Na jaké dávky má nárok matka samoživitelka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Těžký soudit, ona ho prostě miluje, no ![]()
sieta.m píše:nulu86 píše:A jí nevadí se nechat tak ponižovat a být pouhou milenkou? Která se v případě nehody pošle na potrat?
no právěže neví, tak víš jak jsem myslela "pošle na potrat " Jako že to bude první co jí asi řekne..... samozřejmě že je to na ní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mno, jestli to spolu táhnou už dva roky, objevují se na veřejnosti, pomáhají si… přijde mi divné, že by o tom manželka nevěděla. To si možná myslí ONI, že neví, ale podle mě by musela být „blbá“ kdyby nevěděla… ale to je věc jiná.
Řekla bych, že tvá švagrová je v situaci kdy se musí rozhodnout co s životem… Buď potrat, ale to se pak těžko zůstává s partnerem, který ji k tomu „navedl“, a ještě k tomu s vidinou, že teda asi v tom případě NIKDY nebudu mít děti, protože ON se přeci nikdy nerozvede…takže vlastně… nebudu mít děti (nebo rozhodně ne s ním) - tak proč v tom vztahu zůstávat?
Nebo si dítě nechá a pak už je to na něm jak se k tomu postaví. Ale taky jako žádná super situace… pokud on se opravdu nikdy nerozvede tak jako mít dítě se ženatym chlapem a ten vztah podle toho musí vypadat a řekla bych, že by se moc nezměnil…
Mno… asi je čas ujasnit si životní priority. ![]()
Držim palec… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NA mateřskou má nárok,pokud je zaměstnaná. Ta je 70% hr. mzdy. A může volit délku a výši rodičovské dov. To je pro ni plus.
POkud se otec k dítěti přizná - není možné jej zapsat do RL bez jeho písemného souhlasu na matrice, má vyživovací povinnosti na matku už jako těhotnou + dítě do 2 let věku dítka.
Ale pokud už tam jednou uvedený bude, zrušit otcovství je dost problém. A pak je otázka, jeslti OPRAVDU BUDE platit alimenty. Ono může je mít vyčíslené, určené soudem a platit nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navíc ona pro potrat není rozhodnutá, jen o něm uvažuje. Ale já vím že jí zítra zlomím, když jí dám najevo, že jí s manželem pomůžeme. Jen chci být prostě připravená a připravit si pádné argumenty, proto jsem založila tuto diskuzi, abych o dané problematice více věděla.
nulu86 píše:
Těžký soudit, ona ho prostě miluje, no
sieta.m píše:nulu86 píše:A jí nevadí se nechat tak ponižovat a být pouhou milenkou? Která se v případě nehody pošle na potrat?
no právěže neví, tak víš jak jsem myslela "pošle na potrat " Jako že to bude první co jí asi řekne..... samozřejmě že je to na ní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oni jsou každý z jiného města? Když píšeš, že manželka o ničem neví a na druhou stranu se spolu objevují na veřejnosti a jakoby spolu „normálně chodí“
Ale v každém případě, je sice hezké radit: zapsat do RL a vytáhnout z otce peníze a z určitého pohledu je to správné. Ale je to případ od případu. Někdy by taky ten otec mohl dělat slušné peklo milence i dítěti (např by se naštval, že nejde na potrat, že se to provalí doma…a mstil by se) a jak bude zapsaný v RL, nezbaví se ho. Ovšem mít zapsaného otce neznámého taky není med. Stát má zájem na tom, aby se o dítě starali rodiče a pak teprve stát. Nedosáhne na dávky (kromě přísp. na bydlení, přídavků)
Takže závěr: Potrat bych nevolila. Promluvit s otcem, jak se k tomu staví, to je zásadní věc. Pak zvážit jesti a jaká bude podpora od rodiny, bez té se to dost těžko zvládne. Za sebe - bio toce zapsaného nemám, peníze (které jsou stejně občas almužna) oželím a radši budu mít klid…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,tak v první řadě neuvádět otce do rd je blbost byla by na tom podstatně hůř.A nemyslím tím alimenty pokud by jí neplatil desetitisíce,tak to nemá význam jestli bude platit tisíc nebo pět. Oni si to na socce totiž odpočítavají.To znamená čím vyší alimenty tím nižší příspěvek od státu.Matka samoživitelka má nárok na toto:
1.přídavky na děti
2.příspěvek na bydlení
3.příplatek na živobytí
4.doplatek na bydlení
5.rodičák
Dále záleží na tom v kterém městě bydlí pro každé město jsou totiž stanovené normy na příspěvek na bydlení.Já žiju v Praze a mám pronajatý RD platím měs. 15.000kč a příspěvek mám 12.000kč,ale mám taky dvě děti což taky ovlivňuje příspěvek.Dále mám rodičák 3.800kč,příspěvek na živobytí 3.180kč a alimenty 2.310kč doplatek na bydlení mi teprve budou dělat,takže čekám.Nemám se špatně mám svého miláčka,ale oficiálně jsem samoživitelka.Podmínky pro získání příspěvku na bydlení je mít buď vlastní nebo pronajatý byt,dům…samostatnou bytovou jednotku kde musí mít trv.bydliště a nájemní smlouvu.Každé tři měs. musí dokládat složenky o zaplaceném nájmu.A na to základě jí budou měs.vyplácet.Jinak bych určitě otce zapsala a nechala si stanovit nejniží alimenty aby dostávala nejvýší příspěvky a měla tím taky na všechny nárok.No a poté se s otcem domluvit ať jí dává více peňěz bokem na ruku,které nikde nebude přiznávat a tím si výrazně polepší!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také bych na tvém místě švagrovou podpořila.Těhotenství je zázrak a tak by se s ním měla i nakládat.
A její přítel má děti,že nechce odejít od manželky?Pokud má švagrovou opravdu rád,tak by bylo divné,kdyby i manželku měl stejně rád a proto by s ní chtěl zůstat.Nedrží ho u manželky majetky?A manželka ví o tom,že jí je nevěrný? Že bude otec zapsaný v RL se manželka nedoví.Ale spíše je nebezpečí prozrazení díky tomu,že otec bude platit výživné.Nevím,v jaké je finanční situaci,pokud ne v ideální,tak to bude v rozpočtu znát a manželka bude pátrat. Švagrová má byt,práci,hospodaří sama?
Určitě je každá situace řešitelná a dítě jí to bude vracet spoustou lásky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NULU:
Jsi určitě hodná švagrová ![]()
Markit.Hl. má pravdu, vysvětlila ti to hezky - tvá otázka jest zodpovězena.
Tak snad se k tomu chlapík postaví čelem a nenechá tvou švagrovou ve štychu. Snad jí taky miluje jako ona jeho… My nevíme jaká je tam situace, ale švagrová se určitě rozhodně rozumně a ON? Svým způsobem, pokud nikdy nebude plnohodnotným členem rodiny a „tátou“ tak ať platí, protože jinak tvá švagrová opravdu nebude mít moc peněz… Ono i tak jich není nikdy dost, ale alimenty jsou vyšší než soc.dávky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na MD, RD na jiné dávky než přídavek a ten ještě možná a příspěvek na bydlení nedosáhne!
A když bude pracovat tak taky ne. Pak už je přece jen živ. nebo existenční minimum. a to ej nižší, než MD, RD či plat.
Neteř se těď složitě soudila, aby exmanžela zbavila otcovství. naštěstí jí to vyšlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jedna věc jde soudně pokud nechce aby se to manželka dozvěděla a což by pro ní lepší zbavit ho otcovských práv.Jde to celkem jednoduše stačí když se otec dítěte zřekne.A u soudu prohlásí,že se míní o něj finančně postarat,ale nechce tím ohrozit manželství a tak se vzdává práv na dítě,ale povinnost platit mu zůstane tím se jí nemůže stát,že by jsi celý život mohl něco někdy nárokovat a dělat jí problémy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
marguaret píše:
Ještě jedna věc jde soudně pokud nechce aby se to manželka dozvěděla a což by pro ní lepší zbavit ho otcovských práv.Jde to celkem jednoduše stačí když se otec dítěte zřekne.A u soudu prohlásí,že se míní o něj finančně postarat,ale nechce tím ohrozit manželství a tak se vzdává práv na dítě,ale povinnost platit mu zůstane tím se jí nemůže stát,že by jsi celý život mohl něco někdy nárokovat a dělat jí problémy.
Podle mě nejlepší možnost!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
marguaret píše:
Tak tohle jsme ani netušila, že by šlo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako matka na RD, která pracuje a tudíž i při rodičovské přispívám do státního rozpočtu se blahem tetelím, že můžu zasponzorovat matky, které leží doma a přemýšlí, jak ze státního rozpočtu dostat co nejvíce. ![]()
marguaret píše:
Ahoj,tak v první řadě neuvádět otce do rd je blbost byla by na tom podstatně hůř.A nemyslím tím alimenty pokud by jí neplatil desetitisíce,tak to nemá význam jestli bude platit tisíc nebo pět. Oni si to na socce totiž odpočítavají.To znamená čím vyší alimenty tím nižší příspěvek od státu.Matka samoživitelka má nárok na toto:
1.přídavky na děti
2.příspěvek na bydlení
3.příplatek na živobytí
4.doplatek na bydlení
5.rodičák
Dále záleží na tom v kterém městě bydlí pro každé město jsou totiž stanovené normy na příspěvek na bydlení.Já žiju v Praze a mám pronajatý RD platím měs. 15.000kč a příspěvek mám 12.000kč,ale mám taky dvě děti což taky ovlivňuje příspěvek.Dále mám rodičák 3.800kč,příspěvek na živobytí 3.180kč a alimenty 2.310kč doplatek na bydlení mi teprve budou dělat,takže čekám.Nemám se špatně mám svého miláčka,ale oficiálně jsem samoživitelka.Podmínky pro získání příspěvku na bydlení je mít buď vlastní nebo pronajatý byt,dům…samostatnou bytovou jednotku kde musí mít trv.bydliště a nájemní smlouvu.Každé tři měs. musí dokládat složenky o zaplaceném nájmu.A na to základě jí budou měs.vyplácet.Jinak bych určitě otce zapsala a nechala si stanovit nejniží alimenty aby dostávala nejvýší příspěvky a měla tím taky na všechny nárok.No a poté se s otcem domluvit ať jí dává více peňěz bokem na ruku,které nikde nebude přiznávat a tím si výrazně polepší!
- Citovat
- Upravit
On má s manželskou 3 děti, 2 už skoro dospělé, ale hlavně jde o nejmenší, tomu jsou 3 roky. Všechen čas v podstatě tráví v práci, nebo s mojí švagrovou. Svátky a podobně tráví se svou rodinou. Tak jeho manželka asi není úplně blbá a pravděpodobně něco tuší, ale on dřív pracoval jako taxikář takže byl furt v háji, tak to jeho rodině asi tolik nepřijde. A o jeho výdělcích manželka nemá moc přehled. On platí zaplatí nájem, dá jí nějaké peníze a pak si dělá co chce. Švagrová má pronajatý byt, pracuje. Hospodaří sama, i když jako každý z nás má co dělat, aby to utáhla. Já jí nabídla, že nebude problém s hlídáním, a po půl roce ať se třeba vrátí do práce, klidně na černo, když to tak řeknu. Já a můj manžel (její bratr) jí určitě podpoříme, aby to zvládla. Já stejně budu na mateřské, doma plánuju být tři roky, takže si myslím že není co řešit. Jen jí to přednést tak, aby neměla strach že to nezvládne
![]()
lasička1 píše:
Také bych na tvém místě švagrovou podpořila.Těhotenství je zázrak a tak by se s ním měla i nakládat.
A její přítel má děti,že nechce odejít od manželky?Pokud má švagrovou opravdu rád,tak by bylo divné,kdyby i manželku měl stejně rád a proto by s ní chtěl zůstat.Nedrží ho u manželky majetky?A manželka ví o tom,že jí je nevěrný? Že bude otec zapsaný v RL se manželka nedoví.Ale spíše je nebezpečí prozrazení díky tomu,že otec bude platit výživné.Nevím,v jaké je finanční situaci,pokud ne v ideální,tak to bude v rozpočtu znát a manželka bude pátrat. Švagrová má byt,práci,hospodaří sama?
Určitě je každá situace řešitelná a dítě jí to bude vracet spoustou lásky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde to a je to super vychytávka jde v podstatě všechno jen se člověk musí vyznat a jít na to systematicky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit