Konec rodičovské dovolené - peníze

11
2.1.11 16:16

konec rodicovske dovolene-penize.

Dobry den, za par mesicu koncim RD a nastupuju asi na URAD PRACE-protoze nemam zadnou praci,zajima me jestli dostanu neco od uradu nebo ne,jeste jsem nepracovala,po skole jsem sla hned na RD.dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30316
2.1.11 16:19

Nevím to 100%, ale asi nedostaneš od UP nic. Je tam podmínka mít odpracováno 12 měsíců a škola se do toho určitě nepočítá a počítám, že mateřská a rodičovské taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.11 16:25

Myslím že ohledně podpory je podmínka mít odpracováno-proč by měl stát platit někomu,kdo do státní kasy ještě nepřispěl a pracovat by mohl-myšleno je zdarvý?Vše se zpřísňuje a myslím,že je to dobře.Jinak bychom se my pracující udřeli,abychom uživili ostatní.

• Citovat
  • Upravit
8523
2.1.11 16:26

Já myslím, že by měla dostat tu nejnižší podporu, což dělá něco přes 3 tisíce a pak se to ještě snižuje.

Jen mně teda překvapuje, tak Janca ví, že za několik měsíců nebude mít práci? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
2.1.11 16:28
jancajanca píše:
Dobry den, za par mesicu koncim RD a nastupuju asi na URAD PRACE-protoze nemam zadnou praci,zajima me jestli dostanu neco od uradu nebo ne,jeste jsem nepracovala,po skole jsem sla hned na RD.dekuji

budeš si muset nějakou práci najít jestli chceš peníze… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
2.1.11 16:28

no bohužel taky myslím, že asi nic nedostaneš. Já jsem skončila RD v listopadu a teď jsem taky na chvíli na ÚP, páč mi zatím skončila v práci smlouva a když mě tam registrovali, tak jsem i psala, jak dlouho jsem pracovala, takže určitě se to posuzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
2.1.11 16:30

já si myslím, ženedostane žádnou-tu nejnižší dávají normálně v tomto případě-já jsem dělala hned po škole až do nástupu na mateřskou, to bylo asi šest let a teĎ mi dali taky těch cca 3500,– a postupně se to snižuje. A opravdu se mě ptali, jestli a jak dlouho jsem pracovala.Taky sem i něco mate, že tam byla nějaká ta podmínka laespoň toho roku odpracovaného, jak se píše v prvním příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
2.1.11 16:31

taky myslím ,že nebudeš mít nic ,ale pokud budeš mít dítě ve školce tak ti ÚP bude aspon platit zdravotní pojištění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.1.11 16:35

ja myslela ze urad prace zaplati jen sociani zdravotni ,kdyz budu regystrovana a penize asi zadny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
2.1.11 16:36
jancajanca píše:

no být tebou tase už začnu rozhlížet po nějaké práci :think:

• Citovat
  • Upravit
9094
2.1.11 16:38

Pokud jsi nikdy nepracovala, na podporu v nezaměstanosti nemáš nárok.
Když víš že končíš za několik měsíců rodičák tak to je celkem dost času na to si práci najít ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
2.1.11 16:40
PetraJ píše:
Já myslím, že by měla dostat tu nejnižší podporu, což dělá něco přes 3 tisíce a pak se to ještě snižuje.Jen mně teda překvapuje, tak Janca ví, že za několik měsíců nebude mít práci? :nevim:

to víš asi ani nehledá :mrgreen: podporu v nezaměstnanosti nedostane…

• Citovat
  • Upravit
11502
2.1.11 16:43

tak určitě bych se už po nějaké práci poohlížela a ptala se, protože z ničeho svý dítě ani sebe neuživíš, pokud nemáš přítele event. manžela nebo rodiče, který by živili vás oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
2.1.11 17:07

Ahoj,

když se zaregistruješ na ÚP,budou ti platit zdravotní a sociální,na jiné peníze nemáš nárok..

Ovšem nechápu ostatní,proč píšete,že si má hledat práci,na to vás nikdo neptal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.1.11 17:12

dekuji presne tak praci-samozrejme hledam,ale ani ve skolce misto neni-mezmu kazdou praci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí