Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Možná úplně blbý pohled - já zatím děti nemám - ale snažila bych se najít si kamarádky, chodit častěji ven s kočárkem, když je hezky můžeš být venku klidně celý den, zajít někam na delší prochajdu túru - věřím, že se nějaké „fit“ maminky, co by to tak taky měly najdou. V každém městě jsou herničky pro děti snad, u nás několik, dražší, levnější, klubíky pro děti, tam se s někým seznámíš a věřím, že se pak s nějakou maminkou i můžete scházet u sebe doma, třeba vyrobit si s dětma dekorace na Velikonoce a tak. Ségra nosila malou v nosítku, tak s ní mohla všude, tak jsem ji občas vzala na výlet, protože ona ji teda měla extra náročnou, nemohla ji odložit. Teď jí občas pohlídám. A jinak nevím myslím, že u kámošek není důvod, aby za tebou na kafe nezašly, já se kámoškám s dětma teda rozhodně nevyhýbám, i bych třeba pohlídala, kdyby řekly.
Tak mu spíš řekni, jestli se chce rozvádět? Že tě nebaví žít vedle sebe, chceš žít společně. Reálně tě tam nikdo nedrží, a žít v manželství, kde jsou všichni kolem důležitější než ty, je k nevydržení.
A dodala bych, že v tu chvíli s malou bude trávit MNOHEM víc času, než teď.
Mně ten tvůj pije krev, jak ho popisuješ…
My taky casto hlidani nemame, dceri je 17 m ale i tak jsme za tu dobu stihli bez dceri-navstevu kina, welnes vikend, svatbu,2× ples.
Mozna jeste neco, ale uz nevim.ale az na vyjimku jsem na tyto akce musela zaridit hlidani ja a chlapovi to proste oznamit. jinak by z toho nic nebylo.ale musi chtit samozrejmne obe strany.
Nelitej doma jak hadr na holi.
Napr se mu zmin, hele kazdy ctvrtek je cviceni pro zeny, chtela bych tam chodit, takze budes s ditetem ty.nebo 1×mesicne s tebou chci jit do sauny, takze 1.sobotu v mesici zarid hlidani.
Nekdy se musi ten chlap proste popostrcit!
@Dahlia0409 @unuděná Na oběť si vážně nehraju, myslím že ze začátku jsem se dost snažila protože mě ocenil a mě to dělalo dobře, ale poslední dobou je toho víc a víc a to opravdu nejde dělat jen proto, aby mě pochválil. Teď si toho ani nevšímá, takže já uklízím protože prostě musím, a on to samozřejmě bere jako jasnou věc. Pravda, asi sem si to udělala sama, ale ze začátku jsem prostě neměla problém uklidit a obstarat malou protože jen spala, teď prostě spí jednou denně a to jen venku takže celý den co je vzhůru potřebuje pozornost, a domácnost je taky na mě takže tím pádem je toho už na mě moc…
A s tím fitkem…je to možný
venku se taky podívá, vím to, vidím to, ale zapírá..a když spolu nemáme čas ani na nějakou intimní chvilku v posteli, proč by třeba nechtěl jinou no…
Taky mě to dost zaráží. Jak si může manžel myslet, že se všechno, co děláš, považuje za „normální“ a „ne náročné“? Ty jsi nonstop na nohou s dítětem, bez pořádného odpočinku, a on si užívá saunu, plavání a pivo s kamarády. To snad není v pořádku. Když se ho na to ptáš, tak ti místo podpory ještě vyčítá, že ty to zvládáš „s jedním dítětem“. A on přitom může každý týden zmizet na pivo nebo si jít zahrát squash, jako by se nic nedělo. To je fakt absurdní.
A co se týče domácnosti, je jasné, že tohle není jen záležitost po narození dítěte. Kdyby byl zodpovědný a zapojený už dřív, teď by to takhle nevypadalo. Takový přístup měl už před dítětem, tohle je jen pokračování jeho přístupu. Opravdu to není jen o dítěti, ale o tom, jak k tomu přistupuje celý ten vztah, viz věšení je ženská práce - tenhle mindset měl předpokládám celý roky, jen jsi to ignorovala ![]()
Zde vyvstává otázka, jestli dítě vůbec chtěl, anebo jestli je to spíš něco, co jsi „vydupala“ ty. Vzhledem k tomu, jak se teď chová, to vypadá, že o dítěti jako smyslu života nikdy moc nepřemýšlel. Spíš to vypadá, že se nechal „ukecat“ k tomu, že bude mit dítě, ale od začátku to nebrál tak vážně.
A co se týče všeho kolem domácnosti, od práce, přes volný čas, až po to, jak se zapojuje, tohle všechno je stejné už dlouho. Nemůžeš očekávat, že najednou bude jiný, když to nešlo ani před tím. V tom vztahu chyběla od začátku komunikace, nějaký respekt. Problém se teď s dítětem jen umocnil.
@Petra0009 Asi jo, pravda.. vždycky byl iniciativní a hodně věcí vymýšlel on, nebo společně, občas jsem přišla s něčím já ale on byl vyloženě typ co pokaždé něco vymyslel a ten plán se mi i líbil, málokdy jsme prostě byli jen tak doma u filmu, to většinou když pršelo..a když si domlouval v mém těhotenství pivo, nebo saunu s kámošema, vždy se zeptal jestli nechci někam s ním, než si to domluví.. teď to bere prostě jako samozřejmost a jen mi oznámí že jde..
asi i proto jsem ztratila nějakou chuť něco nabízet, ale zas nechci aby jsme si byli úplně cizí takže asi zatnu zuby a dám návrh…
Vycházím z toho, jak jsi popisovala, co vše děláš s malou na ruce a on tam sedí a čumí z okna. To nedělej. Prostě mu dítě vraz, ať se stará, ty chystáš večeři. Nebo jestli chce raději uvařit, prosím. Zaměstnej ho prostě. Nevyčítej, nenaznačuj, ale prostě a věcně úkoluj. A čas si na něj taky najdi, pokud tu nechceš za pár měsíců řešit, že od vás utíká k milence.
@Lily-of-the-valley taky mě to napadlo, já už nevím jestli mu takhle blbě pohrozit aby si prostě ujasnil priority…má rodinu, já neříkám občas, ale ty jeho koníčky už přesahují až dost, skoro každé volno je v tahu a když se vrátí lupne sebou na gauč..jediný co dělá tak chodí na nákupy, ale už ani nevím kdy měl volno kdy ho trávil s námi…protože na výlety se prý s malou jezdit nedá, nemá z toho rozum…:)
Je to možný. A tobě to přijde úsměvný?
To musí být láska jak hrom z obou stran ![]()
@unuděná píše: Více
Přesně tak, prostě dát úkol a hotovo. Uvaříš, nebo zabavis dítě? Uklidis, nebo zabavis dítě? Atd. Prostě dát úkol, nebo na výběr z pár variant. Uvaříme, uklidime a jak dítě usne, můžeme kouknout na nějaký film, ať jsme taky někdy spolu
Nepřijde mi to až tak složité
@unuděná blbý smajlík, vtipný mi to rozhodně nepřijde, ode mě ta láska je jinak bych tohle netolerovala a nepřemýšlela co dělat.. já vážně nejsem zastánce toho že si člověk má udělat dítě kdes kým, aniž by věděl jaký je a pak šli od sebe, aby to dítě vyrůstalo bez obou rodičů..ale zároveň nechci prostě držet třeba něco co už nepůjde napravit.. já to několikrát řekla jestli náhodou místo sauny nechodí za nějakou jinou a vždy se usmál a dal mi pusu a řekl že jsem blázen, proč by to dělal… Nebo že nemá potřebu jít jinam když má mě, prostě takový řeči ale zároveň spolu nespíme takže si myslím že chlap nějaký potřeby mít přece musí… Nevim opravdu nevím co si myslet..
Budeš muset použít ústa a otevřeně si s ním promluvit. Tobě nevadí, že jste rok neměli sex?? ![]()
@Dahlia0409 kdybyste viděla výraz co u toho vždy má… jde nakoupit a tím to hasne, pak si dá sprchu dopoledne, a poslouchá písničky takže já se stáhnu radši s malou do kuchyně kde začínám vařit, a nebo si zapne PlayStation..a to teda vůbec nevnímá, a když mu řeknu ať hlídá tak to dopadne že ji nacpe křupkama a hraje dál, nebo když už vyjedu tak to teda vypne ale poslouchá písničky na bomby nahlas, a malá jen stojí u stolu a on ji podává hračky…
jo takže asi si to dělám sama že mu prostě jasně neřeknu hraj si s ní, nebo běž uvařit, ale já tohle párkrát řekla a on mi řekl že se chovám jak jeho máma, a to jsem jen řekla ať není na tom posranym facebooku a jde vynést koš a se psem, tak mi řekl tohle a půl dne nemluvil..
A malá trpí, když není teda přímo s ní, ale věnuje se něčemu jinému?