Matematické dilema - dlužná částka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43028
22.5.13 21:03
@Gladys píše:
pravda, aby to bylo přesně, musí se to odečíst. Ale pokud jde o třeba penále za jízdu načerno, tak už je to zanedbatelný detail, člověk jde do kolen tak jako tak :mrgreen:

no me tuhle vydesilo, jak nekdo psal, ze nejaka mamina dostalapokutu 1000 kc, ze jeji dite jedlo v tramvaji rohlik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.5.13 21:05
@Pudloslava píše:
no me tuhle vydesilo, jak nekdo psal, ze nejaka mamina dostalapokutu 1000 kc, ze jeji dite jedlo v tramvaji rohlik.

jo, to jsem četla, popravdě mě to už párkrát napadlo, kdyby přišel revizor a viděl moje děti za jízdy, jestli bychom nedostali taky pokutu :nevim: Ale prostředního musím ucpat jídlem, jinak ječí jak zjednanej :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
22.5.13 21:07

Neporadím, jsem tady jak ve Španělské vesnici :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
22.5.13 21:08

@Gladys Ano jedná se o jízdu na černo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
@verjanku píše:
Neporadím, jsem tady jak ve Španělské vesnici :lol: :lol: :lol:
:dance: i já :mrgreen: ale jen tak jsme to dneska řešili co vlastně vylezlo z pokuty po 11 měsících
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
@Gladys píše:
jo, to jsem četla, popravdě mě to už párkrát napadlo, kdyby přišel revizor a viděl moje děti za jízdy, jestli bychom nedostali taky pokutu :nevim: Ale prostředního musím ucpat jídlem, jinak ječí jak zjednanej :zed:

premejslim, ze se na to pripravim a napisu nejakej email na DPP. Preci kazdymu je jasny, ze dite ktere ji, obtezuje nejmene. Moje deti, kdyz neji, tak jeci a zmitaji se, starsi macka vsechny prilehla tlacitka.
A muze vubec revizor za tohle dat pokutu? neni pokuta jen za jizdu nacerno? Za poruseni doprasvniho radu te ma vykazat z prepravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.5.13 21:09
@werunkaw123 píše:
@Gladys Ano jedná se o jízdu na černo :zed:

No jo, ale to si k zakladu musis pripocitat cenu pokuty. V Praze je to 1000 kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.5.13 21:11

@werunkaw123 mi ty sumy přišly takové odpovídající, 16kč bylo v Praze dřív za jízdenku a pár hrůzostrašných příběhů o nárůstu penále jsem už četla. Ale před časem rozhodl nějaký soud, že penále nesmí tak mnohonásobně převyšovat původní pokutu myslím :think: Jako že si nesměj naúčtovat za právníka 6tis atd, bylo to označené za precedens

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.5.13 21:15
@Pudloslava píše:
premejslim, ze se na to pripravim a napisu nejakej email na DPP. Preci kazdymu je jasny, ze dite ktere ji, obtezuje nejmene. Moje deti, kdyz neji, tak jeci a zmitaji se, starsi macka vsechny prilehla tlacitka.
A muze vubec revizor za tohle dat pokutu? neni pokuta jen za jizdu nacerno? Za poruseni doprasvniho radu te ma vykazat z prepravy.

ale tak nepředložení lístku je stejné porušení jízdního řádu jako jídlo v autobuse, pokud může revizor zkontrolovat lístek a udělit pokutu, tak může i pokutovat jiné porušení řádu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
22.5.13 21:17

@Pudloslava Ono stačí že dopravní podnik to poté předává SOUKROMÉ exekutorské firmě a v tom přijde takový randál s úrokama :cert: kdyby to bylo u státní tak to tak hrozné není, nechápu proč tohle, ale dělají :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.5.13 22:46

@werunkaw123 http://aktualne. centrum. cz/finance/doprava/clanek. phtml? id=749551

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-D
687
23.5.13 01:12

68,75 %

@Gladys Mafina5 napsala výsledek dobře. (Za předpokladu, že nás zajímá nárůst z 16 tis. Kč na 27 tis. )
Otázka zní, jaký je mezi částkami procentuální rozdíl.
16 tis. = 100% a 27 tis. = 168,75%. Rozdíl neboli nárůst je 68,75%.
Stačí zapojit logiku, kalkulačka je jen stroj, který ti dá výsledek, ale už ti neřekne jeho význam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
23.5.13 01:24

@8-D souhlas, taky jsem si říkala, co tu píšou se 168.75%.
Druhé číslo je 168,75% prvního, tedy pokud se počítá „nárůst“ tak je to 68,75%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.5.13 06:52

@8-D @Mar__tanka1983 holky, ale to číslo je 16kč, ne 16tis kč. Základem správného řešení je správně si přečíst zadání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
23.5.13 08:50
@Gladys píše:
ale tak nepředložení lístku je stejné porušení jízdního řádu jako jídlo v autobuse, pokud může revizor zkontrolovat lístek a udělit pokutu, tak může i pokutovat jiné porušení řádu :nevim:

Tak jsem dneska cestou do prace studovala prepravni rad - revizor muze ulozit pokutu 400 kc, kdyz cestujici porusenim prepravnich podminek narusi bezpecnost nebo plynulost provozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel