Vše od písku, jak vyčistit?

37
3.6.15 14:18

Vše od písku, jak vyčistit?

Mám takový problém, co je hezky, jsme neustále venku za barákem na písku a nebo na hřišti, kde se mi holky rovněž vždy pěkně vyválí v písku. Potíž je v tom, že už nevím co jim mám dávat obléct a obout, protože z pár věcí jsem to už nevyprala. Nejhorší jsou ponožky. Nechci je oblékat do tmavého oblečení, protože přitahuje slunce, vlastně ani skoro žádné nemáme. A boty, to je taky děs. Obzvláště, když je písek mokrý, tak se uvnitř boty nalepí a už to nejde vyklepat, takže když si je pak vezme dcera do školky, tak má ráno čisté ponožky od toho hned špinavé. Nemá cenu ji dávat jiné boty, protože se školkou jdou taky někdy na hřiště. A nemůžu přeci po každé dávat boty prát do pračky, dělám to nerada a jen zřídka, neboť mám pocit, že se pak botky rychleji opotřebují. Tak mě tak zajímá, jak se s tím vypořádávají ostatní maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3175
3.6.15 14:23

Já už to neresim :oops: Oblečení vyperu, boty si kluci při odchodu z pískoviště vyklepou sami, ja doma dle potřeby boty očistím. No a to, že jsou zevnitř špinavého už neresim. To bych klukum musela to hřiště zakázat úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
3.6.15 14:25

@ZannettaP :nevim: Na písek dávám staré věci, boty co jsou do města nenosí na zahradu, ponožky tmavší, snad na ně takové slunce nejde a zrovna dneska rozhodně sandále bez ponožek. Písek se nepere, ten se vyklepe :think: Na mokrý písek se neleze. Kraťasy i tepláky dávám tmavé a případně světlé triko. Už se dnes těším na zahradu, budou lítat jen ve slipech :dance: Jinak syn chodí po zahradě v ponožkách a nejlépe to vyperu tak, že si navlíknu ponožky na ruce, namočím, natřu Jelenem (mýdlo) a drbu jako rukama o sebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
3.6.15 14:33

Asi to moc řeším. Hrozně ráda bych je oblékala na písek do horšího oblečení, ale bohužel dcera obzvláště ta starší, to nechce nosit a aby jsem vůbec vyrazily, nechám ji jít v něčem co si vybere sama. Samo sebou existují jisté hranice…opravdu nejsvátečnější kousky bych jí nedovolila, i kdyby se stavěla na hlavu. Musím se asi podívat po nějakých tmavších ponožkách, ale když se vezmou třeba k světle růžovým legínám vypadá to dost blbě. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
3.6.15 14:34

@ZannettaP Tak kup kotníčkové, ty nejsou tolik vidět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
3.6.15 14:44

@ZannettaP Asi jsem divná, ale u dětí legíny k ponožkám fakt neslaďuju. I kdyby to vypadalo divně, je mi jedno. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
3.6.15 14:50

@ZannettaP Už mám děti sice velké, ale dříve jsem dávala na písek horší oblečení. Boty měli určené jedny přímo na písek, ponožky jsem dávala zašlé, nevypratelné. A bylo po problému, protože jsem nemusela řešit, že už zase můžu ty bílý ponožky vyhodit :lol:.
Barvu jsem neřešila, většinou měli tmavší oblečení, když bylo teplo, dostali kraťasy a krátký rukáv. Vlasy - u kluka pohoda, u holčičky byl písek v dlouhých vlasech docela mazec, ale když byla starší, naučila se sama si písek z hlavy vyklepat :lol:

Krásné to časy, teď už řeším, jestli jsou hotové všechny úkoly a jakou zítra píšou písemku, a jestli kluk „má své dny“ a bude na „ránu pěstí mezi oči“, nebo ho pubertální nálada pro tentokrát minula… :lol: (mno, a u holky řeším téměř to samé :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14977
3.6.15 14:52

Eurona prodava skvely pripravek v kyblicku, je to aktivni kyslik, na ty piskove veci, pampelisky atd. nenahraditelny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
3.6.15 14:55

No taky by mě zajímalo, jako vyčistit např. stélku u sandálků, když je kožená a samozřejmě nejde vyndat… :nevim:
Jako lepší a horší boty na písek moc nechápu. Dítko mi nikdy není jenom na písku. Většinu čase je na odrážedle, na hřišti a v rámci toho všeho běsnění je i na písku, kde se zmatlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
3.6.15 15:04
@Black Cat píše:
No taky by mě zajímalo, jako vyčistit např. stélku u sandálků, když je kožená a samozřejmě nejde vyndat… :nevim:
Jako lepší a horší boty na písek moc nechápu. Dítko mi nikdy není jenom na písku. Většinu čase je na odrážedle, na hřišti a v rámci toho všeho běsnění je i na písku, kde se zmatlá.

Já ti mám pocit, že dneska už nedávají vyndavací stélku snad do žádných bot :think:. Alespoň tedy za poslední dva roky, co kupuji boty, tak ani mé ani dětí nemají stélku vyndavací. Nějak ti výrobci vydělávat musí ;) :zed:

Lepší a horší boty - u nás to bylo jednoduché, buď jsem šla s dětmi na jednu stranu, kde je po cestě hřiště, pískoviště… To měli jedny boty. A nebo jsme šli na druhou stranu na procházku přes les, a tam jsme o písek nezavadili. Ale jako neříkám zase, že jsem to dodržovala vyloženě striktně, takže samozřejmě se občas cesta zvrtla a šlo se z procházky na písek. Kdybych tenkrát měla řešit každé umazané botky, či ponožky, tak už bych visela někde na větvi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
3.6.15 15:07

@ZannettaP Nemám oblečení rozdelene na věci na pisek a na věci do města. Ani boty, neresim to. Když vím, že budeme celý den venku, dam oblečení u kterého mi nevadí, že bude celý špinavý, boty obycejne platenky. Kalhoty a kratasy jsem se tedy naučila kupovat spis ve tmavsich barvách, stejne tak ponozky, ted bude nosit převážně kotnickove. Máme už pár kousků, že kterých nějaký ten flek nejde vyprat, neresim, při příštím prani vydrbu zlucovym mýdlem, po pár pranich jsou fleky pryc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
3.6.15 15:21

No písek je potvora, taky máme už pár zašlých ponožek, i od hlíny. Takže jsem to teď začala řešit tím, že prostě ponožky přeperu v ruce a hodím do koše s prádlem a pak vyperu, místo aviváže dám ocet a ten taky spoustu fleků pustí. Dcera dostala od babičky crocsy (já ty gumáky tak nemám ráda, ale na čištění super), takže chodí ven v nich a ty normálně umývám mýdlem a houbičkou na nádobí. Když byla školkové dítě, tak ve školce měli boty a oblečení zvlášť na pobyt ve školce, to tam zůstávalo. Ponožky jsem před odchodem oklepala. Doma jsme měli boty jedny na lítačku, jedny do města, dr. a tak. Písek jsem vyklepávala z bot každý den, podle potřeby jsem očistila vnitřek houbičkou a šamponem a vypláchla vodou. Boty i ty kožené to vždy přežily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
3.6.15 15:26

Samosebou když jdeme na hřiště, dám horší boty, ale pak třeba jedeme k někomu na návštěvu, tak jim chci dát hezčí botky, protože zase není moc příležitostí, kdy jim je dat, tak aby je taky využily. Jenže na návštěvě se to zvrtne a nakonec tam najdou někde odrážedla a písek a já jen trnu, jak ty boty dopadnou. Měla jsem nakoupených víc botek, ale dcera se šprajcla a některé prostě nechce nosit. Nemůžu si dovolit, aby mi ráno, když ji vedu do školky, začala ječet a vzbudila mladší dceru, musela bych ji pak táhnout s sebou. A tak ty boty co teď nosí jsou už fakt z toho písku tak zničený, že je mi skoro až hanba, ji v nich pustit do školky. Naštěstí se udělalo teplo, tak začalo chodit v balerínkách. Dosud je měla jako sváteční, ale brzy už nebudou, nechám je na lítačku a rychle se musím podívat po nových. Mám pocit, že poslední dobou furt jenom kupuji boty a pak někam jdeme a sejně mám pocit, že jim nemám co obout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.6.15 15:27

Batikaaaaaaaa :-) az uvidite celobatikovane batole, tak je moje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.6.15 15:27

Asi záleží, co je to za písek.. já s místními písky na hřištích problém nemám a že býváme denně i několikrát. Fleky mám spíš od jídla než písku:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný