Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Verca182 píše:
Milá zakladatelko. Jsem ve stejné situaci jako ty. (Tedy s tím rozdílem, že s otcem mrňouse nejsme, takže budu vyběhávat ještě záležitosti kolem jeho příspěvků, protože na nějaké sliby a srdcervoucí dopisy plné omluv za týrání se mu mužů v…víš co) Na otázku jak je to s MD a RP mi nebyli schopni odpovědět ani na sociálce s tím, že budou ohledně změn více informováni až v průběhu ledna… Je v tom zkrátka bordel, ale držím ti palce (a sobecky i sobě
) ať vše zvládneme i bez odpracovaných hodin
Ahoj no já sem se taky ptala různě po uřadech a nikdo mi na to nebyl schopnej odpovedět,ale je to vážně pravda že v tom mají neskutečnej bbordel
a tak nam zbyvá jen tajmě doufat,že nám dají alespon něco dit přece musí to mimi z něčeho žít!prostě jednim slovem sou ty nahoře sobci a už nevědi na čem by si ušetřili a na kom si vzali nejvíc peněz tak to odnesou ty nejměnší ![]()
Jinak moc držim palce aby bylo mimi zdravé a aby si to zvládla i bez přítele ![]()
evicka18 píše:
Ahoj no já sem se taky ptala různě po uřadech a nikdo mi na to nebyl schopnej odpovedět,ale je to vážně pravda že v tom mají neskutečnej bbordela tak nam zbyvá jen tajmě doufat,že nám dají alespon něco dit přece musí to mimi z něčeho žít!prostě jednim slovem sou ty nahoře sobci a už nevědi na čem by si ušetřili a na kom si vzali nejvíc peněz tak to odnesou ty nejměnší
Jinak moc držim palce aby bylo mimi zdravé a aby si to zvládla i bez přítele
Miminko uživíš, to se neboj, rodičovský příspěvek je dávka, která slouží k pokrytí nákladů v péči o dítě - dokonce i ta nižší varianta, tedy 3800Kč by ti na pleny a jídlo pro dítě stačit měla, takže stát se ti o dítě postará!
Zbytek musí finančně obstarat otec dítěte, stát není dojná kráva
synyminis píše:
JJ pravda do 9.měs.7600 a pak polovinu.. Ale promiň ta slova, ale tobě se to zdá fér mně teda ne..![]()
![]()
sviňárna to od nich je a spousta dalších věcí viz zrušení porodnýho atd… Ti kdo to vymýšlí si sedí v teple a peněz maj že neví co s nima, ale oni si nic neupřou budou šetřit na matkách a dětech…
Promiň, ale mě se zdá fér, aby všechny varianty rodičáku byly v součtu stejné, nevidím jediný důvod, proč by ty co nemají nárok na mateřskou měly dostat více na rodičáku než ostatní.
Ale souhlasím s tím, že to co odsouhlasili je paskvil, původní Drábkův návrh byl promyšlený, měl jednotný strop pro všechny varianty a dala se měnit délka pobírání… ale sahal i na 3 letou variantu, a to by bylo teprve pozdvižení.
A jinak souhlasím s tím, že o dítě by se měli starat především rodiče a ne stát.
Ahoj byla jsem nedávno ve stejné situaci, mám miminko a nemám dokončenou střední školu, tedy neukončila jsem ale šla jsem individuálním plánem. Mateřskou jako takovou dostávat nebudeš, ale oni tomu řikaj příspěvek v rodičovství. Takže nějaký penízky dostávat budeš ![]()
Zdravím všechny maminky, jelikož už začínám mít z toho hlavu jako balón, tak se zeptám…
Nemám dokončenou SŠ, ve 4.ročníku jsem ji přerušila - přerušení bylo napsáno ke dni 1.1.2016 (pátek) a 4.1.2016(pondělí) jsem nastoupila do zaměstnání ve kterém jsem do teď a smlouvu mám do 30.6.2017. Jsem těhotná a TP máme 15. března 2017. Budu mít nárok na mateřskou nebo ne? Děkuji předem za odpověď (: