Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Otázka zní jasně, máte klimatizaci? Jakou? Jak jste spokojeni? Co to stojí? Má smysl do toho jít?
Ano, máme. Co stála přesně nevím,ale vím,že to není žádný smejd. Máme veliký byt a vytopi/vychladi to krásně. Za mě urcite ano ![]()
Zdravím. Ano máme již čtvrtým rokem tuším. Nemůžu si vynachválit bydlíme v podkrovní. Máme Samsung typ teda nevím, ale nechtěli jsme tenkrát do obýváku bílou krabici takže máme černou
chladí, topí i větrá a kdesi cosi. Stála kolem čtyřiceti tisíc, ale máme dražší tu venkovní jednotku kvůli velikosti obýváku. Jestli se topíte po dvou teplejších dnech ve vlastní šťávě a jen co se člověk zleje studenou vodou už se zase potí tak je klimatizace ideální řešení ![]()
Máme od roku 2016 jaro. Jak psali ostatní nejen chladí, ale i příjemně topí, fouká atd. Máme Daikin a naprostá spokojenost od instalace až po každoroční servis. Cena 60tis. pro velký byt. Máme kliku doma v autech i v práci a už si nedovedu představit jí nemít.
Mame od fy Daikin, mame plolopodkrovni mezonet a leto 2015 nas vyskolilo. Porizovaci cena byla cca 100 tis, ale kazdy rok nas utvrzuje ze to bylo spravne rozhodnuti. Sice sami radi cestujeme do tropu ale ono je proste rozdil snaset to vedro v beznem vsednim zivote a na dovolene.
Máme. Bydlíme v mezonetovém byte pod střechou. Byla to ta nejlepší investice do bytu. Zatím teda máme jen v horním patře, ale příští rok zrealizujeme i spodní patro. V ložnici nás stala cca 35 tis. a máme LG. Kdyby někdo věděl o nějaké firmě, která pracuje i v okolí Prahy, tak prosím o kontakt
:
@Celina píše:
Nemáme a nechceme, v obchoďácích nám to stačí. Navíc prokazatelně není nic pozitivního být neustále pod klimatizací (doma, v práci, v obchodech, v autě) ani pro dospělé, natož pro děti.
V cem to je nezdrave? Klouby?
Dohadujeme se s manželem, jestli mají lidé u nás běžně klimatizaci nebo ne. A protože se nemůžeme dohodnout, tak píšu sem a ptám se. My si jí pořídili minulý rok a manžel má pocit, že jsme snad poslední, kdo si jí koupili a já tvrdím, že spousta lidí klimatizaci nemá. Kdo má pravdu?
Nemáme a neznám nikoho, kdo v domě má. Udělej si za mě čárku na tvojí stranu ![]()
A jak to rozhodnete, kdo má pravdu? Ano, spousta lidí klimu nemá. A spousta lidí ji naopak má a dokonce využívá i k přivytápění. Osobně tipuji, že většina „bydlení“ klimu nemá. Ale moderní domy/ byty nízkoenergetické/ pasivní ji ani nepotřebují.
Příspěvek upraven 22.05.23 v 15:29
Neřekla bych, že je to běžné. Z mých členů rodiny i přátel, a že jich mám celkem dost, má klimatizaci akorát moje sestra v bytě, a dělali jí předloni.
Za mě to tak běžná věc není.
@Kipa22 píše:
Dohadujeme se s manželem, jestli mají lidé u nás běžně klimatizaci nebo ne. A protože se nemůžeme dohodnout, tak píšu sem a ptám se. My si jí pořídili minulý rok a manžel má pocit, že jsme snad poslední, kdo si jí koupili a já tvrdím, že spousta lidí klimatizaci nemá. Kdo má pravdu?
u nás je tak 200 domů a možná 2 mají klimatizaci,
pořizovat něco, co využiješ 10-20 dní z 365 se mi zdá hodně neekonomické
My nemame, taky mi pripada, ze jsme posledni, kdo nema, protoze v patre by se v lete hodila. v prizemi s vysokyma stropama a dlazbou je snesitelne i v lete a v suterenu skoro zima, mam tam letni loznici, nahoru chodim jen uklizet.
Já mám doma nyní 18,5 stupňů Celsia bez klimy a topení, komu je horko, přijďte se ochladit a trochu mi to zadýchat
![]()
@stinga píše:
Já mám doma nyní 18,5 stupňů Celsia bez klimy a topení, komu je horko, přijďte se ochladit a trochu mi to zadýchat![]()
jak je to možný, bydlíš ve sklepení? ![]()