Na jaké dávky má nárok matka samoživitelka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8935
29.12.11 13:08
brebera123 píše:
Omlouvám se, ale nedá mi to. Spíte s ženatým chlapem, a když otěhotníte, divíte se, že s tím nechce mít nic společného? Hm, pěkné. Já chci, ty plať a ideálně nedělej problémy, tak se dítěte hned zřekni. Jako vdaná žena se 3 malými dětmi musím říct, že doufám, že takovou můj muž nikdy nepotká.

Nikdy jsem neměla poměr se ženatým mužem.Ale myslím,že někdy to ten život tak zašmodrchá,že se v této situaci někdo ocitne.Umím si představit,že dva spolu nežijí,ale přežívají-ale jsou doma děti,mají společnou hypotéku…a rozvod by byl hodně náročný.A možná i chlap z lenosti nechce začínat znova a od nuly.
A ona je zamilovaná,stále doufá,že on jednou pochopí,že ona je ta pravá,přeci se mají rádi…vždyť z okolí jistě každý známe někoho,komu to takto napodruhé vyšlo.A do toho ona otěhotní.
Neříkám,že takový vzorec uznávám,ale jen chci říct,že nikdy bychom neměli říkat nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
29.12.11 13:09

promiň ale co je mi po tom jestli on je ženatý nebo ne kdyby se choval tak jak má tak nemá nikdy dítě mimo rodinu a že si nedává bacha to je taky jeho boj nebyl můj první ženatý ale každej rozumnej si užil a šel si zpátky za rodinou a hlavně si dával bacha a mě to vyhovovalo že mi nikdy žádnej nezůstal doma - ideální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
29.12.11 13:10

A k tomu všemu já jsem zastáncem sedět s malým dítětem doma a starat se o něj a né honit karieru!!! Na to bude času dost i potom!Povinnost k výchově dítěti se odložit nedá!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
29.12.11 13:18
aluše píše:
Jako matka na RD, která pracuje a tudíž i při rodičovské přispívám do státního rozpočtu se blahem tetelím, že můžu zasponzorovat matky, které leží doma a přemýšlí, jak ze státního rozpočtu dostat co nejvíce. :zed:
marguaret píše:
Ahoj,tak v první řadě neuvádět otce do rd je blbost byla by na tom podstatně hůř.A nemyslím tím alimenty pokud by jí neplatil desetitisíce,tak to nemá význam jestli bude platit tisíc nebo pět. Oni si to na socce totiž odpočítavají.To znamená čím vyší alimenty tím nižší příspěvek od státu.Matka samoživitelka má nárok na toto:
1.přídavky na děti
2.příspěvek na bydlení
3.příplatek na živobytí
4.doplatek na bydlení
5.rodičák
Dále záleží na tom v kterém městě bydlí pro každé město jsou totiž stanovené normy na příspěvek na bydlení.Já žiju v Praze a mám pronajatý RD platím měs. 15.000kč a příspěvek mám 12.000kč,ale mám taky dvě děti což taky ovlivňuje příspěvek.Dále mám rodičák 3.800kč,příspěvek na živobytí 3.180kč a alimenty 2.310kč doplatek na bydlení mi teprve budou dělat,takže čekám.Nemám se špatně mám svého miláčka,ale oficiálně jsem samoživitelka.Podmínky pro získání příspěvku na bydlení je mít buď vlastní nebo pronajatý byt,dům…samostatnou bytovou jednotku kde musí mít trv.bydliště a nájemní smlouvu.Každé tři měs. musí dokládat složenky o zaplaceném nájmu.A na to základě jí budou měs.vyplácet.Jinak bych určitě otce zapsala a nechala si stanovit nejniží alimenty aby dostávala nejvýší příspěvky a měla tím taky na všechny nárok.No a poté se s otcem domluvit ať jí dává více peňěz bokem na ruku,které nikde nebude přiznávat a tím si výrazně polepší!

sice hnusně napsaný,ale souhlasím … aky mi to vadí - já makám ,platím si sociální, zdravotní daně k tomu teda RD pobírám ,ale i tak mě to točí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
29.12.11 13:28
marguaret píše:
A k tomu všemu já jsem zastáncem sedět s malým dítětem doma a starat se o něj a né honit karieru!!! Na to bude času dost i potom!Povinnost k výchově dítěti se odložit nedá!!!

to určitě kdo chce být doma s malým dítětem tak ať doma je , to nikomu neberu , je svoboda a každej ať se rozhodne jak chce ,ALE TAKY KDO SEDÍ DOMA AŤ NEMÁ NÁROK NA ŽÁDNÝ PŘÍSPĚVKY POUZE MD A RD a žádná hmotná nouze atd.
nebudu psát kolik si měsíně vydělám ,ale když vidím položku daně tak se mi chce :poblion: a na koho myslíš,že ty daně jdou , na ty co chtějí sedět doma ale nemají na to tak žádají o peníze v hmotný nouzy ..kdo chce sedět doma musí na to mít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
29.12.11 13:48

TOHLE NENÍ DISKUZE NA TÉMA JAK SE NÁM LÍBÍ/NELÍBÍ SOCIÁLNÍ SYSTÉM, ALE CO VŠE MŮŽE/NEMŮŽE MATKA SAMOŽIVITELKA MÍT/NEMÍT A CO MŮŽE OČEKÁVAT.

A když už na to přijde, sakra bych brala práci za 30.000 hr a více. A samozřejmě se vzděláváním se a prací na sobě. Dejte tip kde?
Tady je člověk sakra rád za práci za 15.000 hr. - jsem SŠ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aluše
29.12.11 13:56

Vidíš, já mám 2 VŠ, 5let práce ve Francii, kde jsem mnohdy jedla suchý chleba,protože jsem na nic jiného neměla. Teď se mám dobře, ale nebylo to tak, že by mi všechno spadlo do klína. Mimochodem, mám 2 děti a pracuji i tak, protože o tu pozici bych hodně rychle přišla, kdybych seděla doma. Nejde o karieru, jde o to, že jsem si své místo tvrdě vydřela a nehodlám ho hodit za hlavu s tím´, že teď se o mě přeci musí postarat stát. Já se chci o sebe a své děti starat sama společně se svým mužem. A věř, že děti nestrádají.

• Citovat
  • Upravit
3620
29.12.11 16:45

dámy až budete dělat za 10000 tak vás některou chci vidět jak se ženete do práce místo toho aby jste se věnovaly dětem potom to dopadá tak že jsou to rozmazlení fracci co sice nemají lásku matky ale nějaké chůvy ale za to mají kde jakou hovadinu aby si „maminka“ dítě koupila a to mi nepřijde fér vůči dětem které sice nemají luxusní hračky a kdejakou hovadinu za tisíce ale za to vědí co je to rodičovská láska. Dohadujete se tu o naprostý blbosti já sama nemám nárok na mateřskou a budu pobírat jen rodičák a sice se budu snažit si něco přivydělat ale ne na úkor dítěte to NIKDY. Ale rozhodně si budu žádat stát aby mi pomohl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
29.12.11 16:55

Ivasko - já to tak mám. Dělala jsem v CK za těch 12-13.000 hr. A věř, že doma na tom nejsem fin. o moc hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
29.12.11 16:57

Tak už mi to nedá reagovat, diskuzi sleduju od začátku a míchají se tady věci dohromady „ostošest“. Ivasko - nešlo tady o to, aby maminy daly dětem všechny možný blbosti, ale o to, že jsou lidi (v tomhle případě maminy na mateřské), které čerpají sociálku (na úkor pracujících lidí). Takto to bylo myšleno. A mimochodem - vůbec se to netýká založeného tématu. Zakladatelce moc nepomůžu, protože do toho nevidím. Snad jen to, že švagrová by se měla rozhodnout podle toho, zda to dítě chce nebo ne. Ne podle dávek, které dostane. Samozřejmě na některé nárok má, na výživné apod. a je jen na ni, jestli se rozhodne dítě nechat. Jestli má pocit, že to nezvládne, ať volí potrat, je to jen její volba. Myslím ale, že v jejím věku by si měla miminko nechat, zvlášť, pokud ho opravdu chce (zda ho má se ženatým nebo svobodným tady podle mě moc roli nehraje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
29.12.11 17:00
Markit.Hl píše:
Ivasko - já to tak mám. Dělala jsem v CK za těch 12-13.000 hr. A věř, že doma na tom nejsem fin. o moc hůř.

no právě proto jsem řekla že mě ani nehne jít někam na půl úvazku hákovat a nemoct se věnovat mimču mám jen takovou bokovku co jsem kdysi pracovala v noci jako odvoz vozů po Praze a zůstalo mi pár lidiček co mi bezmezně důvěřuje a dá mi prostě klíče od svého auta abych mu ho odvezla a nebo si ho klidně nechám doma a ráno jim ho dovezu a to můžu dělat i s mimčem a nijak mě to neomezí jen budu občas unavená protože se holt v noci seberu mimi nechám babičce a valím pracovat cca na 2-3 hodinky a mám pěkný peníze bokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
29.12.11 17:01

Díky :kytka:

Pomka píše:
Tak už mi to nedá reagovat, diskuzi sleduju od začátku a míchají se tady věci dohromady „ostošest“. Ivasko - nešlo tady o to, aby maminy daly dětem všechny možný blbosti, ale o to, že jsou lidi (v tomhle případě maminy na mateřské), které čerpají sociálku (na úkor pracujících lidí). Takto to bylo myšleno. A mimochodem - vůbec se to netýká založeného tématu. Zakladatelce moc nepomůžu, protože do toho nevidím. Snad jen to, že švagrová by se měla rozhodnout podle toho, zda to dítě chce nebo ne. Ne podle dávek, které dostane. Samozřejmě na některé nárok má, na výživné apod. a je jen na ni, jestli se rozhodne dítě nechat. Jestli má pocit, že to nezvládne, ať volí potrat, je to jen její volba. Myslím ale, že v jejím věku by si měla miminko nechat, zvlášť, pokud ho opravdu chce (zda ho má se ženatým nebo svobodným tady podle mě moc roli nehraje).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
29.12.11 17:02
Pomka píše:

já vím že o to tady nejde taky jsem už na dané téma dříve odpovídala ale tohle byla reakce na ty kariéristky tady víš to mě štve a žádná si neuvědomuje že to takhle může dopadnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
29.12.11 17:02
ivaska píše:
Markit.Hl píše:
Ivasko - já to tak mám. Dělala jsem v CK za těch 12-13.000 hr. A věř, že doma na tom nejsem fin. o moc hůř.
no právě proto jsem řekla že mě ani nehne jít někam na půl úvazku hákovat a nemoct se věnovat mimču mám jen takovou bokovku co jsem kdysi pracovala v noci jako odvoz vozů po Praze a zůstalo mi pár lidiček co mi bezmezně důvěřuje a dá mi prostě klíče od svého auta abych mu ho odvezla a nebo si ho klidně nechám doma a ráno jim ho dovezu a to můžu dělat i s mimčem a nijak mě to neomezí jen budu občas unavená protože se holt v noci seberu mimi nechám babičce a valím pracovat cca na 2-3 hodinky a mám pěkný peníze bokem

Souhlasím s tebou, ale nemyslím si, že by ženská měla zůstávat doma a „takticky“ čerpat sociální dávky, na které nemá třeba ani nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
29.12.11 17:06

Ale tady nejde vůbec o kariéristky. Já jsem třeba normální zaměstnanec, jen jsem měla kliku na dobře placenou práci, ale taky mně to stálo spoustu úsilí a mám strašnou zodpovědnost. Odvozy aut jsem mimochodem dělala dříve také ;) a práci kterou jsem si našla k mateřské mohu dělat z domova a taky to bylo jen o štěstí a dobrých známých.

ivaska píše:
Pomka píše:
já vím že o to tady nejde taky jsem už na dané téma dříve odpovídala ale tohle byla reakce na ty kariéristky tady víš to mě štve a žádná si neuvědomuje že to takhle může dopadnout
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat