Mateřská a Pracovní smlouva na dobu neurčitou

Anonymní
6.10.11 20:52

Mateřská a Pracovní smlouva na dobu neurčitou

ahoj holky,
předem se omlouvám za anonym, ale dokud nebudu mít něco jistého, nechci, aby někteří věděli, že uvažuju o tom, vrátit se do práce.
Vím, že můžu pracovat na dohodu, ale můžu při mateřské pracovat i na HPP? - Samozdřejmně měla bych hlídání a nedávala bych ho do jeslí/školky.
A je tam nějaké omezení?
A pracujete některá tak? Jak se cítíte bez dítka? Já si to moc nedokážu představit. Sice někdy říkám, že bych chtěla den bez malého a pořádně si odpočinout, ale vím, že bych stejně na něj pořád myslela. Mám prvního syna, kterému není ještě ani rok. Pracovat bych šla od jeho 1roku. A prostě je moc nákladů a „tatínek“ začal platit až teď a kdyby někdy poslal o halíř víc, tak by ho urvalo. Navíc já jsem celiatička, malý má podezdření na celiakii a pes má nemocné srdíčko a plíce a ty poplatky se na mě sypou a já se hroutím. Takže když budu dělat a všechen zbylí čas strávím s malým. Tak si myslím, že to je v tuhle chvíli to nejlepší možné řešení. Jak to máte vy?
Děkuju moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101944
6.10.11 21:00

Tak předně nejsi na mateřské, ale na rodičovské. A při rodičáku můžeš pracovat bez omezení, takže klidně i na HPP.

Jinak já pracuju, ale já pracuju z domova, takže krom jednoho dne v týdnu, kdy hlídá babička a já jezdím do práce, jsem pořád s malým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
6.10.11 21:05

Já chodím do kanclu dvě odpoledne v týdnu (začala jsem v 10 měsícíh malé), hlídá babička, teď ale začíná chodit na 5 dní v měsíci do jeslí a já od nového roku chci jít na 6 hod. denně, pokud se za ty 3 měsíce dobře adaptuje, půjdu asi na celý úvazek. Mojí výhodou je pružná pracovní doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
6.10.11 21:12

nevim co mas za praci ale co si zkusit najit neco brigadne kde muzes delat z domu, nebo jestli ti to zamest. umozni.. ja mela obcas papriy, udelala jsem je vecer kdyz prcek spal, PC mam doma stejne tak v poho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
6.10.11 21:15

Znama dostala dobrou anbidku kdyz ejji dceri byl rok, vzala ot protoze to byla fakt prilezitost, malou hlida babicka a zadnej problem to neni…s malym budes zbyly cas a neboj vsechno mu vynahradis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
6.10.11 21:16

Ja sice nemam tuhle zkusenost, ale myslim, ze v situaci, v jake ses ocitla, mas obrovsky stesti, ze mas to hlidani a praci. Ze je to resitelny, ze nemusis „vytloukat“ socialku apod.
Je to nemile, ale ja bych do toho urcite sla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.11 21:25

ZAtím sociálku vytloukám jak se dá, ale jelikož tatínek neumí číst soudní rozhodnutí a posílá peníze jak chce, tak sice pošle jen to co by stejně musel, ale uplně blbě, takže mi sociálka asi zkončí.
Práci ještě nemám nic jisté, z mé ex práce, mi slíbili, že jestli se najdou nějaké projekty, tak je dostanu a dneska jsem odeslala jeden životopis na práci, kterou bych chtěla. Ale nic není jisté, jen uvažuju co a jak a co bych dělala, kdyby to vyšlo.
Každopádně kdyby to vyšlo, tak malý by byl s kamarádkou, která má stejně starého syna a plně ji věřím.
V jedné práci by byli pouze ranní do 2 a v druhé by se střídala ranní a odpolední - je tam otvíračka od 8-20hodin.

• Citovat
  • Upravit
7887
6.10.11 22:16

tak ja pracuji na hpp od 5ti mesicu syna a nema zadny blok, navic aspon mu venuji vice casu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
6.10.11 22:18

jen chci dodat, ze jsem se do prace vratila dobrovolne, protoze me moje prace bavi a nikoliv pro penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
6.10.11 22:49

Já jsem sice ještě těhu, ale vzhledem k tomu, že v práci „musíme“ plánovat docela dopředu, jsem rozhodlá začít tak po 3 měsících po porodu jedním odpolednem v týdnu - to si zatím tak představuju :-) uvidíme jak to všechno dopadne :-) bohužel, mě jednak „nutí“ banka :roll: a druhak mě práce baví :-) a hlídat bude babička a tatínek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat