Na jaké dávky má nárok matka samoživitelka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3620
2.1.12 06:27
vklimsova píše:
Dobrý večer. Chci se zeptat. Jsu samoživitelka, otce dítěte v rodným listě mám, ale soudně máme že je malej jen můj a platí mi alimenty. Tak se chci zeptat, četla jsem tady že otec dítěte by mi měl do 2let dítěte platit i na mě, je to pravda? a i po dobu co jsem byla těhotná? Malej se narodil 29.9.2010 , tak je to i možné zpětně aby mi to zaplatil? Samozdřejmě vím že musím o to požádat u soudu, a budu něco platit za ten soud?? PŘEDEM DĚKUJI ZA ODPOVĚDI.. :-)

jde o to zažádat na 3 roky zpětně tak to bylo řečeno mě od právníka tak držím palečky a pokud se chová takhle tak jen ať platí zmetek jeden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.1.12 09:48

Děkuji Vám moc že ste mi napsali a poradili:-) Půjdu o to zažádat. Ještě jednou děkuji:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
3.1.12 21:55

Dobrý den. Prosím vás chtěla jsem se zeptat. Dneska jsem byla na sociálce ohledně toho výživného matky. a bylo mi řečeno že si musím podat žádost k soudu. Prosím vás nevíte o nějaké předloze jak to napsat a co vše tam napsat? Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
3.1.12 22:00

zkus to najít někde na netu tak určo nějaká předloha bude juknu taky a kdyžtak hodím odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
3.1.12 22:20

tady jsem něco našla tak asi v tomhle smyslu bych to napsala
 http://www.zbynekmlcoch.cz/…-vzor-zdarma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
5.1.12 20:29

Dobrý den. Už jsem to tady psala ale napíšu to ještě jednou a celé.Chtěla jsem se zeptat jsem samoživitelka a s otcem dítěte nežiji a ani jsem nežila. Soudně máme dané alimenty a svěření do mojí péče. Chtěla jsem se zeptat, malému je 16 měsíců a já se dočetla že otec dítěte je povinen platit výživné i na matku dítěte. Na sociálních odborech mi řekli že si mám napsat žádost k soudu, jen nevím jak to mám napsat a co tam mám napsat,. Začala jsem chodit do školy kde si dodělávám poslední rok a chci pak ještě na nástavbu, rodičovskou mám na 4 roky povinnou a náklady jsou s dojížděním do školy celkem velké. Tak prosím o radu jak napsat žádost k soudu a co tam mám vše napsat. Nemůžete mi třeba poslat nějaký formulář podle kterého bych to napsala? A bydlím s rodiči. a JAK TAM NAPSAT ŽE TO CHCI ZPĚTNĚ TY PENÍZE??? Předem děkuji za odpověď. Email: vklimsova@gmail.com Prosím o rychlou odpověď prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
5.1.12 20:43
vklimsova píše:
Dobrý den. Už jsem to tady psala ale napíšu to ještě jednou a celé.Chtěla jsem se zeptat jsem samoživitelka a s otcem dítěte nežiji a ani jsem nežila. Soudně máme dané alimenty a svěření do mojí péče. Chtěla jsem se zeptat, malému je 16 měsíců a já se dočetla že otec dítěte je povinen platit výživné i na matku dítěte. Na sociálních odborech mi řekli že si mám napsat žádost k soudu, jen nevím jak to mám napsat a co tam mám napsat,. Začala jsem chodit do školy kde si dodělávám poslední rok a chci pak ještě na nástavbu, rodičovskou mám na 4 roky povinnou a náklady jsou s dojížděním do školy celkem velké. Tak prosím o radu jak napsat žádost k soudu a co tam mám vše napsat. Nemůžete mi třeba poslat nějaký formulář podle kterého bych to napsala? A bydlím s rodiči. a JAK TAM NAPSAT ŽE TO CHCI ZPĚTNĚ TY PENÍZE??? Předem děkuji za odpověď. Email: vklimsova@gmail.com Prosím o rychlou odpověď prosím.

nejlepší by bylo kdybys došla na nejbližší soud a tam si nechala poradit a nebo zkusit nějakého právníka vím že to bude stát peníze ale myslím že se Ti ta rada vyplatí a budeš to mít napsané tak jak to má být ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
8.1.12 21:22

Dobrý večer. Chtěla bych poradit. S otcem mého dítěte nežiji a ani jsem nežila, nebyli jsme vzítí. Tak se chci zeptat. Mohu ho dát k soudu aby mi platil i výživné na mě? Na syna mi platí má to soudně danné. Ale může i mě platit když jsme spolu nežili ale v rodným listě ho mám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
8.1.12 21:34
vklimsova píše:
Dobrý večer. Chtěla bych poradit. S otcem mého dítěte nežiji a ani jsem nežila, nebyli jsme vzítí. Tak se chci zeptat. Mohu ho dát k soudu aby mi platil i výživné na mě? Na syna mi platí má to soudně danné. Ale může i mě platit když jsme spolu nežili ale v rodným listě ho mám?

samozřejmě že na tebe musí platit to mu ale taky určí soud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
8.1.12 21:36

Děkuji. Právě už to píšu abych to mohla odeslat na ten soud. A prosímtě nevíš jak to může dlouho asi trvat než mi dají vědět abych se dostavila k soudu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
8.1.12 22:19

no nevím ale většinou na to mají myslím asi 30 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
9.1.12 13:13

Dobrý den.Nevím kam to napsat tak to napíšu do této diskuze. Chci se zeptat, na testy otcovstí se můsí objednat předem nebo můžu zrovna jed do nemocnice a tam jim říct že chcem test otcovství? A kde nejblíže se to dělá jsu od Kroměříže.Děkuji předem za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.12 20:22
marguaret píše:
Ahoj,tak v první řadě neuvádět otce do rd je blbost byla by na tom podstatně hůř.A nemyslím tím alimenty pokud by jí neplatil desetitisíce,tak to nemá význam jestli bude platit tisíc nebo pět. Oni si to na socce totiž odpočítavají.To znamená čím vyší alimenty tím nižší příspěvek od státu.Matka samoživitelka má nárok na toto:
1.přídavky na děti
2.příspěvek na bydlení
3.příplatek na živobytí
4.doplatek na bydlení
5.rodičák
Dále záleží na tom v kterém městě bydlí pro každé město jsou totiž stanovené normy na příspěvek na bydlení.Já žiju v Praze a mám pronajatý RD platím měs. 15.000kč a příspěvek mám 12.000kč,ale mám taky dvě děti což taky ovlivňuje příspěvek.Dále mám rodičák 3.800kč,příspěvek na živobytí 3.180kč a alimenty 2.310kč doplatek na bydlení mi teprve budou dělat,takže čekám.Nemám se špatně mám svého miláčka,ale oficiálně jsem samoživitelka.Podmínky pro získání příspěvku na bydlení je mít buď vlastní nebo pronajatý byt,dům…samostatnou bytovou jednotku kde musí mít trv.bydliště a nájemní smlouvu.Každé tři měs. musí dokládat složenky o zaplaceném nájmu.A na to základě jí budou měs.vyplácet.Jinak bych určitě otce zapsala a nechala si stanovit nejniží alimenty aby dostávala nejvýší příspěvky a měla tím taky na všechny nárok.No a poté se s otcem domluvit ať jí dává více peňěz bokem na ruku,které nikde nebude přiznávat a tím si výrazně polepší!

Ahoj, muzu se zeptat, ty mas chlapa uvedeneho v rod.liste? nebo je lepsi ho neuvest. Pripada mi, ze resim stejnou situaci. A proc toho nevyuzit, kdyz to jde.Nevim, jestli chlapa uvest ci ne, spise kvuli budoucnosti, aby mu pak treba nejeblo :-D a neodesel. Pry jde zpetne otce uvest v RL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.1.14 16:25

Ahoj holky, potrebovala bych poradit. Zjistila jsem, ze jsem v 5 tydnu. Mimunko si chci nechal, ale bohuzel by jsme byli bez otce. Tak se chci zeptat zda je lepsi priznat otce nebo jestli ho nemam nechavat zapsata do RD: Jake to ma prosim vyhody a nevyhody? A jestli nevite jak bych to mela s prispevka kdyz budu sama..nemam odpracovane tri roky. Tak bych rada vedela na co mam narok. děkuji za odpoved Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
10.1.14 17:42
@barush0001 píše:
Ahoj holky, potrebovala bych poradit. Zjistila jsem, ze jsem v 5 tydnu. Mimunko si chci nechal, ale bohuzel by jsme byli bez otce. Tak se chci zeptat zda je lepsi priznat otce nebo jestli ho nemam nechavat zapsata do RD: Jake to ma prosim vyhody a nevyhody? A jestli nevite jak bych to mela s prispevka kdyz budu sama..nemam odpracovane tri roky. Tak bych rada vedela na co mam narok. děkuji za odpoved Barča

Nejdřív má dítě živit otec. Nikoli stát z dávek. Nezapisování otce do RD je pro mě z kategorie poběhlické vyčůranosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat