Máte v domě/bytě klimatizaci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5949
22.5.23 15:31
@stinga píše:
Já mám doma nyní 18,5 stupňů Celsia bez klimy a topení, komu je horko, přijďte se ochladit a trochu mi to zadýchat :palec: :mavam:

Tak to je úžasné. :palec: A máš to zdarma. Bomba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76445
22.5.23 15:36
@broskvová zmrzlina píše:
8o jak je to možný, bydlíš ve sklepení? :mrgreen:

ne, v přízemí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
22.5.23 15:39
@Kipa22 píše:
Tak to je úžasné. :palec: A máš to zdarma. Bomba.

Něco mi říká, ž eby byla ráda tak za 1-2°C plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76445
22.5.23 15:41
@Ivan PPZ píše:
Něco mi říká, ž eby byla ráda tak za 1-2°C plus.

no kdyby to bylo o 3 stupně plus, tak bych se vůbec nezlobila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911

Klimatizace teď vidím často u novostaveb - téměř u každé.
U starších domů jenom zřídka kdy. Taky jsme uvažovali, že si ji pořídíme, ale je těžké pro ni najít umístění, aniž bychom museli rozbourat půl baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837

Nemáme a ani nepotřebuju, nechci.

Bydlím v bytovce z 50let, kde stačí ráno vyvětrat a potom si zatáhnout okna proti slunci. Taky sklepy jsou dost studené, takže drží v domě dobré klima. Jo a dům má ventilační vnitřní komín (nedávno tady byla někde diskuze, zda ho bourat) a tím taky proudí do bytů vzduch o příjemné teplotě od sklepů. Teplota v bytě parádní, kolikrát vyjdem ven navlečení, protože netušíme jak je venku horko.

Při schvalování klimatizací v rámci bytového družstva, při počtu cca 4500bytů, jde o jednotky případů za rok, co instalují klimu. Taky jde o to, kdo má jaké možnosti s umístěním klim. jednotky.

Příspěvek upraven 22.05.23 v 16:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
22.5.23 15:42
@stinga píše:
Já mám doma nyní 18,5 stupňů Celsia bez klimy a topení, komu je horko, přijďte se ochladit a trochu mi to zadýchat :palec: :mavam:

Vidis a tou klimou si muzes i pritopit. :)

Mame uz 15 let v podkrovi. Jinak se to tam v lete neda. A v zime je fajn si nad ranem pritopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
22.5.23 15:45

Naši si ji do paneláku udělat nechali, ale jsou v mém okolí spíš výjimka. Ale používají ji dost sporadicky, fakt jen ve dnech největších veder.
V paneláku, kde bydlíme my, je 50 bytů a klimatizaci tu mají asi 3 (řešilo se na schůzi SVJ, tak mám přehled ;) ). Novostavby je asi mají, ale zas ty nejnovější mohou chladit tepelným čerpadlem. Ale nevím, moc lidí bydlících v novostavbách kolem sebe nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76445
22.5.23 15:46
@cecetka píše:
Vidis a tou klimou si muzes i pritopit. :)Mame uz 15 let v podkrovi. Jinak se to tam v lete neda. A v zime je fajn si nad ranem pritopit.

jo v podkroví to bude asi jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
22.5.23 15:48

My sme dneska objednali mobilni klimatizaci. Mame male deti a predpovedi jsou zatim takove, ze nas ceka velmi teple leto, tak aspon na noc trochu vychladit spaci mistnost. Snad to pomuze, bydlime v byte ve velkem meste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
22.5.23 15:48

Pri rekonstrukci 2016 priprava 10 tisic, 2020 dodelani - 68 tisic. Mame byt na vychod a zapad a ten zapad je od kvetna do zari dost sileny, takze od te doby co mame uzasne… Planovala jsem s ni i topit, ldyz strrasili jak bude zle a elektriku jsem mam fixovanou do prosince 23:). Za me jedna z nejskvelejsi veci… v lete je tady i v noci 24-27 stupnu:( to bych padla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.5.23 15:49
@broskvová zmrzlina píše:
8o jak je to možný, bydlíš ve sklepení? :mrgreen:

My to máme obdobný. Starý kamenný dům. V létě super….

• Citovat
  • Upravit
5949
22.5.23 16:11
@LilyJane píše:
Klimatizace teď vidím často u novostaveb - téměř u každé.
U starších domů jenom zřídka kdy. Taky jsme uvažovali, že si ji pořídíme, ale je těžké pro ni najít umístění, aniž bychom museli rozbourat půl baráku.

My si koupili mobilní, rekonstruovat byt kvůli klimatizaci nebudeme. Koupili jsme si tak středně drahou a obývák a kuchyň to vyklimatizuje dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
22.5.23 16:13
@Aglája75 píše:
Pri rekonstrukci 2016 priprava 10 tisic, 2020 dodelani - 68 tisic. Mame byt na vychod a zapad a ten zapad je od kvetna do zari dost sileny, takze od te doby co mame uzasne… Planovala jsem s ni i topit, ldyz strrasili jak bude zle a elektriku jsem mam fixovanou do prosince 23:). Za me jedna z nejskvelejsi veci… v lete je tady i v noci 24-27 stupnu:( to bych padla

U nás je v bytě v létě i 35 a já už to nedávala. A ostatně zbytek rodiny už také ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
22.5.23 16:18

Máme, ale jen tu mobilní. Staci nam to, na max 3 horke tydny v roce. Vychladime pred spanim postupne loznici a 2 detske pokoje - spime vsichni v podkrovi…
Resili jsme klasickou klimatizaci, ale vykaslali jsme se na to. Cena hodne vysoka a predstava stavebnich zakroku…
Loni jsme vlastne ani tu mobilni nepouzili. Byli jsme zrovna v nejvetsich vedrech u more.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová