tu rodinu, rodinný výlety, prostě jsme se o tom dost dlouho bavili jestli do toho půjdeme… a pamatuju si že mi řekl že se toho dost změní, např. že nebudu moc chodit s holkama na skleničku a podobně, jestli nemám problém, tak to jsem řekla že si tohle odpustim protože mít dítě byl můj sen už delší dobu, a on mi řekl to samé… v těhotenství jsme chodili furt spolu, on pak chodil sám jen do sauny a na pivo, ale ještě to tak nějak šlo protože se vždy zeptal.. když sem řekla že bych chtěla být s ním, protože jsem měla docela náročný těhotenství, nebo prostě jsem chtěla plavat ale ne sama byl semnou, nikdy neřekl že je domluvený už, tak si uděláme jindy den spolu.. to se děje teď
@Ounou O tomhle jsem přemýšlet nechtěla ale pokud se nezmění budu muset.. protože vidím že vy všechny na to máte jeden názor, takže to nevidím jen já.. prostě si užívá a bere ohledy jen na sebe aby on si odpočinul a zrelaxoval..on si totiž nedokáže představit mít na starost malou ani hodinu natož celý den, tak to asi bude muset vyzkoušet
@Lily-of-the-valley Ano to zapálení tam bylo.. a když manžel pak viděl že to zvládám že v podstatě nepotřebuju pomoc tak si asi řekl že pro něj se nic nemění..proč taky.. může si chodit dál kam chodil dřív, doma bude uklizeno, uvařeno, o malou postaráno tak na co by se snažil..
@unuděná píše: Více
Že oba upustí páru, někde holt zabírá i tohle. Neříkám, že všude. Ale mnohdy to taky udělá dost ve vztahu.
@Dahlia0409 no jenomže ten restart už si asi možná dal jinde ze mě nechce.. já nevím, nechci si to přiznat protože přece jen ho už nějakou dobu znám, nikdy mi nezahl nebo se nestalo něco co bysme řešili, v tomhle směru…on taky dost žárlí, ale zas jako ženská poznám když prostě se chlap chová v tomhle jinak, ty častý sauny a plavání… fakt nevím jak bych mohla něco vybádat aniž bych se ho musela furt ptát a poslouchat jaký jsem blázen.. ![]()
a upřímně nechci se zas načančat abych ho vůbec přitahovala nebo dostala do postele, víte jak to myslím..
@unuděná Po porodu po dvou měsících, to bylo občas protože jsem to furt prožívala s bolestí, pak asi po 4 měsících možná víc mě to přestalo bolest, takže jsme ho měli celkem dost, měl na to chuť i když přišel ze sauny nebo prostě z práce, no a pak se to najednou změnilo, když jsem chtěla řekl že jde do sprchy nebo do vany, vylezl pak se většinou hned šel najíst a pak mi řekl že je unavený že půjde spát, takhle to bylo skoro každý den, a když nebyl tak si zapl PlayStation a hrál, takže já si četla…nějaká iniciativa tam byla že jsem se jednou i před ním svlékla, to bylo nedávno a on mi řekl kdy se mi srovnají ty prsa…protože mám každé jiné jelikož malá se kojí jen z jednoho..a to mě tak naštvalo že sem se oblékla..prý to bral jako srandu když mě viděl že ho to napadlo…tak od té doby nic a to už je cca půl rok