Máte své koníčky na rodičovské dovolené?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.2.25 21:47

@Lily-of-the-valley No…to je pravda, asi už předem plánoval jak já chodit nebudu a on jo no když tak přemýšlím.
A tu volnost jakože ji nehlídá prostě, neptá se, neřeší.. ona řekne že jede tam ať pohlídá prcka a on prostě okey jeď, a to je všechno.. že prostě já jen když jdeme na procházku tak mi manžel třeba 2× zavolá kde jsem, jestli jsem v pořádku, a podobně…a občas mi přijde jak kdyby mě hlídal jestli jsem opravdu jen já a dítě…

• Citovat
  • Upravit
2009
24.2.25 21:55
@Anonymní píše: Více

Na tohle pozor. Podle mne si tě pěkně omotal, vidím znaky manipulátora. A taky nejvíc žárlí většinou nevěrníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16341
24.2.25 22:12

A přesně tohle jsme si ujasnili od začátku, že se oba budeme starat o vše. Ne vždy třeba vyloženě 50:50, ale nejsem otrok domácnosti, abych tam dělala vše a dítě má rodiče dva. Funguje to tak od začátku a naopak mě manžel ještě pomalu vykopal ven, když jsem 3 měsíce po porodu chtěla začít běhat, ale pořád jsem to oddalovala. Stačí říct a můžu jít klidně sama ven, když chci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13963
24.2.25 23:16

To zní vyloženě patologicky. Jak píše @Micilin to je fakt jeho vada, a jen te asi vařil jako žábu, ze vubec nevidíš, ze se kolem tebe uz vaří voda.

Mimochodem. Výměnu manželek bych za úplný etalon správně fungující domácnosti fakt nebrala.
A práce doma fakt nemusí být 50:50. Jak se vůbec k takovému číslu dobereš, když budeš mít každý den 1-2 hodiny pro sebe? Porad budeš většinu činností dělat ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
25.2.25 00:03

Napsala jste mám dítě, chci vás opravit, máte dítě vy oba u toho bych začala. On je táta stejně jako vy jste máma, oba se máte starat. Chlap si myslel, že to hodí taky vše na mě a já tak taky dlouho fungovala úplně stejně jako vy. Pak jsem mu ale řekla že takhle to dál nejde, on sice chodí do práce a váš sice na 12ctky ale být s dítětem doma je každodenní, celodenní práce, obstarat ho, navařit, naklidit, zabavit ho, co si budeme člověk se v klidu ani nevyčůrá, nenají, nevyspí nic.. být doma s dítětem je těžké a každá z nás si musí dopřát čas pro sebe, je prostě potřeba jít za ním říct mu že odcházíte si zaplavat každou neděli v tolik a tolik a hotovo, může se stavět klidně na hlavu, on se vás taky neptá předpokládám, prostě si to naplánuje a jde. Věřte mi že vám z toho jinak brzy škubne a to bylo horší než si vykomunikovat a prosadit svoje. A nesouhlasím když někdo říká že musela jsi vědět jaký je atd. U nás to bylo jak se říká, opravdový charakter chlapa se ukáže až když má dítě a je tomu tak. Naštěstí jsme si vše taky vykomunikovali a už je to dobré ale taky jsem si musela prosadit čas pro sebe nebo jiné věci aby se zapojil do péče o NAŠE dítě a tak 🫣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
25.2.25 08:00

@Barborak10
„A nesouhlasím když někdo říká že musela jsi vědět jaký je atd. U nás to bylo jak se říká, opravdový charakter chlapa se ukáže až když má dítě a je tomu tak. “

Ne, člověk se jen tak nezměni, pouze se na povrch dostanou ty negativní rysy chování o to víc. Víceméně ten charakter akorát vyplave víc napovrch s dítětem. Před dítětem většinou děláš, že nevidíš, neslyšíš, radši. Často si dělaji ženský naděje, že s dítětem bude všechno zalitý sluncem a zázračně se něco změní k lepšímu..no a ono prdlačky, s děckem na krku se to zvládnout už moc nedá v tom stejném stavu a to prozře časem každá, co má takový kvítko doma :nevim:

Pokud má někdo chlapa s takovými vlastnostmi doma, tak byl a choval se stejně i doma před dítětem, akorát to ženský neviděly (či nechtěly vidět) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
25.2.25 08:37

Taky si myslím, že u vás je to na velmi vážnou promluvu a změnu fungování. Pokud by nebyl ochotný cokoliv změnit, tak bych hodně zvažovala zda zůstat. Nehledě na to, jak už tu padlo, zda v tom není nějaká druhá. :?

Pro porovnání:
Já od půl roku dítěte měla celý pátek odpoledne pro sebe. Plus jsme se s přítelem střídali ve vstávání o víkendu a večerním koupání. Teď čekám druhé a víkendy nevstávám vůbec, mám volné dvě odpoledne v týdnu a přítel uspává a koupe denně, takže vždy v 18:30 mi začíná relax. :lol: Vaříme většinou jen večeře a to spolu.
Uklízím tedy nejčastěji já, ale jelikož nechodím do práce, tak to beru jako přirozenou součást. S tím že přítel to dělá také, ale prostě méně častěji, protože je dlouho v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
28.2.25 08:51

Konicky mam porad stejne, ale casu na ne mam min a samozrejme je to narocnejsi ale jde to nejak..hlavne by mne bez toho slak trefil. Trikrat tydne cvicim (s ditetem), obcas vybehnu, ted jak se bude lepsit pocasi tak chci casteji. Kdybych mela kocarkovy dite, beham s ni, proto mam sportovni kocar…treba to jednou prijde. Jinak samozrejme muj konicek jako behani po horach sel ted ten rok bokem, ale dneska se to konecne stane, poprve v jejim roce a par dnech :mrgreen: a budu se snazit at aspon jednou za mesic se to povede a nejakou kratsi trasu na horach zvladnu…ostatni dny pujde semnou, poprve zkusim krosnu :)…na co nemam energii je nejaky seberozvoj ktery citim ze uz fakt potrebuju. Bez ni jsem jen vecer, kdy ma jedine samostatne spani a ikdyz jsem mela xkrat nachystany veci na sebevzdelani a co bych potrebovala, na to kapacitu fakt nemam..taky doufam, ze se to zlomi. Ale skoro kazdy vecer pred spanim si ctu, velmi nenarocne knihy :lol: ale lepsi nez nic :) za rok jsem precetla jen 4 knizky, coz jsem driv mela na mesic treba…takze ano, mam porad ty stejne konicky, ale nemuzu ocekavat stejny “vykon” a ze pro ne budu mit stejnlu casovou dotaci a pohodu :)…ale zustala mi moda, kavy, kamosky (ty moje teda rady prijdou ikdyz je kolem mala), nebo chodi vecer po uspani a delame si holcici vecer…tady se nic nemeni :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí