Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den, za par mesicu koncim RD a nastupuju asi na URAD PRACE-protoze nemam zadnou praci,zajima me jestli dostanu neco od uradu nebo ne,jeste jsem nepracovala,po skole jsem sla hned na RD.dekuji
Nevím to 100%, ale asi nedostaneš od UP nic. Je tam podmínka mít odpracováno 12 měsíců a škola se do toho určitě nepočítá a počítám, že mateřská a rodičovské taky ne.
Myslím že ohledně podpory je podmínka mít odpracováno-proč by měl stát platit někomu,kdo do státní kasy ještě nepřispěl a pracovat by mohl-myšleno je zdarvý?Vše se zpřísňuje a myslím,že je to dobře.Jinak bychom se my pracující udřeli,abychom uživili ostatní.
Já myslím, že by měla dostat tu nejnižší podporu, což dělá něco přes 3 tisíce a pak se to ještě snižuje.
Jen mně teda překvapuje, tak Janca ví, že za několik měsíců nebude mít práci? ![]()
jancajanca píše:
Dobry den, za par mesicu koncim RD a nastupuju asi na URAD PRACE-protoze nemam zadnou praci,zajima me jestli dostanu neco od uradu nebo ne,jeste jsem nepracovala,po skole jsem sla hned na RD.dekuji
budeš si muset nějakou práci najít jestli chceš peníze… ![]()
no bohužel taky myslím, že asi nic nedostaneš. Já jsem skončila RD v listopadu a teď jsem taky na chvíli na ÚP, páč mi zatím skončila v práci smlouva a když mě tam registrovali, tak jsem i psala, jak dlouho jsem pracovala, takže určitě se to posuzuje.
já si myslím, ženedostane žádnou-tu nejnižší dávají normálně v tomto případě-já jsem dělala hned po škole až do nástupu na mateřskou, to bylo asi šest let a teĎ mi dali taky těch cca 3500,– a postupně se to snižuje. A opravdu se mě ptali, jestli a jak dlouho jsem pracovala.Taky sem i něco mate, že tam byla nějaká ta podmínka laespoň toho roku odpracovaného, jak se píše v prvním příspěvku.
taky myslím ,že nebudeš mít nic ,ale pokud budeš mít dítě ve školce tak ti ÚP bude aspon platit zdravotní pojištění
ja myslela ze urad prace zaplati jen sociani zdravotni ,kdyz budu regystrovana a penize asi zadny.
jancajanca píše:
no být tebou tase už začnu rozhlížet po nějaké práci ![]()
Pokud jsi nikdy nepracovala, na podporu v nezaměstanosti nemáš nárok.
Když víš že končíš za několik měsíců rodičák tak to je celkem dost času na to si práci najít ne?
PetraJ píše:
Já myslím, že by měla dostat tu nejnižší podporu, což dělá něco přes 3 tisíce a pak se to ještě snižuje.Jen mně teda překvapuje, tak Janca ví, že za několik měsíců nebude mít práci?
to víš asi ani nehledá
podporu v nezaměstnanosti nedostane…
tak určitě bych se už po nějaké práci poohlížela a ptala se, protože z ničeho svý dítě ani sebe neuživíš, pokud nemáš přítele event. manžela nebo rodiče, který by živili vás oba.
Ahoj,
když se zaregistruješ na ÚP,budou ti platit zdravotní a sociální,na jiné peníze nemáš nárok..
Ovšem nechápu ostatní,proč píšete,že si má hledat práci,na to vás nikdo neptal ![]()
dekuji presne tak praci-samozrejme hledam,ale ani ve skolce misto neni-mezmu kazdou praci