Máte své vysněné bydlení?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.6.15 20:46

Máte své vysněné bydlení?

Pěkný večer všem :)

S přítelem se čímdál častěji bavíme o tom, jak bychom v budoucnu chtěli bydlet. Snem nás obou je domeček, nejlépe novostavba, zatím máme stejné představy o spoustě věcí, které bychom tam chtěli mít. Nechceme nic luxusního, ale i tak se bojím, že to všechno zůstane jen snem. Na druhou stranu má snad každý kolem nás hypotéky a půjčky atd. a na bydlení pracuje.
Chtěla bych zde udělat takovou,,anketu´´ - máte bydlení, které jste si přáli? Pokud ano, povedlo se vám zrealizovat hned - před dětmi atd.? Nebo až po delší době? Pokud ne, jste smířeni s tím, že zůstanete bydlet tam, kde jste, nebo si plánujete v budoucnu své sny splnit?
A co je vlastně vaše představa ideálního bydlení?

Anonym prosím zachovat. Zatím neví nikdo - ani rodiče, že už trošku reálněji uvažujeme o tak velkém kroku, a tak bych nerada, aby se to kvůli mému nicku prozradilo tam, kam nemá :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13903
4.6.15 20:51

Jeste nemame uplne dodelano, ale mame. Zacali jsme, kdyz bylo prvnimu rok, po roce jsme bydleli. Lepsi teda stavet bez deti, protoze s nima vsechno trva trikrat tak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
4.6.15 20:54

Vlastní bydlení máme, takové, jaké kapsa dovolila (chtěla jsem vilu v Dejvicích, ale holt mám smolíka, snad v příštím životě :mrgreen: ). Pořizovali jsme před dětma, ale s tím, že s dětma se počítalo podle toho se bydlení vybíralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
4.6.15 20:57

Máme vlastní bydlení a hypotéku k tomu :-D úplně vysněné to není, ale je naše :-) pořizovali jsme po narození dcery, když už jsme se nevešli do pronajatých sotva 40 metrů :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
4.6.15 20:58

Už 11 let bydlíme ve vysněném. Ale sny se časem mění, tak třeba za pár let půjdeme zase dál :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
4.6.15 20:59

Ano, máme svoje vysněné bydlení. Resp. není, co víc si přát :lol: Skvělé místo, podpořené skvělými sousedy, dům jsme si nechali navrhnout architektem na míru podle svých potřeb (nejlépe investované peníze :palec: :potlesk: ), bydlíme tu už 4 roky a neměnili bychom :srdce:

Stavbu jsme začali řešit, když jsem byla těsně před porodem prvního dítěte a stěhovali jsme se, když jí bylo rok a 2 měsíce. Bývali bychom to řešili už dřív, ale čekali jsme několik let na změnu územního plánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
4.6.15 21:00

Jo mame vysneny, dost prostorny novy dum.
Poridili jsme si ho az se 3 detmi. Uver teda mame bez nej by jsme si ho tezko koupili. Nez by jsme nekomu platili najem za byt to radeji budeme splacet za barak.
Postupne stale budujeme, ze porad je co delat a zutulnovat, dekorovat. Ale za to co mame jsme stastni 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
4.6.15 21:03

Máme nadherne opravene podkroví, stihli jsme to než přišla mala na svět. Akorát dole bydlí teta se strejdou, vlastni vchod udělat nejde a zahradu taky nemůžeme rozdělit na půl. A tak zatinam zuby co to jde, hypotéu nechceme a na vlastni nemáme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
4.6.15 21:04

Nemame vysnene bydleni a mit nebudeme.

Muj sen byla novostavba, prizemni domecek ve meste :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4085
4.6.15 21:05

Zatím bydlíme v pronajatém. Pozemek máme koupený, dáváme dohromady zahradu, příští rok chceme stavět. Máme jasnou představu co chceme - bungalov svépomocí cca 90m2. Peníze nějaké našetřené máme, zbytek na hypotéku. Dítě zatím nemáme, ale usilovně se snažíme :)

Příspěvek upraven 04.06.15 v 23:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
4.6.15 21:05

Naše současné bydlení je kompromis mezi tím, co bychom si opravdu přáli, a tím, co jsme si mohli finančně dovolit. Ze zásadních věcí jsme neustoupili (RD bez nutnosti stavebních úprav, dostupnost do města, velikost, aspoň malá zahrádka…), detaily, hlavně vnitřní dispozice domu, ovšem nejsou takové, jaké bych si představovala. Kdybychom měli peníze na to, abychom si mohli koupit pozemek na vyhovujícím místě a nechat si postavit dům od projektu až po předání klíčů, vypadal by úplně jinak. Především by byl buď přízemní nebo by měl „nestandardní“ dispozici - vstup do horního patra, kde by byly ložnice a šatna, obytná část, včetně dětské herny, pak v přízemí s přímým vstupem na zahradu. Chtěla bych samostatnou šatnu, pořádný špajz, sklep a oddělenou pracovnu. Klasická dispozice s obývákem a kuchyní v přízemí a ložnicemi v patře, která mě nutí několikrát denně běhat jak magor po schodech tam a zpátky, abychom se převlékli, když se vypravujeme ven, mi vůbec nevyhovuje.
A jinak hypotéku taky máme, bez ní bychom si dům těžko mohli pořídit. Bohužel se nám nepoštěstilo nějaký zdědit či dostat darem. Bydlení jsme řešili před dětmi a vlastně i před svatbou (i když jen krátce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
4.6.15 21:12

Tak my se za nedlouho budeme stěhovat do vysněného bytu s výhledem. Brali jsme si hypo, jinak by to nešlo, jsme mladí a nic jsme ani jeden nezdědili ani nedostali. Synovi jsou 4 a teď krátce čekáme druhé. Moc se tam těšíme, nechceme platit někomu do kapsy místo svého. Ale dalším budoucím snem je, že byt připadne dětem a my si pořídíme malý domek se zahrádkou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
4.6.15 21:42

Ano, máme vysněný domeček novostavbu. Zvládli jsme ještě před dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.15 21:48

Tak já se evidentně řadím mezi menšinu, která nežije ve vysněném domově. Žiji sama s dítětem v podnájmu a nesnáším to tady, ale finance nedovolí jinak. V budoucnu, jestli budu mít jakž takž ohodnocenou práci, půjdu do hypotéky a část peněz snad budu mít z prodeje jedné malinké nemovitosti, i tak dosáhnu maximálně na 2+1, hlavně aby prťe mělo vlastní pokoj.
Vysněné bydlení je pro mě domeček tak akorát s pěknou zahrádkou, ale na ten se prostě sama s dítětem nezmůžu, tak o něm budu dál jen snít. Ani chlapi ani zaměstnavatelé se neperou o ‚neperspektivní‘ matku s dítětem, tak holt počítám s tím, že si svůj sen o vysněném bydlení nesplním :nevim:
Ale rozhodně ti držím palce, ať vám to vyjde :)

• Citovat
  • Upravit
2050
4.6.15 21:55

Tak my jsme zatím uprostřed plnění našeho snu, dum jsme si navrhli podle svych představ, ja jsem udělala projekt, pak jsem otěhotněla, udelali jsme desku, ja jsem porodila, ted mame stropy a ja jsem znovu tehotna :-D dětské pokoje budou 3, tak snad je zaplnime. :-) Hypotéku si budem brát na část domu. Okolo domu je velky pozemek, takze vysnena zahrada už take plni sve účely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný