Matka a bratr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13073
12.3.13 10:03

Vyprdla bych se na ně. My taky jeden čas bydleli v menším bytě než moje máma nebo tchýně a v životě nás teda nenapadlo, že je jejich povinností nás pustit do většího :lol: To jako až budu stará, tak mám počítat, že mě děti vykopnou z baráku, protože mi stačí bydlet ve sklepě, když jsem sama? :lol:
A já už bych jim nedala vůbec nic a kdyby se ptali proč, tak bych řekla, že minule to bylo málo, tak dneska to nebude radši nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.13 10:05

No, Tvůj brácha je asi něco jako ten můj - teda myslím, že očekává, že se máma postará. Jemu zase moje máma od 27let platí prakticky všechno (teda předtím taky, ale…) a teď je mu 40, máma jde do důchodu a brácha se stěhuje zpátky k ní - máma už nemá na jeho nájem…moje maminka je neuvěřitelně štědrý člověk, rozdala by se (a vlastně to udělala) a my jsme tři děti - sestra dostala na 1/2domu(5.000.000), zbytek splácí hypotékou, brácha dostal byt (5.000.000)- ten prodal a prošustroval, já jsem dostala určitě kolem 500.000 na studium a auto a vím já co a 1/2 bytu, kde žije máma. Teď už máma nemá ani korunu…Většinou je mi úplně šumafuk, že jsem jakoby nedostala, to co sourozenci, ale když vidím tu pijavici bratra, tak mě to občas tak naštve :cert: přitom ten byt ani nechci…

• Citovat
  • Upravit
7008
12.3.13 10:11

No moje babička za komunistů pustila naše do většího bytu a sama se přestěhovala do toho, který našim přidělil úřad, ale mám dojem, že to bylo pro to, že by jí byli ten větší byt rozdělili na půl, ale dobrovolně by ho myslím taky neopustila :mrgreen: A když o tom tak uvažuju, tak stejně to udělali prarodiče mého partnera, když se jeho rodičům narodil, vyměnili si byt s rodiči. Myslím, že v době, kdy ty byty byly „vlastnictví všech“ to bylo nějak běžnější :nevim:

Jinak moje maminka mi to nabídla také. My bydlíme v 3+1 a ona v 5+1 a ona vždycky když k nám přijde, tak říká, že by se jí tu líbilo a že by jí to stačilo a že my bychom se u ní nemuseli mačkat :lol: ale mysím, že kdyby přišlo na lámání chleba, tak by z toho taky radost nakonec neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
12.3.13 10:12
@Anonymní píše:
No, Tvůj brácha je asi něco jako ten můj - teda myslím, že očekává, že se máma postará. Jemu zase moje máma od 27let platí prakticky všechno (teda předtím taky, ale…) a teď je mu 40, máma jde do důchodu a brácha se stěhuje zpátky k ní - máma už nemá na jeho nájem…moje maminka je neuvěřitelně štědrý člověk, rozdala by se (a vlastně to udělala) a my jsme tři děti - sestra dostala na 1/2domu(5.000.000), zbytek splácí hypotékou, brácha dostal byt (5.000.000)- ten prodal a prošustroval, já jsem dostala určitě kolem 500.000 na studium a auto a vím já co a 1/2 bytu, kde žije máma. Teď už máma nemá ani korunu…Většinou je mi úplně šumafuk, že jsem jakoby nedostala, to co sourozenci, ale když vidím tu pijavici bratra, tak mě to občas tak naštve :cert: přitom ten byt ani nechci…

Maminka si to takhle vybrala a pokud je takhle spokojená, tak to není nic proti ničemu. Některé matky to takhle prostě mají. Je to její rozhodnutí. A pokud je nešťastná, je třebas jí otevřít oči a pomoci. Ať pak neskončí jako týraný senior.

• Citovat
  • Upravit
3163
12.3.13 10:13

Je to hodně divné. Nikdy by mne nenapadlo chtít po rodičích nějaké peníze na kočárek nebo podobně a vůbec na cokoli. Takto říci mamince, že dala málo mi přijde hrozně neslušné, drzé a sobecké. Rozhodně bych maminku bránila a s bytem se musí opravdu rozhodnout ona sama. Třeba by pro ni bylo příjemnější mít méně poklízení, mytí oken, mít třeba dostupnější služby, obchody apod.Na tom záleží, ať se maminka řídí tím, co bude lepší pro ni. Její syn je dospělý a soběstačný, nemůže přece už maminku využívat pro své zájmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
12.3.13 10:16
@Madla82 píše:
No moje babička za komunistů pustila naše do většího bytu a sama se přestěhovala do toho, který našim přidělil úřad, ale mám dojem, že to bylo pro to, že by jí byli ten větší byt rozdělili na půl, ale dobrovolně by ho myslím taky neopustila :mrgreen: A když o tom tak uvažuju, tak stejně to udělali prarodiče mého partnera, když se jeho rodičům narodil, vyměnili si byt s rodiči. Myslím, že v době, kdy ty byty byly „vlastnictví všech“ to bylo nějak běžnější :nevim:Jinak moje maminka mi to nabídla také. My bydlíme v 3+1 a ona v 5+1 a ona vždycky když k nám přijde, tak říká, že by se jí tu líbilo a že by jí to stačilo a že my bychom se u ní nemuseli mačkat :lol: ale mysím, že kdyby přišlo na lámání chleba, tak by z toho taky radost nakonec neměla.

Když to sama nabídla, tak bych to brala. Snad je matka svéprávná a já beru, že když někdo něco řekne, tak to tak i myslí. A dříve to tak opravdu bylo s těmi většími byty. Zní to směšně, ale pokud měl byt nějaké metry naví, než nějaká norma, tak se platil tzv. nadměr a nebo tam mohli strčit dalšího nájemníka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.13 10:24
@Kobliha51 píše:
Maminka si to takhle vybrala a pokud je takhle spokojená, tak to není nic proti ničemu. Některé matky to takhle prostě mají. Je to její rozhodnutí. A pokud je nešťastná, je třebas jí otevřít oči a pomoci. Ať pak neskončí jako týraný senior.

Je nešťastná a otevírání očí jí nepomáhá. Už jsem jí mnohokrát říkala, že má nechat bratra ať se postará sám o sebe, že jedině tak mu pomůže. Navíc, co bude až tu nebude, že? Jako já se chystám, že bratrovi budu pomáhat, ale nechci, aby to věděl dopředu, prostě jen, když bude na dně. Už teď mám prachy stranou, nechci, aby z něj byl bezdomovec a nebo jen tak na vystrašenou, aby se vzpamatoval. Kdbys ho znala, je krásnej, chytrej, vtipnej, společenskej, ale někde je něco špatně, přijde mi, že nikdy nedospěl a žije ve světě iluzí a fantazií…

• Citovat
  • Upravit
9090
12.3.13 10:29
@Anonymní píše:
Je nešťastná a otevírání očí jí nepomáhá. Už jsem jí mnohokrát říkala, že má nechat bratra ať se postará sám o sebe, že jedině tak mu pomůže. Navíc, co bude až tu nebude, že? Jako já se chystám, že bratrovi budu pomáhat, ale nechci, aby to věděl dopředu, prostě jen, když bude na dně. Už teď mám prachy stranou, nechci, aby z něj byl bezdomovec a nebo jen tak na vystrašenou, aby se vzpamatoval. Kdbys ho znala, je krásnej, chytrej, vtipnej, společenskej, ale někde je něco špatně, přijde mi, že nikdy nedospěl a žije ve světě iluzí a fantazií…

já ti nevím ale na jednu stranu sis odpověděla sama. Chyba bude asi v tom, že bratr prostě pořád počítá s tím, že mu vždycky někdo podá pomocnou ruku a tak prdí na to, aby se snažil sám. Maminka mu pomáhá, ty bys taky pomáhala…tak co by se snažil sám, že…já neříkám, že bych mu nepomohla, kdyby měl problémy ale očividně se špatně nemá, práci má dobrou, jen se prostě musí naučit spoléhat sám na sebe a ne pořád čekat, co přijde od druhých. Kdyby vás neměl, tak by dělal co? Nechala bych ho být, slušně bych mu vysvětlila, že je dost starý na to, aby se o sebe a svou rodinu postaral sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
12.3.13 10:39

@me2dova Neco v tom smyslu urcite, moje mati je dost razna, takze se na rovinu zeptala, jak pomohla do zacatku ona. Pak zavolala brachovi, ze jestli si doma neudela poradek a nezacne se chovat slusne, tak ten byt jeste vecer nabidne realitce k prodeji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.13 11:12

Zakladatelka Katka

Děkuji za reakce. Vaše odpovědi mě přesvědčily, že nejsem se svým názorem mimo.

@_Kaczenkaa_, už dávno se do takovýchto záležitostí nepletu. Kdysi jsem to udělala a opravdu jsem tou nejhorší byla já. Ale co mám dělat, když mi mamka volá třeba 4× denně, že brácha to a ono. Přijde mi hlídat dítě a jaké je téma rozhovoru než odejdu? Bratr.

@Laaja, @Tapeta a další: Vím, že polovina bytu je teoreticky má. Možná jsem divná, ale nejsem zastánce porcování medvěda, když medvěd běhá po lese. :) Navíc zastávám názor, že každý si může se svým majetkem nakládat jak uzná za vhodné. Takže kdyby se mamka přesto rozhodla odstěhovat se do domova důchodců a byt podarovat bratrovi, tak neřeknu ani ň. I když by mě to kapku zamrzelo (ruku na srdce, koho ne). Ale respektovala bych její rozhodnutí. Rozhodně bych neuhodila na mámu co dostanu já. To se mi nějak příčí. Drzá dokážu být taky hodně, ale mám své hranice (asi se moc do dnešního světa nehodí).

Věřím, že to mamka nějak ustojí.

• Citovat
  • Upravit
5077
12.3.13 11:17

Zakladatelko, maminka by šla do domova důchodců? To snad nééé! V tom případě bych rozhodně byt nedávala, to neexistuje.
A s tím porcováním medvěda, já spíš myslela, že kdyby ho chtěla bratrovi darovat, tak bych to jen tak mimochodem prohodila, že by tě měl bratr vyplatit. Myslím před bratrem, ne před maminkou. Mě by se to taky příčilo a nejspíš bych ani necekla. Ale nárok na půlku máš :?
A ten jejich 2+1 je v OV nebo nájem, oni by ho prodali a maminka šla do důchoďáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
12.3.13 11:20
@Anonymní píše:

Za to, jaký je bratr v současnosti, může právě matka. Můj syn byl doma do 30 a jednou jsem mu řekla, že do konce příštího roku chci, aby odešel. A to jsem ho neživila, nedělal mi žádné problémy, choval se ke mě slušně. Jen jsem měla pořád o něj strach když nepřišel včas domů a nic neřekl, jezdil autem atd. Já mám svůj život a nepotřebuju o svých dětech fakt všechno vědět a věčně se nervovat. Byt si sehnal sám, trochu jsem mu pomohla ho zařídit a bylo. Nakonec mi za to poděkoval. Tvoje maminka ať to udělá také tak. Dá mu nějakou lhůtu a přestřihne pupeční šňůru. Pokud není bratr invalidní a nepotřebuje pomoc, musí se o sebe postarat sám.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
12.3.13 11:23
@ncc1701 píše:
@me2dova Neco v tom smyslu urcite, moje mati je dost razna, takze se na rovinu zeptala, jak pomohla do zacatku ona. Pak zavolala brachovi, ze jestli si doma neudela poradek a nezacne se chovat slusne, tak ten byt jeste vecer nabidne realitce k prodeji.

Jednání tvé matky se mi moc líbí. :dance: :dance: :dance:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.13 11:31

@Laaja, bratr s manželkou mají OV. Z čeho myslíš, že by chtěl mamčin byt zrekonstruovat? Navíc potřebují NOVÉ auto!!! Beru to, co říkala mamka. Docela tomu i věřím. Protože už ždímal i babičku.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
12.3.13 11:34
@Anonymní píše:
@Laaja, bratr s manželkou mají OV. Z čeho myslíš, že by chtěl mamčin byt zrekonstruovat? Navíc potřebují NOVÉ auto!!! Beru to, co říkala mamka. Docela tomu i věřím. Protože už ždímal i babičku.

Tomuhle se říká, že přivede matku do hrobu. Už má nakročeno, jestli se matka nechá zmanipulovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová