Máte své vysněné bydlení?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
74219
5.6.15 13:35
@Anonymní píše:
Máme své vysněné bydlení na podruhé :lol: poprvé jsme zjistili, ze ten snům úplně neodpovídá a tak jsme šli dal a stihli jsme ho mít necelý rok před prvním dítětem :srdce:

My též až na podruhé. Můj muž žil skoro 30 r. v bytě ve městě, já v prostorném baráku na vesnici, život v baráku se mu zalíbil, takže když jsme hledali bydlení neřekl do bytu, ale do baráku. Jen jsme se sekli a pořídili RD ve městě, skoro celý opravili a zjistili, že nám život ve městě nevyhovuje, že tam nechceme být chceme na vesnici.
Takže jsme se přesunuli jinam :D kočovníci, během 6 let 3× napřed od našich, do města a jiného kraje a pak na vesnici, tak snad už jsme zakotvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
5.6.15 13:51

Taky se kvám přidávám. Od srpna budeme vlastnit domek před kompletní renovací, ale dalo by se říct že zapakatel. Je k tomu velký pozemek plus louku s lesem, to udržujou zemědělci, máme to kousíček cca 200 m od mých rodičů, blízko obchod i školka, je to ve stejné vesnici, kde bydlíme teď. Jsme teprve na začátku toho všeho a doufáme, že se nám splní, to co chceme. A nám se líbí styl provence :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.15 14:11
@Malcmi píše:
woow, tak ta se mi líbí hrozně :potlesk: :palec: :palec: :hug:

No vidíš :lol: :hug: a mě se tolik jako ta momentální nelíbila :lol: a to je to, že každému se líbí něco jiného :palec:, já jsem jí prostě každou hodinu musela male :lol:, protoze čistá kuchyň = čisté jídlo :potlesk: L.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.15 14:12
@Kelsey píše:
My též až na podruhé. Můj muž žil skoro 30 r. v bytě ve městě, já v prostorném baráku na vesnici, život v baráku se mu zalíbil, takže když jsme hledali bydlení neřekl do bytu, ale do baráku. Jen jsme se sekli a pořídili RD ve městě, skoro celý opravili a zjistili, že nám život ve městě nevyhovuje, že tam nechceme být chceme na vesnici.
Takže jsme se přesunuli jinam :D kočovníci, během 6 let 3× napřed od našich, do města a jiného kraje a pak na vesnici, tak snad už jsme zakotvili.

To je naprosto stejný důvod jako u nás, teď bydlíme ve vesnici s 32 obyvateli a je to paráda :palec:, tak ať se vám dál daří a dobře bydlí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.15 14:14
@Mantinell píše:
Taky se kvám přidávám. Od srpna budeme vlastnit domek před kompletní renovací, ale dalo by se říct že zapakatel. Je k tomu velký pozemek plus louku s lesem, to udržujou zemědělci, máme to kousíček cca 200 m od mých rodičů, blízko obchod i školka, je to ve stejné vesnici, kde bydlíme teď. Jsme teprve na začátku toho všeho a doufáme, že se nám splní, to co chceme. A nám se líbí styl provence :)

Tak paráda, přeji, aby vše dobře dopadlo a líbilo se, jinak styl Provence jsme my měli v minulém bydlení ;) Je na něm super, že se v něj cítíš útulně a neokouká se ti :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
36504
5.6.15 16:00
@Anonymní píše:
Vysněné bydlení nemám, jsem realista. Navíc se potřeby rodiny dost mění a co jsme si mysleli, že před pár lety děláme rekonstrukci na dalších 20 let, tak ouha, všechno je jinak a stěhujeme se.
On domeček je hezký, ale uklízet to už míň. Taky dojíždění kamkoliv, vožení dětí dalších 15 let a běhání po schodech když něco zapomenu tam nebo tam…
Bydlela jsem všude možně. Od paneláku přes cihlák, prvorepublikové vily až po novostavbu. A víš co? Doma je tam, kde si to uděláš podle sebe. Já potřebuju především koukat do prostoru a mít světlo. Pak už je mi jedno, že jsem v paneláku a že mám nábytek po babičce. A sousedi blbci se najdou všude. Je to o náhodě a že jsi v baráku ti nepomůže, když dělá naschvál.

krásný a pravdivý názor. Dům není zárukou štěstí a spokojenosti a při hypotéce na x let ani zárukou dobrého spaní. Nechtěla bych snu o „domečku“-( na to klišé jsem už dost alergická)finančně obětovat jiné sny. Navíc - dům jak kde. Dům v šikovné čtvrti versus zapadlá díra bez občanské vybavenosti :nevim:To raději dobře vybavený renovovaný panelák v zeleni se slušnými sousedy.Ano, i takové jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
6.6.15 01:48

Tak my právě pracujeme na pořízení si vysněného bydlení. Teď bydlíme v malém, ale pěkném mezonetovém bytě ve větším městě - ten byl pro nás taky kdysi vysněný, stěhovali jsme se do něj s manželem jako do našeho prvního společného bydlení a strašně se nám líbil :-) Navíc jsme jako bezdětní chtěli město kvůli možnostem různé zábavy. Teď máme tři děti a už se sem nevejdeme, navíc všichni toužíme po zahradě a větším, volném prostoru, někde blíž přírodě (jak stárnu, tak mě nějak už ta možnost zábavy tak nebere, už spíš možnost udělat pár kroků a být v klidu lesíka). Takže jestli všechno dopadne, jak má, tak nám bude za pár měsíců už stát náš nový dům se zahradou (na hypotéku, jak jinak) na kraji menší obce kousek od města, kde žijeme teď - práci ani školy netřeba měnit, budeme to mít na dojezd kousek a přitom budem ze zahrady koukat do otevřené krajiny, na pole a les a kopečky okolo… Už se strašně těším :-) A uvidíme, na jak dlouho to bude to vysněné bydlení. Jestli si na důchod nevysním malý útulný byteček poblíž vnoučat :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
6.6.15 07:18

Ano. Sen se zacina plnit. Pomalinku ale plni. Ted jsme na tesno v 2+kk. Ale do konce roku budem mit dostaveno. Dům se zahradou. :dance: :dance:.Uz se tesime. Dům budeme splácet stejne jako byt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
7.6.15 15:33

Ano, máme. Bez dluhů, bez půjček, bez splátek. Prostě vlastní v parádní lokalitě, navržené a zařízené tak, aby maximálně vyhovovalo všem našim požadavkům a nárokům, které na bydlení máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
7.6.15 15:53

My mame domovu nekolik, takze to mame asi podle toho, kde se zrovna nachazime. Nejstastnejsi ale jsme v mem rodnem meste a potom v zahranici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.6.15 16:09
@Virginia píše:
Já mám vysněné bydlení následující: prostorný dům viktoriánského stylu nedaleko od moře, zvířata, zahrada, bazén. Zahradník, někdo, kdo se stará o zvířata, dům. Já bych pečovala výhradně o záhon růží. :mrgreen:
Takže ne, vysněné bydlení nemám.
Něco podobného, v mnohem mnohem mnohem skromnějším stylu jo. Za mě spokojenost.
Úplně jsem si vybavila Provence, prosluněný den a lány levandule. Taky by se mi to líbilo.
Nicméně z pohledu realisty máme příjemné bydlení, klid a dobrá dostupnost. A hlavně - prima sousedi (ťukám)! Sebelepší bydlení, když jsou sousedi hovada, udělá člověku ze života peklo :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
7.6.15 16:14

@pe-terka no, máme sousedku hovado. Naštěstí my od ní nic nepotřebujem, na rozdíl od ní. Ignoruji ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.6.15 16:18
@matkabagristy píše:
@pe-terka no, máme sousedku hovado. Naštěstí my od ní nic nepotřebujem, na rozdíl od ní. Ignoruji ji

Tak to je ještě ta lepší varianta, když ji lze ignorovat. Někteří sousedi škodí tak brutálně, že to ignorovat prostě nelze. Znám z vyprávění a těch obětí je mi fakt líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
7.6.15 16:21

@pe-terka no, po mně ta ludra občas řve přes plot, já to mám tak, že je to její vizitka. S ostatními sousedy vycházím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.6.15 16:49
@matkabagristy píše:
@pe-terka no, po mně ta ludra občas řve přes plot, já to mám tak, že je to její vizitka. S ostatními sousedy vycházím.

Jasně, to o ní cosi vypovídá a rozumný člověk pochopí, co je madam zač…I když příjemné to samozřejmě není.
Myslela jsem agresi typu poškozování věcí na Tvém pozemku (přes plot, nebo Ti tam i vleze, ukradne, zničí), šmírování (jeden blb má systém zrcadel), neustálý kravál, výhružky, fyz. agrese, bezohledný pes…je toho plno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný