Mateřská a adopce

Anonymní
7.10.21 15:23

Mateřská a adopce

Ahoj, chtěla bych se zeptat jsem v 6 měsíci, pracuji a chtěla bych prscovat co nejvíc to půjde do porodu. Dítě si nenechavam, můžu i přesto nastoupit na mateřskou? Hned po porodu mám naplánované že bych začala chodit do práce. Děkuji
A prosím komentáře typu ať si to rozmyslím ohledně dítěte, ne nerozmyslim!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6116
7.10.21 15:27

Proč a za co bys chtěla pobírat mateřskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
7.10.21 15:27
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jsem v 6 měsíci, pracuji a chtěla bych prscovat co nejvíc to půjde do porodu. Dítě si nenechavam, můžu i přesto nastoupit na mateřskou? Hned po porodu mám naplánované že bych začala chodit do práce. Děkuji
A prosím komentáře typu ať si to rozmyslím ohledně dítěte, ne nerozmyslim!!!

Ono je asi dobře, že si to nerozmyslíš ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
7.10.21 15:30

Jinak nastupovat na ni nastoupíš, nejpozději šest týdnů před termínem porodu musíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.21 15:33

Jde mi jen o to jestli jít na neschopenku nebo na mateřskou, z něčeho platit nájem musím. Je to otázka měsíce, dva max přece nevím jak na tom budu po porodu.

• Citovat
  • Upravit
2200
7.10.21 15:37

Na mateřskou se chodí 8-6 týdnu před porodem.
Důvod proč dítě dáváš k adopci, je jen tvá věc. A nikomu do toho nic není. Alespoň jsi dala šanci tomu dítěti na život a někoho díky tomu uděláš šťastným rodičem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
7.10.21 15:38
@Anonymní píše:
Jde mi jen o to jestli jít na neschopenku nebo na mateřskou, z něčeho platit nájem musím. Je to otázka měsíce, dva max přece nevím jak na tom budu po porodu.

Jinak neschopenku můžeš mít celé šestinedělí. Nevím jak je to s mateřskou ve tvém případě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
7.10.21 15:46

Porad se radsi na socialce, at pak nemusis neco vracet a mas jistotu. Podle me bys pred porodem a do konce sestinedeli pobirat materskou mela, ale to fakt neber jako bernou minci a radsi shanej rady u urednic, ktere se tim zabyvaji. Pripadne tusim ze ma socialka i infolinku, kdybys to chtěla vice anonymni, tam by snad byli schopni odpovedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
7.10.21 15:51

Pokud se nepletu, tak bys neměla pracovat 6 týdnů před a po porodu. Myslím, že je to určené zákonem. Otázkou je, jak se k tomu postaví zaměstnavatel, když mu porod oficiálně neoznámíš :think:

Edit: tak jsem si to našla, a kecám. Vyloženě to zakázáno není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
7.10.21 16:08

Zkus se zeptat na gynekologii. Myslím si že bys mohla mít spíš neschopenku. Každopádně pravděpodobně 6 tydnu po porodu do práce nastoupit nebudeš moci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
7.10.21 17:37

A nebude to stejné jako s úmrtím dítěte při/po porodu? Tam je tuším PPM 14 dní. Ovše na tohle ti nejlépe odpoví na ČSSZ. Ti budou vědět přesně, jak a kolik a jestli vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24774
7.10.21 17:47

Všude na netu jsou návody NAOPAK - jakože si vemeš dítě do adopce (náš případ), tam jsem mohla na mateřskou Okamžitě..
po porodu snad nějaká nemocenská??
a tu vidím, že máš nárok na porodné https://www.novinky.cz/…znovu-335716 ale je to starý článek, musíš si zavolat na pracák a na vše se poptat!
Za adopci tě neodsuzuji, JEN DÍKY ŽENÁM JAKO JSI TY je naše rodina šťastná a kompletní - takže děkuji předem za tvé dítě :kytka: měj se fajn a snad to příště dopadne lépe a miminko si už užiješ i s tatínkem a v lepších poměrech, než jsi nyní (naše bio-máma byla bezdomovec na hlaváku v Praze :roll: )
nikomu nejsi povinna nic vysvětlovat. Je to mnohem lepší a odvážnější řešení, než ho dát do kontíku (podepiš prosíím rovnou souhlas S adopcí, ABY MIMČO MOHLO Z KOJEŇÁKU HNED PRYČ)
drž se
PS : nebo jde mimčo do přímé adopce??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.21 19:41

Poptej se na gynekologii, případně v neziskovkách. Pokud máš nízký příjem a jsi sama, budeš mít nárok na porodné. Držím palce, ať je porod co nejrychlejší a děkuji za šanci dát dítěti život a udělat nějakou rodinu neskutečně šťastnou. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veruuunecka
7.10.21 20:28

@EvieK
Tohle je zbytečný komentář.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
3032
7.10.21 21:11
@Veruuunecka píše:
@EvieK
Tohle je zbytečný komentář.. :roll:

Není. Zbytečný bylo napsat, že si to nerozmyslí a tři vykřičníky k tomu ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí