Máte v obchodě zásilkovnu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Bubla Bůčková píše:holka zlata, sladká nevědomost
Jestli jsi prodavačka v takovém obchodě, co tam je zásilkovna, tak mi to sím vysvětli. ![]()
Jinak nechápu tu nevědomost.
Nabízím nějakou službu, ale jsem otrávený, že ji nekdo využije?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Je to práce navíc, za kterou nejsou příplatky. Uvedu příklad- pracovala jsem na prodejně, kde během roku přibyl terminál na dobíjeni kreditu, možnost výběru hotovosti na pokladně (caschback), věrnostní karty, body a dárky za body. Prostě za původní plat prodavače člověk najednou dělá x dalších věcí, za které nemá ani korunu navíc, zdržují a jsou s mimi problémy, více papírování.
Za prodej zboží taky nejsou „příplatky“.
Vleze tam člově, něco chce - prodavačka musí něco udělat. ![]()
To zboží se mu taky samo neukáže, samo se nenamarkuje a nevydá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl a zkoušela sis tam někdy jít i něco koupit… Některý lidi jsou totiž kyselý a otrávený vždycky
Jinak já takovou zkušenost se zasilkovnou nemám, většinou jsou prodavači v pohodě, nebo prostě tak nějak normálně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak, ja si nechavam posilat zbozi do zasilkovny. Nikdy se mi nestalo ze by byli nejak neprijemny.. To mam horsi zkusenost s ceskou postou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stejná otázka, proč v liduprázdné kavárně jsem obsloužena až po čtvrthodině a ještě s upozorněním, že na to kafe si budu muset počkat, protože teď zrovna nemají čisté hrnky. Třeba jim tam taky předtím nikdo nechodil a prodavačka je teď v šoku, že najednou musí pracovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mají pár drobných peněz za každý vydaný a přijatý balík. Majitel má, že jo. Prodavačům, pokud jinak nejsou placeni z nějaké velké části jen za to, co prodají sami, by to mělo být dost jedno. My tu třeba máme obchod, kde se majitelka i prodavačka tváří už roky tak prdelózně a nepříjemně, že by se k ním pošťačky odvedle mohly chodit učit
A žádné výdejní místo nemají, spíš je to o lidech, některé prostě obtěžuje všechno, pohlídat by si to měl majitel/Zásilkovna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitul.kaaa9 píše:
@Bábrdl a zkoušela sis tam někdy jít i něco koupit… Některý lidi jsou totiž kyselý a otrávený vždyckyJinak já takovou zkušenost se zasilkovnou nemám, většinou jsou prodavači v pohodě, nebo prostě tak nějak normálně
Právěže zkoušela.
Prodavačka se usmívá, co pro vás můžu udělat? Ty řeknu, že jdu pro balík a… ksicht.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Za prodej zboží taky nejsou „příplatky“.
Vleze tam člově, něco chce - prodavačka musí něco udělat.To zboží se mu taky samo neukáže, samo se nenamarkuje a nevydá…
Prostě nastoupíš za nějaké penize s nějakým objemem práce. Čím širší sortiment a volovinek kolem, tím víc práce. Tudíž práce postupně přibývá, peněz ne. Taky bys nebyla v práci nadšená, kdybys vykonávala za původní peníze víc a víc práce. Ne všichni v praci „zevlují“ a každá minuta pak chybí u jiné činnosti - odpisy, úklid, účtování, objednávky…
- Citovat
- Upravit
@Jitul.kaaa9 píše:
@Bábrdl a zkoušela sis tam někdy jít i něco koupit… Některý lidi jsou totiž kyselý a otrávený vždyckyJinak já takovou zkušenost se zasilkovnou nemám, většinou jsou prodavači v pohodě, nebo prostě tak nějak normálně
Jo to je taky pravda, v jednej zásilkovne je ženská příjemná, usměvavá, ochotná a v další jsou zpruzely, pomalu by ti vynadaly že je rusis od smskovani a je fuk jestli si du pro balík nebo něco koupit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Jestli jsi prodavačka v takovém obchodě, co tam je zásilkovna, tak mi to sím vysvětli.Jinak nechápu tu nevědomost.
Nabízím nějakou službu, ale jsem otrávený, že ji nekdo využije?
Nepracuju. Ale pokud je někdo prodavačka (rozuměj poslední nymand ve firmě s minimální mzdou), tak rozhodně ONA žádnou službu nevymyslela a nenabizi. Další věc je, že majitel může mít na dveřích pocitaci rám a vyslýchat, proč když tam místo padesáti zákazníků chodí sedmdesát, jsou tržby stejné. Může posílat mystery shoppera a paní tak kvůli jednomu kontrolnímu nákupu za měsíc, je nucena všem příchozím nutit produkty. A lidi jsou na ni neurvaly. A prodavačka je vyhořela a to že ty přijdeš a neznáš kód a lovís ho v mobilu a zdržujes nebo přitom máš blbý řeči, který slyší denně. Tohle všechno hodí ten kyselý KSICHT. Obecně u každé vyhořelé pracovnice lze čekat KSICHT, ať je to prodavačka nebo doktor. Chodím tu do zásilkoven asi čtyř, toho, co píšeš jsem si nevšimla. Mme spíš zarazí, když tu jdu do malého zverimexu a něco hledám a paní si v klidu telefonuje a ani nepozdravi a u pokladny jen řekne :vydrž prosím tě, já už musím. 150 korun to bude, chcete na to doklad?.No a pak jsme tam s Maruskou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stín katedrál píše:
Stejná otázka, proč v liduprázdné kavárně jsem obsloužena až po čtvrthodině a ještě s upozorněním, že na to kafe si budu muset počkat, protože teď zrovna nemají čisté hrnky. Třeba jim tam taky předtím nikdo nechodil a prodavačka je teď v šoku, že najednou musí pracovat.
No klasický vyhoření. Já tohle nechápu, letelo by to na hodinu. Varianta dvě - je to majitelova manželka nebo mladá pichna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:Čeho je to prodejna?
Právěže zkoušela.Prodavačka se usmívá, co pro vás můžu udělat? Ty řeknu, že jdu pro balík a… ksicht.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prostě nastoupíš za nějaké penize s nějakým objemem práce. Čím širší sortiment a volovinek kolem, tím víc práce. Tudíž práce postupně přibývá, peněz ne. Taky bys nebyla v práci nadšená, kdybys vykonávala za původní peníze víc a víc práce. Ne všichni v praci „zevlují“ a každá minuta pak chybí u jiné činnosti - odpisy, úklid, účtování, objednávky…
Tak to snad zákazníka nemusí absolutně zajímat. Pokud se mi navysuje objem práce, řeknu si o přidání, případně můžu odejít. Ale ne že budu kyselá na zákazníka, který za to fakt nemůže, kde a za kolik já pracuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NinaU. píše:
Tak to snad zákazníka nemusí absolutně zajímat. Pokud se mi navysuje objem práce, řeknu si o přidání, případně můžu odejít. Ale ne že budu kyselá na zákazníka, který za to fakt nemůže, kde a za kolik já pracuju.
Jistě, to je pravda. Proto se to taky v prodejnách střídá jako na běžícím páse. To je realita. Zákazníka nemusí zajímat okolnosti, prodavače zas spokojenost zákazníka, když mu na mizerně placené práci nezáleží a po skončení výpovědní lhůty odchází. Je to začarovaný kruh.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jistě, to je pravda. Proto se to taky v prodejnách střídá jako na běžícím páse. To je realita. Zákazníka nemusí zajímat okolnosti, prodavače zas spokojenost zákazníka, když mu na mizerně placené práci nezáleží a po skončení výpovědní lhůty odchází. Je to začarovaný kruh.
Přesně tak, skvěle napsáno… A ty prodavačce to každej rád připomene, že má mít lepší místo. Ale, že jsou kyselý prd.ele učitelky, doktorky, tam už si nikdo nic říct nedovolí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit