Mateřská a pracovní úřad

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1622
23.10.12 15:05

@j.a.n.i1 na OSSZ??? Ne, další čurbes! 8o mě bylo řečeno, že vše už se řeší na pracáku! Já se fakt picnu? Moje těhotenství je od začátku horor, jsem ráda, že zvládám domácnost a malýho školku a na ty úřady vůbec nemám sílu… Měla bych ležet a odpočívat a místo toho řeším papíry, který jsou k ničemu! Bože :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.10.12 15:06

@mayerka Já to na pracáku odevzdala a už se nic dál nedělo.. Po porodu jsem šla na sociálku - vlastně zase pracák, ale u nás je to tak rozdělený, že se chodí na jinej než kvůli práci (Praha) a tam dala rodnej list a zažádala o rodičák a normálně mi další měsíc přišel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
23.10.12 15:09

Ahoj holky, jsem taky vedená na pracáku do teď jsem myslela že až porodím odnesu tam jen papíry s žádostí o rodičák na PPM nemám nárok, podle toho co tady čtu musím ještě i tak odnést papíry na PPM a prostě počkat na zamítnutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.10.12 15:14

@lecka A to ti to na pracáku neřekli? Já tam byla, řekla jsem jí, že jsem těhotná, ona fajn, tak to vás sem nebudu tahat, stejně vás nikdo nezaměstná, až budete mít tak dva měsíce před porodem, tak mi sem hoďte ty papíry.. Doktorka je vyplnila, já to tam odnesla a pak jsem tam byla až po porodu žádat o rodičovský příspěvek - už s rodným listem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
23.10.12 15:29

@gabriela82 díky moc, tak jim to tam napíšu a děj se vůle boží… Ono dost záleží na tý úřednici, ta moje je k ničemu a taky mi nic neřekne
@lecka to je nářez, co? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
23.10.12 16:31
@gabriela82 píše:
@lecka A to ti to na pracáku neřekli? Já tam byla, řekla jsem jí, že jsem těhotná, ona fajn, tak to vás sem nebudu tahat, stejně vás nikdo nezaměstná, až budete mít tak dva měsíce před porodem, tak mi sem hoďte ty papíry.. Doktorka je vyplnila, já to tam odnesla a pak jsem tam byla až po porodu žádat o rodičovský příspěvek - už s rodným listem..

Ne normálně jezdím 1 za měsíc se ukázat na pracák hlavně doktor mi ty papíry zatím ani nedal jen se ptal zda na něj mám nárok na PPM řekla jsem že ne tak mi je prostě nedal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
23.10.12 16:39
@mayerka píše:
@gabriela82 díky moc, tak jim to tam napíšu a děj se vůle boží… Ono dost záleží na tý úřednici, ta moje je k ničemu a taky mi nic neřekne
@lecka to je nářez, co? 8o

To je neuvěřitelné :cert: když by mi aspoň ta moje… něco řekla ví že jezdím z Prahy 60km na ten úřad a není schopná mi ani tohle říct :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.10.12 16:44

@lecka Hm, tak to asi fakt záleží na jakou úřednici narazíš.. Já tam byla hned na začátku těhotenství a sama uznala, že nemá cenu mě tam pořád honit.. Takže za celý těhotenství jsem tam byla dvakrát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101677
23.10.12 17:49
@mayerka píše:
@j.a.n.i1 na OSSZ??? Ne, další čurbes! 8o mě bylo řečeno, že vše už se řeší na pracáku! Já se fakt picnu? Moje těhotenství je od začátku horor, jsem ráda, že zvládám domácnost a malýho školku a na ty úřady vůbec nemám sílu… Měla bych ležet a odpočívat a místo toho řeším papíry, který jsou k ničemu! Bože :cert:

On je to trochu folklor, některým UP stačí, když jim řekneš, že na mateřskou nemáš nárok a někde chtějí to zamítnutí a to zamítnutí dělá OSSZ… a někde si to tam pošlou sami… těžko říct na jakou variantu narazíš, každopádně mateřskou vyřizuje OSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
23.10.12 18:24
@gabriela82 píše:
@lecka Hm, tak to asi fakt záleží na jakou úřednici narazíš.. Já tam byla hned na začátku těhotenství a sama uznala, že nemá cenu mě tam pořád honit.. Takže za celý těhotenství jsem tam byla dvakrát..

ta moje taky uznala že mně nikde nevezmou ale i tak mi řekla že musím splnit povinnost jednou za 4 týdny přijet :nevim:
Teď tedak nevím zda si mám od doktora vyžádat papír na mateřskou a nechat to zamítnout ať mám pak klid :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí