Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A my jedeme letos na hory na cele svátky od zítra do 2.1., moje ségra do teplých krajin, no odvázaný z toho naši nejsou, ale co už můžou dělat. Viděli jsme se o víkendu, mamka ještě k tomu má před Vánoci svátek a ještě i v týdnu na besídkách dětí. Tchánovci jsou zvyklí slavit dříve či později, díky práci obou to mívali dost často posunuté. Takže nadílka u jedněch bude bude 6.a u druhých rodičů 7.1., spojená ještě s mužovo narozeninama cca kolem toho data. Přesně tomu maratonu návštěv po celé svátky a s tím spojeného mého uklidoveho šílenství a stresu aby bylo vše jak „má být“ jsme se chtěli vyhnout a užít si Vánoce v klidu jen ve čtyřech. Nějaké dárky nadělí Ježíšek tam, něco doma… No fakt je že když jsem měla začít balit, říkala jsem si, jestli jsem si s tím stresem nějak moc pomohla
Ale domácí stromeček (jen malý umělý symbolicky, s sebou máme 1 ještě menší i mini adventní věnec) děti ozdobily docela hezky, uklidily si pokoj, sbalily vše co chtějí s sebou, s většíma už se to dá… Tak teď ještě ten sníh 🙏
Mne to trochu pripomina moji mamu, jeden rok jsou u brachy, druhy rok doma. Ten rok, co jsou doma, je vzdycky spousta komentaru a ublizenych vyrazu smerem k brachovi (bracha s zenou jsou svati, stridaji na stedry den jedny a druhe rodice), prestoze se vi cely rok, ze tentokrat tam budou rodice svagrove.
Reseni to nema. K nam nikomu dalsimu nechteji, jen k brachovi a ten si dovoluje mit obsazeno. Nepochopis.
My prave taky mame male deti. A tim spis, at si uziji u more nebo na horach, nez aby se nudili po babickach.