Matka a vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6420
12.12.23 17:26
@uběhaná máma píše:
@ZuzaM @arinecka
Já jsem nemyslela kvůli zakladatelky mámě, ale kvůli zakladatelce i těm dětem a příp. i další širší rodině a jiným vazbám.
Já bych se fakt kvůli tchyni na Vánoce netáhla někam do zahraničí, nechtěla bych na to zvykat děti (a narušovat tradice, když by byly pokaždý jinde) a ještě to balení…
Ani bych svoje rodiče neodstřihla na celý svátky od vnoučat.
Prostě, dveře jsou u nás otevřený, kdo chcete - přijeďte, ale já chci být s dětma a mužem doma ve svým a podle nás.

Chápeš, že i ty jeho rodiče mají nějaká práva, city a pocity? Že taky chtějí vidět vnoučata? A že jsou o hodně starší než jsou mladí? Nebo by podle tebe neměly chodit ani návštěvu jejích rodičů, aby se nikam netáhli a nenarušovali tradice? Takže její rodiče bys neodstřihla a jeho rodiče ano? Trošku hloupé, sobecké a bezcitné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.12.23 17:31
@uběhaná máma píše:
Od tvojí mamky to není fér, ale prostě jí bude smutno, v tom nehledej žádnou logiku.
Já bych se tedy odmítala na Vánoce táhnout s dětma někam do ciziny. Celkově by mi dávalo víc smysl, aby rodiče manžela přijeli do Čech.

Proč by měli jezdit do ČR? :zed:
Chtějí slavit Vánoce doma. Svět se netočí jen kolem maminky zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21296
12.12.23 17:33
@uběhaná máma píše:
@ZuzaM @arinecka
Já jsem nemyslela kvůli zakladatelky mámě, ale kvůli zakladatelce i těm dětem a příp. i další širší rodině a jiným vazbám.
Já bych se fakt kvůli tchyni na Vánoce netáhla někam do zahraničí, nechtěla bych na to zvykat děti (a narušovat tradice, když by byly pokaždý jinde) a ještě to balení…
Prostě, dveře jsou u nás otevřený, kdo chcete - přijeďte, ale já chci být s dětma a mužem doma ve svým a podle nás.

jakože by se k nim domů na Vánoce „zvalili“ všichni příbuzní na několik dní (jedni očividně bydlí daleko) a zakladatelka by je všechny obskakovala a vyvařovala? 8o
Takové Vánoce bych zase nechtěla já. Stačí mi jeden den obskakovat mou tchyni s mamkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
12.12.23 18:04

Jedte, a vubec si s tim nedelej vrasky.
Ja bydlim mimo CR a ted, co jsme se rozesli s ex, tak MUZU po 5 letech na Vanoce do CR. Manzel taky Cech, ale ma tady v zahranici celou svoji rodinu. Jeli jsme asi jen 2× na Vanoce do CR s ex, a furt prskal, ze ho to tam nebavi. Ale tady jsme museli chodit k jeho rodine. Takze to fakt neni fer jen z jedne strany. Manzel chce taky urcite byt se svoji rodinou. Pristi rok vas bude mit tvoje mamka. A vnoucata uvidi hned v lednu a urcite cely rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
12.12.23 18:14
@uběhaná máma píše:
@ZuzaM @arinecka

A napadlo tě, že ten chlap se taky chce občas podívat domů, že tam má určitě i širší rodinu, kamarády… které vidí jednou, dvakrát za rok?

Příspěvek upraven 12.12.23 v 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106069
12.12.23 18:16
@hospodki píše:
No já slyšela argument, ze večeře na 23/12 nejsou Vánoce :zed:

to taky nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
12.12.23 19:17
@Venetia píše:
to taky nejsou

Pro me to furt Vánoce jsou. Jako fakt nechapu co udělají 3 hodiny taaak obrovský rozdíl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
12.12.23 22:35
@hospodki píše:
Nevysvetlis. Taky řešíme, ze za dva dny svátku nestihame a ani nechceme objíždět rodiče. Roky jsme se tak pachtili. Furt litame na jednu nebo druhou stranu a už me to fakt nebaví. Dvě malé děti a furt jen dotazy kdy MY prijedeme. Takže jedni před stedrym dnem a jedni po.

Máme to podobně s tím ježděním. Chtěli jsme to tak, ale po letech jsme už dost vyždímaní. Návštěvy vždy s přespáním, jedni příbuzní 3 hodiny cesty. Musíme taky trochu zvolnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.23 23:01

Kazdy to ma jinak. My kvuli podobnemu citovemu vydirani poslali vsechny v duchu do zadele. Kazdy rok nejpozději 23.12. odletame na dovolenou a vracime se zacatkem ledna. Chceme si Vánoce uzit a ne je prosedet nad salatem a cukrovim.

• Citovat
  • Upravit
18626
13.12.23 05:03
@mamadvou píše:
Máme to podobně s tím ježděním. Chtěli jsme to tak, ale po letech jsme už dost vyždímaní. Návštěvy vždy s přespáním, jedni příbuzní 3 hodiny cesty. Musíme taky trochu zvolnit.

U nás to přišlo s detma. Cely rok se honis a pak místo rodinné pohody furt jen litas jak hadr na holi a stejne je to blbě a málo. Jak to dělali driv když nebyly telefony, auta a dcera se
po svatbe odstěhovala kdo ví kam je mi záhadou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
13.12.23 05:05
@Anonymní píše:
Kazdy to ma jinak. My kvuli podobnemu citovemu vydirani poslali vsechny v duchu do zadele. Kazdy rok nejpozději 23.12. odletame na dovolenou a vracime se zacatkem ledna. Chceme si Vánoce uzit a ne je prosedet nad salatem a cukrovim.

Máme malé děti a jim bych to neudelala. Až budeme jednou sami tak proč ne. Navíc rodiče už jsou starší a pro ne jsou ty svátky s hlubším významem. Ale odmítám se handrkovat o jeden den sem tam. Tchani spis přijmou jak se rozhodneme, ale moji to pak zkusi několikrát vpalit a vycist

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
13.12.23 07:13
@arinecka píše:
A její manžel co? To co má ona tady, má on tam. Je to část jeho rodiny. Tvůj přístup je hodně sobeckej teda.

Tak to už je tady takový standard, že chlap je dárce semene, který by se měl po narození požadovaného počtu dětí vzdát nároků na cokoliv ve prospěch ženy a jeho rodina ze slušnosti vymřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
13.12.23 08:30
@hospodki píše:
U nás to přišlo s detma. Cely rok se honis a pak místo rodinné pohody furt jen litas jak hadr na holi a stejne je to blbě a málo. Jak to dělali driv když nebyly telefony, auta a dcera se
po svatbe odstěhovala kdo ví kam je mi záhadou :lol:

My právě jezdili, aby si děti budovaly vztah s příbuznými. Takže zabalit pro ně vše, pak přesun, kdy ta dlouhá varianta cesty s miminama byla i dost náročná, pak mi i na návštěvách obvykle hůř spali, v neděli odpo přijet vyflusaní domů a takto cca 3× do měsíce. Ale zase ti vzdálenější příbuzní mají o nás aspoň opravdový zájem, i když „lepší“ je místní sourozenec. Z druhé strany fungujeme jen jako jakási kulisa. Určitě budeme navštěvovat dál, ale nemůže to být za cenu sebezničení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33555
13.12.23 08:38
@fera21 píše:
Tak to už je tady takový standard, že chlap je dárce semene, který by se měl po narození požadovaného počtu dětí vzdát nároků na cokoliv ve prospěch ženy a jeho rodina ze slušnosti vymřít.

Presne tak. Vzdyt zakladatelky mama ma tady vnoucata cely rok, tak proc vysilovat kvuli par dnum. A napad, ze by jeho rodina mela prijet sem je taky pekne prastenej. Proste to tak maji zavedene, a nic bych na tom nemenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106069
13.12.23 09:58
@fera21 píše:

ale zase pro mene babickovske typy výhoda…vsechno odre druha tchyně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital