Mateřská a pracovní úřad

Napsat příspěvek
Velikost písma:
marra
7.1.11 21:41

holky skocte mne do diskuse.finance a zase finance,potrebuji poradit:)dekuji

• Citovat
  • Upravit
15887
8.1.11 10:11
j.a.n.i1 píše:
Těch 270 dní nejsou dny odpracované, ale dny kdy trvá účast na nemocenském pojištění - takže za trvání pracovního poměru se do toho počítají i volné dny a neschopenka. Zjednodušeně řečeno, počet kalendářních dní, kdy trvá pracovní poměr.

Jo, tak to pardon, nevím, proč jsem měla zafixované, že se do té doby nezapočítává neschopenka 8-o , to je vlastně samozřejmě blbost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
8.1.11 11:20
locika píše:
j.a.n.i1 píše:
Těch 270 dní nejsou dny odpracované, ale dny kdy trvá účast na nemocenském pojištění - takže za trvání pracovního poměru se do toho počítají i volné dny a neschopenka. Zjednodušeně řečeno, počet kalendářních dní, kdy trvá pracovní poměr.
Jo, tak to pardon, nevím, proč jsem měla zafixované, že se do té doby nezapočítává neschopenka 8-o , to je vlastně samozřejmě blbost :-)

Protože se nezapočítává neschopenka po ukončení pracovního poměru :-) a občas se to plete, že někdy ano a někdy ne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
8.1.11 21:26
j.a.n.i1 píše:
Protože se nezapočítává neschopenka po ukončení pracovního poměru :-) a občas se to plete, že někdy ano a někdy ne ;-)

Jo, tak to bude ono :wink: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moraki
24.2.12 11:14

doba určitá

Ahoj,mám dotaz. Pokud mi v říjnu skončí práce na dobu určitou - odpracované 2 roky v kuse a když v té době otěhotním a předpokládám, že mi pak zaměstnavatel smlouvu neprodlouží a půjdu na pracák, na co mám právo dostat? díky moc za pomoc :)

• Citovat
  • Upravit
98
24.2.12 11:28

moraki: mně končí práce na dobu určitou za měsíc a jsem v 11. týdnu… co jsem zatím vyčetla, tak nejlepší je se to snažit ututlat, aby to prodloužili a pokud se to ututlat nedá a neprodlouží to, tak je nejlepší dostat neschopenku od doktora…prý to většina z nich napíše, než aby nechali jít ženskou po 2 letech (v tvém případě)kdy pracovala na pracák… ale nevím, samam jsem zvědavá, jak to dopadne se mnou :( těžkou se mi to tutlá, pač jsou v kanclu příušnice a tak mám s tím komplikace, ale všichni mi radí ať už to ten měsíc do prodloužení nějak vydržím… pokud je to od vyhazovu z práce 6 měsíců do začátku mateřské, tak nárok na mateřskou poté je (6 měsíců je ochranná lhůta, kterou máš, pokud splňuješ těch 270 dní v prac. poměru)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moraki
27.2.12 15:29

Děkuju, tak nějak jsem si to i myslela, potom co jsem tu četla. Tak budu držet pěsti, aby ti to vyšlo :)

• Citovat
  • Upravit
Lovsi
7.3.12 22:25

Pracovní úřad po mateřské

Zdravím,
vzhledem k tomu že mám dítě narozené v dubnu a zamítli mi v tento čas nástup do jakékoliv školky,musím po ukončení mateřské na pracák.Pracovala sem před mateřskou 2roky.Zajímá mě kolik peněz dostanu když se přihlásím na pracovní úřad a zdali bych si mohla k tomu trochu ještě přivydělávat?

• Citovat
  • Upravit
1622
23.10.12 14:41

Ahoj, můžu poprosit někoho zkušeného o radu? Jsem nyní na pracáku, nemám nárok na mateřskou, jen na 4-letou RD. Na pracáku po mě chce úřednice formulář na žádost o PPM. Ten jsem dostala od gynekologa, kde mi vyplnil předpokládané datum porodu (15.11.2012). Na místo zaměstnavatele jsem napsala ÚŘAD PRÁCE. Úřednice mi ale formulář vrátila s tím, že mám vyplnit datum, kdy na mateřskou nastupuji 8o co to má být za datum, když na mateřskou NEnastupuji? To je příšerná byrokracie, nerozumím tomu a úřednice není ochotná mi více poradit… :think: nechápu.. Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
taichistka
23.10.12 14:47
@Lovsi píše:
Zdravím,
vzhledem k tomu že mám dítě narozené v dubnu a zamítli mi v tento čas nástup do jakékoliv školky,musím po ukončení mateřské na pracák.Pracovala sem před mateřskou 2roky.Zajímá mě kolik peněz dostanu když se přihlásím na pracovní úřad a zdali bych si mohla k tomu trochu ještě přivydělávat?

tak já jsem na tom kdysi byla stejně a brala jsem půl roku podporu, která se vypočítala z výdělku ze zaměstnání před nástupem na mateřskou, ale jestli je to ed stejný to netuším

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
23.10.12 14:52

@mayerka to ti tam měla napsat Dr… Je to ať nekecám myslím 6 týdnů před předpokládaným termínem porodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
23.10.12 14:57

@gabriela82 aha, to tam mám psát datum, kdy nastoupím, i když nenastoupím???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.10.12 14:59

@mayerka jo je to trochu na hlavu, ale já to taky tak odevzdávala.. Dr. říkala musím tam napsat to datum, kdy jakoby nastupujete, i když nenastupujete.. Tam jde o to, že už tě nebude pracák vést ve své evidenci.. Ale stát za tebe bude platit i tak, ale jako za matku, ne jako za nezaměstanou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
23.10.12 15:02
@mayerka píše:
@gabriela82 aha, to tam mám psát datum, kdy nastoupím, i když nenastoupím???

Jo, presne tak a pak s tim musíš na OSSZ a tak ti materskou zamítnou, dají na to papír a s tim teprve na up žádat o rodičak, a o rodičak se žádá po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
23.10.12 15:03

@gabriela82 tak moc děkuju! Z tohodle úplně kvetu, nechutná byrokracie!!! Takže tam napíšu datum (termín porodu mínus 6 týdnů), a budu čekat, že mi napíšou, že to zamítají? Nebo mi tu m ateřskou pošlou a pak jí budu vracet? 8o Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí