Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky vím,že na téma mateřská dovolená už je tu spusta článků a diskuzí,ale nikde sem nenašl situaci ve které se nachazím já.Už sem se ptala i na uřaech a nikdo mi nebyl schopen odpovědět na otázku zda mám nárok na mateřskou čekám první mimi a nemám dokončenou střední školu:( určitě bych pozdeji chtěla dokončit,ale zajímalo by mě zda tedy mám na mateřskou nárok předem moc děkuji za odpovědi ![]()
řekla bych, že nemáš, protože jedním z hlavních pravidel je mít za poslední dva roky odpracováno 270 dní.
Pravděpodobně si nepracovala, takže máš nárok akorát na 4 letou variantu RD a to až ode dne narození dítěte.
lleennttiillkkaa píše:Aha děkuji za odpovědi aspon tedy něco dostanu spousta lidi mě strašilo že nedostanu vubec nic
Pravděpodobně si nepracovala, takže máš nárok akorát na 4 letou variantu RD a to až ode dne narození dítěte.
Jako studentka máš nárok na tu čtyřletou, ale je to celou dobu 3800, takže nic moc… ![]()
synyminis píše:
Jako studentka máš nárok na tu čtyřletou, ale je to celou dobu 3800, takže nic moc…
Celou dobu ne, až od 9. měsíce věku dítěte ne?
Holky já teda nevím.
Já jsem taky měla brzo mimi, bude mít 1,5. A porodila jsem v posledním ročníku, dochodila jsem ho. Takže škola je hotová, pracovala jsem jen brigádně ne nikde na stálo. Takže žádné hodiny nikde zaevidované nemám. MD mám na 3roky, pak normálka do práce a beru 7600. Pravda, teď se to dost změnilo tak si říkám … že to vlastně teď už může být úplně jinak že
lleennttiillkkaa píše:
Teď nově od ledna tohoto roku po celou dobu..jsou to sviňáci ![]()
Anonimní právě že se to dost změnilo a už loni studentky měly nárok jen na čtyřletou
.. Mám kamarádku a ta to tak má
synyminis píše:lleennttiillkkaa píše:Teď nově od ledna tohoto roku po celou dobu..jsou to sviňáci
Já žiju jen z toho co jsem slyšela z těch návrhů ![]()
synyminis píše:lleennttiillkkaa píše:Teď nově od ledna tohoto roku po celou dobu..jsou to sviňáci
Možná by bylo dobré zjistit si co vlastně platí a pak teprve někomu nadávat
tohle miluju, blbé informace a ještě s takovým komentářem…
lleennttiillkkaa píše:synyminis píše:Celou dobu ne, až od 9. měsíce věku dítěte ne?
Jako studentka máš nárok na tu čtyřletou, ale je to celou dobu 3800, takže nic moc…
Tak tak, přesněji řečeno od 10. měsíce, do 9. měsíce je to 7600,–
JJ pravda do 9.měs.7600 a pak polovinu.. Ale promiň ta slova, ale tobě se to zdá fér mně teda ne..
sviňárna to od nich je a spousta dalších věcí viz zrušení porodnýho atd… Ti kdo to vymýšlí si sedí v teple a peněz maj že neví co s nima, ale oni si nic neupřou budou šetřit na matkách a dětech…
Pardon za mylné info…to byl taky jeden z návrhů, bohužel myslím, že 7600 devět měsíců fakt nikoho nevytrhne…
![]()
Milá zakladatelko. Jsem ve stejné situaci jako ty. (Tedy s tím rozdílem, že s otcem mrňouse nejsme, takže budu vyběhávat ještě záležitosti kolem jeho příspěvků, protože na nějaké sliby a srdcervoucí dopisy plné omluv za týrání se mu mužů v…víš co
) Na otázku jak je to s MD a RP mi nebyli schopni odpovědět ani na sociálce s tím, že budou ohledně změn více informováni až v průběhu ledna… Je v tom zkrátka bordel, ale držím ti palce (a sobecky i sobě
) ať vše zvládneme i bez odpracovaných hodin ![]()