Matka a vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
310
12.12.23 15:46

Od tvojí mamky to není fér, ale prostě jí bude smutno, v tom nehledej žádnou logiku.
Já bych se tedy odmítala na Vánoce táhnout s dětma někam do ciziny. Celkově by mi dávalo víc smysl, aby rodiče manžela přijeli do Čech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
12.12.23 15:55

Nenechala bych se vydírat, nejste zodpovědní za to, že matka neumí strávit pár dní o samotě. Nechápu co je tak hrozného na tom udělat si Vánoce o víkend dřív, proč všichni musí být spolu zrovna 24.12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.23 15:57
@Tereza759 píše:
Zdravím :nevim:
Mám menší problém s svou matkou a letošními Vánocemi.
Mám manžela cizince, takže jeho rodina nežije v ČR a s jeho rodinou se vidíme v létě kdy my jedem k nim a oni další měsíc k nám a pak podle toho který je rok tak ještě v prosinci.
Střídáme to jedny vánoce v ČR jedny v cizině.
Letos jsou Vánoce v cizině nicméně, moje matka dělá jako by to nevěděla( ví to rok předem) a urazila se, když jsem ji sdělila že letos 22.12 odjíždíme a vrátíme se až 3 ledna.
Navrhla jsem jí, předčasné slavení Vánoc tento víkend 17.12 ale zasypala mě jen spoustou výčitek že neuvidí ani jeden svátek vnoučata a s otcem že Vánoce vůbec slavit nemusí.
Jak by jste reagovali?
Odjezd rušit určitě nebudeme je teda pravda, že by jsme tam nemuseli být až do ledna ale chápu, zase manžela že tam jedeme jednou za rok a chce tam nějaký čas strávit.
Nevím, jak to vyřešit každopádně loni na vánoce jsme byli právě u mích rodičů a nepřijde mi fér, vůbec manžela jen žádat aby jsme se vrátili třeba už 26.12 jen kvůli spokojeností moji máti.
Nějaká rada?

Normálně bych ji řekla, že to věděla rok a nejsem zvědavá na nějaké scény :think: a rozhodně bych neustupovala, nevracela se atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21290
12.12.23 16:00

Mně se líbí, že to ví celý rok, ale myslí si, že když na poslední chvíli začně ječet, dcera ustoupí, půjde proti dohodě s manželem a udělá, jak chce ona.
Asi bohaté zkušenosti 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.12.23 16:11

„Mami, je mi to lito, ale vis, jak to mame, letos jsou na rade druzi prarodice.“
A drz se, zila jsem docela dlouho docela daleko od rodicu a mma s timto druhem citoveho vydirani taky solidni zkusenosti :hug: Mozek to ma jasne, ale emocionalne to umi byt narocne.

Příspěvek upraven 12.12.23 v 16:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
12.12.23 16:13

Maminka je solidni citova vyderacka. Od vas je uz obrovsky ustupek, ze kazdy druhy tok slavite Vanoce u ni. Ani by me nehlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33542
12.12.23 16:28
@Tereza759 píše:
Zdravím :nevim:
Mám menší problém s svou matkou a letošními Vánocemi.
Mám manžela cizince, takže jeho rodina nežije v ČR a s jeho rodinou se vidíme v létě kdy my jedem k nim a oni další měsíc k nám a pak podle toho který je rok tak ještě v prosinci.
Střídáme to jedny vánoce v ČR jedny v cizině.
Letos jsou Vánoce v cizině nicméně, moje matka dělá jako by to nevěděla( ví to rok předem) a urazila se, když jsem ji sdělila že letos 22.12 odjíždíme a vrátíme se až 3 ledna.
Navrhla jsem jí, předčasné slavení Vánoc tento víkend 17.12 ale zasypala mě jen spoustou výčitek že neuvidí ani jeden svátek vnoučata a s otcem že Vánoce vůbec slavit nemusí.
Jak by jste reagovali?
Odjezd rušit určitě nebudeme je teda pravda, že by jsme tam nemuseli být až do ledna ale chápu, zase manžela že tam jedeme jednou za rok a chce tam nějaký čas strávit.
Nevím, jak to vyřešit každopádně loni na vánoce jsme byli právě u mích rodičů a nepřijde mi fér, vůbec manžela jen žádat aby jsme se vrátili třeba už 26.12 jen kvůli spokojeností moji máti.
Nějaká rada?

Střídáte to, ví o tom. Letos jedete ke tchánovcům. Neměnila bych to. Proč nemůže slavit vánoce s otcem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
12.12.23 16:35
@uběhaná máma píše:
Od tvojí mamky to není fér, ale prostě jí bude smutno, v tom nehledej žádnou logiku.
Já bych se tedy odmítala na Vánoce táhnout s dětma někam do ciziny. Celkově by mi dávalo víc smysl, aby rodiče manžela přijeli do Čech.

A proč by jim měl pořád někdo ustupovat? Jako, že by rodiče manžela přijeli do Čech a ve výsledku oni byli stejně na Vánoce u jejích rodičů? Myslíš, že její rodiče by jeli kvůli víceménéně cizím lidem do ciziny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18624
12.12.23 16:39
@uběhaná máma píše:
Já bych se tedy odmítala na Vánoce táhnout s dětma někam do ciziny. Celkově by mi dávalo víc smysl, aby rodiče manžela přijeli do Čech.

Tak třeba nemají jen jedno dítě a chtějí travit čas i s ostatnima. Sourozenci se na ne taky tesi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18624
12.12.23 16:40
@AnastazieB píše:
Nenechala bych se vydírat, nejste zodpovědní za to, že matka neumí strávit pár dní o samotě. Nechápu co je tak hrozného na tom udělat si Vánoce o víkend dřív, proč všichni musí být spolu zrovna 24.12.

No já slyšela argument, ze večeře na 23/12 nejsou Vánoce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33542
12.12.23 16:49
@uběhaná máma píše:

V čem je ten smysl? V tom, že se tedy mají trmácet chlapa rodiče, aby matka nebyla smutná? Minulý rok si vnoučata užila ona, letos je na řadě druhá babička. Zakladatelkaani nepsala, kde budou ty vánoce slavit. Řekla bych ale, že se tam těší celá rodina. Vždyť i pro děti to je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.12.23 17:01

Neresit, nevysvetlovat, odjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
12.12.23 17:15

@ZuzaM @arinecka
Já jsem nemyslela kvůli zakladatelky mámě, ale kvůli zakladatelce i těm dětem a příp. i další širší rodině a jiným vazbám.
Já bych se fakt kvůli tchyni na Vánoce netáhla někam do zahraničí, nechtěla bych na to zvykat děti (a narušovat tradice, když by byly pokaždý jinde) a ještě to balení…
Ani bych svoje rodiče neodstřihla na celý svátky od vnoučat.
Prostě, dveře jsou u nás otevřený, kdo chcete - přijeďte, ale já chci být s dětma a mužem doma ve svým a podle nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33542
12.12.23 17:20
@uběhaná máma píše:
@ZuzaM @arinecka
Já jsem nemyslela kvůli zakladatelky mámě, ale kvůli zakladatelce i těm dětem a příp. i další širší rodině a jiným vazbám.
Já bych se fakt kvůli tchyni na Vánoce netáhla někam do zahraničí, nechtěla bych na to zvykat děti (a narušovat tradice, když by byly pokaždý jinde) a ještě to balení…
Ani bych svoje rodiče neodstřihla na celý svátky od vnoučat.
Prostě, dveře jsou u nás otevřený, kdo chcete - přijeďte, ale já chci být s dětma a mužem doma ve svým a podle nás.

A její manžel co? To co má ona tady, má on tam. Je to část jeho rodiny. Tvůj přístup je hodně sobeckej teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
12.12.23 17:24

@uběhaná máma ty děláš, jak kdyby to bylo nějaké trauma :lol: my přejizdeli bezne mezi rodinami a bylo to naopak prima. Zabalit snad není problém, ne? A oni mají tradici - každy rok u jedněch prarodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí