FOTO: Je to znaménko rizikové?

Anonymní
9.9.25 17:06

Mateřské znaménko - rizikové?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na toto mateřské znaménko na rameni. Cca půl roku co jsem si ho všimla se nezměnilo, ale nevim zda bylo vždy takto černé, je to jakoby tečka o velikosti 1mm nesvědí, nebolí, je hladká a nenvyvýšená. K dermatologovi jdu v pondělí, nemel jste někdo něco podobného? Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14727
9.9.25 17:16

Takové mám na noze víc než 25 let a nemění se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.25 17:24

@Janča6 vážně? Já o něm vím tak půl roku, dokonce jsem ho i měřil a po půlroce je pořád stejně velké, jen mi přijde divně jak je dvoubarevné… na té světle hnědé, to máte také? Každopádně v pondělí si tam dojdu.

• Citovat
  • Upravit
14727
9.9.25 17:30

Mám to takto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
9.9.25 17:33

A dcera měla takto 5mm. To se jí po cca 2 letech začalo měnit, byl z toho Suttonův névus.

Určitě je fajn zajít na kontrolu znamének.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.25 18:19

@Janča6 aha, to vypadá na stejné znaménko, když se nemění, tak mi s ním asi nic dělat nebudou že ano? Není ani vystouplé nic… má 1mm na 1mm ta čenrá část, celkově asi 2-3mm i s tim hnědým. Není vyvýšené ani mi nějak nepřekáží, možná že už je tam i déle, jelikož je takto malé a je jakoby na druhé straně ramene, takžže jsem si ho možná ani nevšiml.

• Citovat
  • Upravit
544
9.9.25 18:35

To se nedá takhle hodnotit…záleží taky, jak to znamínko bude vypadat při vyšetření dermatoskopem. A pak se buď nechá, nebo se nechá vyříznout, nic dramatického.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.25 18:49
@Anonymní píše: Více

Existuje na to appka skinvision s AI, proplácí ji OZP, ta ti to řekne. Tím, že ji OZP proplácí, věřím, že bude dobrá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.25 18:54

@Limi123 děkuji za tip, můžete to tam nahrát a zjistit? Prosím

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.25 08:08

To nejde, musí se to tou appkou rovnou vyfotit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.25 08:31

Měla jsem taky takové - uvnitř asi milimetrová tmavě hnědá/černá část v průměru a okolo 2 mm světla část.. doktorka mi ho preventivně odstranila a bylo naštěstí v pořádku..

• Citovat
  • Upravit
544
10.9.25 09:27

Na aplikaci se vykašli, jestli jdeš v pondělí k dermatologovi. V ničem ti to nepomůže a když by ti aplikace řekla, že je to ok, stejně to není zaměnitelné s názorem dermatologa. Pondělí máš za chvíli a neboj, nejspíše to bude v pohodě.

Na používání Skinvision aplikace jsou mezí dermatology dost rozdílné názory. Nedávno o tom byl článek zde: https://www.seznamzpravy.cz/…egove-282961. Takže na to pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
10.9.25 10:21

Také doporučuji zajít si ke kožnímu, ti to poznají a případně nechají vytáhnout. Ale raději bych tu návštěvu neodkládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
13.9.25 00:35

Rizikové je především vaše uvažování a hlavně to že jste naletěla na kecy a lži typu "u znaménka zda je zhoubné nebo ne záleží na tvaru a barvě " nehorázna blbost. Nezáleží na ničem pokud se nezvětšuje a nemění tvar, nechte ho být ani se ho nedotýkejte pokud chcete zůstat zdravá.. kdybyste do něj začala ryt tak právě potom byste mohla žít život v nervozitě.
Znaménka jsou důsledkem toho kolik toxicity do ženského těla bylo zaneseno v době kdy byla těhotná. I takový rádoby neškodný ultrazvuk vytváří tato znaménka. Stává se že se v plodu objeví znaménka která jsou strašně velká a během té doby co žena nosí mimco v bříšku se může znaménko ještě desetkrát zvětšit.. paradoxně až po porodu se aktivace a přetváření (zvětšování, pretvarovani) znamének na plodu se na vzduchu již dále neaktivují. V břichu je totiž ideální prostředí na vyvíjení a růst těchto toxických humusu které vkládají do každé ženy během docházeni k lékaři v době těhotenství v jakékoli podobě..i ten ultrazvuk je dost velké zlo ale samozřejmě vám to ve zdravotnictví nikdy nepřiznají. Z rentgenu totiž lékaři mají dost tučnou sumu zaokrouhlenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
13.9.25 06:48
@Alice band píše: Více

Tak tohle už je moc! Moje máma na žádném UZ nebyla a přesto jsem se narodila se znaménky. Žádné zhoubné.

To jako chceš tvrdit, že před 100 nebo 200 lety znaménka nebyla? Nebo už tehdy ONI do těhotných žen vkládali humusy? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí