Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Gladys píše:
pravda, aby to bylo přesně, musí se to odečíst. Ale pokud jde o třeba penále za jízdu načerno, tak už je to zanedbatelný detail, člověk jde do kolen tak jako tak
no me tuhle vydesilo, jak nekdo psal, ze nejaka mamina dostalapokutu 1000 kc, ze jeji dite jedlo v tramvaji rohlik.
@Pudloslava píše:
no me tuhle vydesilo, jak nekdo psal, ze nejaka mamina dostalapokutu 1000 kc, ze jeji dite jedlo v tramvaji rohlik.
jo, to jsem četla, popravdě mě to už párkrát napadlo, kdyby přišel revizor a viděl moje děti za jízdy, jestli bychom nedostali taky pokutu
Ale prostředního musím ucpat jídlem, jinak ječí jak zjednanej ![]()
@verjanku píše:
Neporadím, jsem tady jak ve Španělské vesnici![]()
![]()
@Gladys píše:
jo, to jsem četla, popravdě mě to už párkrát napadlo, kdyby přišel revizor a viděl moje děti za jízdy, jestli bychom nedostali taky pokutuAle prostředního musím ucpat jídlem, jinak ječí jak zjednanej
premejslim, ze se na to pripravim a napisu nejakej email na DPP. Preci kazdymu je jasny, ze dite ktere ji, obtezuje nejmene. Moje deti, kdyz neji, tak jeci a zmitaji se, starsi macka vsechny prilehla tlacitka.
A muze vubec revizor za tohle dat pokutu? neni pokuta jen za jizdu nacerno? Za poruseni doprasvniho radu te ma vykazat z prepravy.
@werunkaw123 píše:
@Gladys Ano jedná se o jízdu na černo
No jo, ale to si k zakladu musis pripocitat cenu pokuty. V Praze je to 1000 kc.
@werunkaw123 mi ty sumy přišly takové odpovídající, 16kč bylo v Praze dřív za jízdenku a pár hrůzostrašných příběhů o nárůstu penále jsem už četla. Ale před časem rozhodl nějaký soud, že penále nesmí tak mnohonásobně převyšovat původní pokutu myslím
Jako že si nesměj naúčtovat za právníka 6tis atd, bylo to označené za precedens
@Pudloslava píše:
premejslim, ze se na to pripravim a napisu nejakej email na DPP. Preci kazdymu je jasny, ze dite ktere ji, obtezuje nejmene. Moje deti, kdyz neji, tak jeci a zmitaji se, starsi macka vsechny prilehla tlacitka.
A muze vubec revizor za tohle dat pokutu? neni pokuta jen za jizdu nacerno? Za poruseni doprasvniho radu te ma vykazat z prepravy.
ale tak nepředložení lístku je stejné porušení jízdního řádu jako jídlo v autobuse, pokud může revizor zkontrolovat lístek a udělit pokutu, tak může i pokutovat jiné porušení řádu ![]()
@Pudloslava Ono stačí že dopravní podnik to poté předává SOUKROMÉ exekutorské firmě a v tom přijde takový randál s úrokama
kdyby to bylo u státní tak to tak hrozné není, nechápu proč tohle, ale dělají ![]()
@werunkaw123 http://aktualne. centrum. cz/finance/doprava/clanek. phtml? id=749551
@Gladys Mafina5 napsala výsledek dobře. (Za předpokladu, že nás zajímá nárůst z 16 tis. Kč na 27 tis. )
Otázka zní, jaký je mezi částkami procentuální rozdíl.
16 tis. = 100% a 27 tis. = 168,75%. Rozdíl neboli nárůst je 68,75%.
Stačí zapojit logiku, kalkulačka je jen stroj, který ti dá výsledek, ale už ti neřekne jeho význam…
@8-D souhlas, taky jsem si říkala, co tu píšou se 168.75%.
Druhé číslo je 168,75% prvního, tedy pokud se počítá „nárůst“ tak je to 68,75%
@8-D @Mar__tanka1983 holky, ale to číslo je 16kč, ne 16tis kč. Základem správného řešení je správně si přečíst zadání.
@Gladys píše:
ale tak nepředložení lístku je stejné porušení jízdního řádu jako jídlo v autobuse, pokud může revizor zkontrolovat lístek a udělit pokutu, tak může i pokutovat jiné porušení řádu
Tak jsem dneska cestou do prace studovala prepravni rad - revizor muze ulozit pokutu 400 kc, kdyz cestujici porusenim prepravnich podminek narusi bezpecnost nebo plynulost provozu.