Mateřská dovolená - nedokončená SŠ

92
5.1.11 15:22

mateřská dovolená

Ahoj holky vím,že na téma mateřská dovolená už je tu spusta článků a diskuzí,ale nikde sem nenašl situaci ve které se nachazím já.Už sem se ptala i na uřaech a nikdo mi nebyl schopen odpovědět na otázku zda mám nárok na mateřskou čekám první mimi a nemám dokončenou střední školu:( určitě bych pozdeji chtěla dokončit,ale zajímalo by mě zda tedy mám na mateřskou nárok předem moc děkuji za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
5.1.11 15:24

řekla bych, že nemáš, protože jedním z hlavních pravidel je mít za poslední dva roky odpracováno 270 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
5.1.11 15:24

Pravděpodobně si nepracovala, takže máš nárok akorát na 4 letou variantu RD a to až ode dne narození dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
5.1.11 15:29
lleennttiillkkaa píše:
Pravděpodobně si nepracovala, takže máš nárok akorát na 4 letou variantu RD a to až ode dne narození dítěte.
Aha děkuji za odpovědi aspon tedy něco dostanu spousta lidi mě strašilo že nedostanu vubec nic :cry: přítel tedy pracuje ale nevím zda by to vystačilo :cry:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
5.1.11 20:51

Jako studentka máš nárok na tu čtyřletou, ale je to celou dobu 3800, takže nic moc… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
5.1.11 21:29
synyminis píše:
Jako studentka máš nárok na tu čtyřletou, ale je to celou dobu 3800, takže nic moc… :-?

Celou dobu ne, až od 9. měsíce věku dítěte ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.11 21:32

Holky já teda nevím.
Já jsem taky měla brzo mimi, bude mít 1,5. A porodila jsem v posledním ročníku, dochodila jsem ho. Takže škola je hotová, pracovala jsem jen brigádně ne nikde na stálo. Takže žádné hodiny nikde zaevidované nemám. MD mám na 3roky, pak normálka do práce a beru 7600. Pravda, teď se to dost změnilo tak si říkám … že to vlastně teď už může být úplně jinak že

• Citovat
  • Upravit
436
5.1.11 21:46
lleennttiillkkaa píše:

Teď nově od ledna tohoto roku po celou dobu..jsou to sviňáci :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
5.1.11 21:48

Anonimní právě že se to dost změnilo a už loni studentky měly nárok jen na čtyřletou :-(.. Mám kamarádku a ta to tak má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
5.1.11 21:50
synyminis píše:
lleennttiillkkaa píše:
Teď nově od ledna tohoto roku po celou dobu..jsou to sviňáci :-(

Já žiju jen z toho co jsem slyšela z těch návrhů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101626
5.1.11 23:22
synyminis píše:
lleennttiillkkaa píše:
Teď nově od ledna tohoto roku po celou dobu..jsou to sviňáci :-(

Možná by bylo dobré zjistit si co vlastně platí a pak teprve někomu nadávat :cert: tohle miluju, blbé informace a ještě s takovým komentářem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101626
5.1.11 23:23
lleennttiillkkaa píše:
synyminis píše:
Jako studentka máš nárok na tu čtyřletou, ale je to celou dobu 3800, takže nic moc… :-?
Celou dobu ne, až od 9. měsíce věku dítěte ne?

Tak tak, přesněji řečeno od 10. měsíce, do 9. měsíce je to 7600,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
6.1.11 00:48

JJ pravda do 9.měs.7600 a pak polovinu.. Ale promiň ta slova, ale tobě se to zdá fér mně teda ne.. :cert: :cert: :cert: sviňárna to od nich je a spousta dalších věcí viz zrušení porodnýho atd… Ti kdo to vymýšlí si sedí v teple a peněz maj že neví co s nima, ale oni si nic neupřou budou šetřit na matkách a dětech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
6.1.11 00:51

Pardon za mylné info…to byl taky jeden z návrhů, bohužel myslím, že 7600 devět měsíců fakt nikoho nevytrhne… :think: :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
6.1.11 03:00

Jsem ve stejné situaci

Milá zakladatelko. Jsem ve stejné situaci jako ty. (Tedy s tím rozdílem, že s otcem mrňouse nejsme, takže budu vyběhávat ještě záležitosti kolem jeho příspěvků, protože na nějaké sliby a srdcervoucí dopisy plné omluv za týrání se mu mužů v…víš co :-) ) Na otázku jak je to s MD a RP mi nebyli schopni odpovědět ani na sociálce s tím, že budou ohledně změn více informováni až v průběhu ledna… Je v tom zkrátka bordel, ale držím ti palce (a sobecky i sobě :-) ) ať vše zvládneme i bez odpracovaných hodin ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí