Matka a bratr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.3.13 08:33

Matka a bratr

Raději anonymě - chodí sem rodina.
Mamka bydlí sama v 3+1 OV, bratr ve 2+1 v jiném městě (cca 60 km) s manželkou, dvěma odrostlejšími dětmi (téměř puberťáky) a neplánově přibude třetí dítko.
Již dříve bratr tlačil na mamku, že její byt je tak pro rodinu a ne pro jednoho člověka. Bohatě by ji stačil 1+1 nebo i garsonka. Mamka to nějak přestála a byl docela klid.
Teď, když je švagrová neplánovaně těhotná je jasné, že se budou ve 2+1 mačkat. A je jasné (už se objevily řeči), že bude znovu vyvíjet nátlak na mamku, ať jim uvolní byt. Dokonce společní známí se mamky dotazovali, jestli jim byt podaruje. Mamka je z toho docela nešťastná.
Měl spoustu času a příležitostí si pořídit byt. Jenže bratr nechtěl do paneláku a koukal po bytech, které stály cca 4 - 5 milionů před cca 15 lety. Peníze měli - on vydělává docela dost a zaměstnání má stabilní a perspektivní, manželka vydělávala taky docela slušně, navíc bratr měl přivýdělek cca 10 - 20 tisíc měsíčně. S takovými příjmy si byt, ve kterém bydlí neopravili, nábytek mají snad ze šedesátých let. Prostě neumí hospodařit s penězy. Říkám mamce, že ho má poslat do háje a hodin na něj bobek. Měl se dávno postarat o větší bydlení. Jenže nejsem až tak objektivní - někdo by mě mohl obviňovat, že si chci přihřát taky svoji polívčičku (polovinu bytu).
Jaký je váš názor na tuto situaci?

Další věc je, že mamka jim přislíbila cca 4000 na kočárek. Nakonec dala o čtvrtinu méně, protože nakoupila za 1500 oblečení na mimino. U předávání jsem byla a bratr ji ani nepoděkoval, švagrová taky ne. Když mamka dojela domů, tak mi volala, že prý ji bratr telefonoval. Prý na kočárek dala málo a že jim to nestačí. Jestli nemá ještě nějaké peníze. 8o Beru to jako vrchol drzosti. Mamka taky. Říkám jí, že má dělat mrtvého brouk a nereagovat, případně bratrovi položit telefon.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
12.3.13 08:38

Moje mamka je ve 4+1 a rozhodně nedovolím aby šla někdy někam jinam…je to její byt, který si zařídili, zronovovaly a ona k němu má vztah.
Tvůj brácha mi přijde pěkně vyčůranej, kor když peníze má..jeho problém je že ještě nepořídil nic jinýho…
Rozhodně ať jim mamka nic nedává.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
12.3.13 08:42

Pan bratr je pěkný dáreček. Mamince a tobě pevné nervy a hodit na něj, jak sama píšeš, bobek.

• Citovat
  • Upravit
4697
12.3.13 08:44

Panejo takovýhle bych chtěla mít žaludek :poblion: :poblion: měl by se stydět, a mamina ať si pěkně zůstane kde je, neni její povinost spíš její ochota mu cokoliv dát :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
12.3.13 08:45

Moje mamča je sama ve 3+1 v OV a my oba s bráchou víme, že se nikdy nikam stěhovat nebude a NIKDY bychom si nedovolili jí to říct, naznačit. hanba by mě fackovala, kdyby mě to jen napadlo.
Takže za mě je tvůj bratr hroznej blb. A doufám, že mamka neustoupí a nepustí je tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
12.3.13 08:48

Chápu že to musí docela mamku mrzet že se jí synáček takhle vydařil, ale pokud opravdu vydělává tolik nějaká tisícovka od mamky na kočárek by ho neměla rozhodit ne? S jeho platem bych si sama koupila kočárků několik a luxusních! A hanba by mě fackovala kdybych chtěla vyštípat mamku z jejího bytu na který je ona zvyklá. Pošlete ho do háje, bratr je dospělý a rodina kterou má a dalšího člena čeká, je hlavně JEHO a o tak o jejich bydlení se má starat hlavně on. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
12.3.13 08:49

Máma by mu měla dát po hubě, i když už mu je 40. Nemá k ní žádnou úctu, je to hlavně na ní, aby si chlapečka srovnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052

Já bych mu i jeho ženě teda pěkně vytmavila :cert:. Jak může říct, že dostali málo 8o pořizovala si dítě matka nebo oni? To je teda nehoráznost. Já bych to teda jako sestra nenechala jen tak a řekla mu něco od plic.
Od tchánovců jseme nedostali nikdy nic ani ke svatbě nebo když se holky narodily a nikdy jsem to neřešila. Bydlíme v 2+1 dva dospělí a dvě děti a tchýně je sama v 4+1 a nikdy by mně nenapadlo to řešit. Tohle mně teda vytočilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398

My rozhodně nemáme příjmy tvého bratra s manželkou, ale v životě by mě nenapadlo po našich cokoliv chtít. Když dají sami, slušně poděkuju, ale rozhodně netlačím (mají RD, my byt, jsou už sami s taťkou, ale nikdy by mě nenapadlo ji říct, dej nám barák, běž do bytu).

Ale manželova teta má taky takového syna - přepsala na něj 3+1, bydlí v domově pro seniory. Měla zahradu s chatkou, ráda tam jezdila, syn chtěl peníze, ona zahradu prodala, peníze mu dala. Vnoučatům platí stavební spoření.
Její syn má 2 kluky, druhý neplánovaný, snacha vše prodala (rozdíl 3roky, chtěli jedináčka) a pak přišli za babičkou, aby jim dala peníze na kočárek a výbavičku.

Já v té době čekala své první, kočárek měla polský, oblečení kupovala v akcích a teta byla překvapená, jak levně jde pořídit výbavička, snacha se synem ji masírovali zcela jinými částkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
12.3.13 08:50

Tohle by snad měla vědět vyřešit mamka, ne? :roll: Nebo si se synáčkem neumí udělat pořádek?! Bych tohle jednou na naše zkusila, tak mi letí z každé strany :mrgreen:…že dala málo na kočárek…pomoooc :-O
Nepíšeš co na to mamka? Je schopna to ustát? Jinak pokud by byt jen vyměnila a ne přepsala, ty o nic nepřijdeš… Ale kdyby ji ukecal na řádnou výměnu i papírově, tak bych se samozřejmě ohradila, pokud teda by mamka majetkový rozdíl nevyrovnala jinak :pankac: Jsem zastáncem toho, že když se už se rodiče rozhodnou dětem nadělovat (není to jejich povinnost, ale volba), tak spravedlivě! Jinak to dělá zlou krev, to si musí uvědomit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
12.3.13 08:50

Asi bych mamce řekla, ať synovi řekne, že má být rád za tuhle pomoc a ať nic jiného od ní neočekává a ani výměnu bytu.
A určitě by to měla říci ona.

Tohle bych si ke svým rodičům nikdy nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
12.3.13 08:53

Ale mám známé, mají 2 děti, on plat cca 20tis, ona mateřskou 7.600, bydlí u rodičů, nábytek a vybavení vše po rodičích, do bydlení neinvestovali ani korunu, rodičům dávají cca 2tis na energie a nejsou schopni se zbytkem vyjít :nevim:.

Brečí a brečí a přijedou tcháni, dovezou maso na celý týden, oblečení pro děti, dají peníze na kočár, zaplatí dovolenou… a jim i přesto nestačí na měsíc 25tis :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
12.3.13 08:56

Holky, nevím jací jsou vaší rodičové, ale jak znám naše, udělali by pro nás cokoliv a těžko by kohokoliv z nás (mám ještě 2 sourozence) odmítli.
Naštěstí nás vychovali tak, že by nás tohle nikdy nenapadlo…

A jak už tu někdo psal výš, naši nám vždy dali stejně.. byť s několikaletým rozdílem (mí sourozenci jsou o dost starší, takže je pochopitelné, že když se vdávala sestra, dostala nějaké peníze a já ty peníze dostala o 15let později při své svatbě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35712
12.3.13 09:00

Chlapec bude sedet na penezich a kdyby neco chtela mama, urcite nepusti ani kacku.. Nemam rada takove vyderace, jeste v rodine :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.13 09:04

@neila, mě je jedno, zda o něco přijdu nebo ne. Dávno vím, že peníze sice usnadní život, ale štěstí nedají. Bydlet s rodinou mám kde - máme hypotéku.
Spíš je mi líto mamky. Sice má své mouchy, ale snaží se vždy pomoct.
Mamka nikam jít nechce. Snad to ustojí. Mě je jí líto. Běhala jsem s ní po nákupech (ukazovala, kde se dá na mimina dobře nakoupit), na kočárek vybrala z účtu do mínusu.
Zároveň říkám, že dary jsou projevem vůle nikoliv povinností. I kdyby mu dala byt celý a já nic nedostala, tak bych si nedovolila říct ani popel. Je to její majetek a může si s ním nakládat jak chce.

Švagrová už prý i nadhazovala, že její bratr, když jim umřela máma se zachoval velmi dobře - byt (ve kterém žije s mým bratrem) nechal a vzdal se dědictví. Nejspíš toto čekají někdy v budoucnu ode mne. To beru jako velké gesto. Nicméně, kdyby měla švagrová bratra vyplatit, tak by přišla o střechu nad hlavou.

Chtěla jsem vědět, zda můj názor je mimo nebo ne. Jak jsem psala v úvodním příspěvku - někdo mi může říct, že mám strach, abych nepřišla o svůj podíl.

Vím, že si to musí mamka vyřešit sama, já ji dělám takovou vrbu. Maximálně jí řeknu, jak bych to udělala já s tím, že ona se rozhoduje a ať si to udělá jak chce.

Ještě jeden příběh: matčiny rodiče měli dům. Bydleli už jinde (ze zdravotních důvodů). Nechali tam však něco opravit. Mamka to organizovala. Bratr tenkrát prohlásil, že to mamce jen tak nezapomene, že ty peníze mohly být jeho. On není zlej, ale v tomhle se chová jako d…l.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová